Kočka - ledvinová nedostatečnost/dieta

14973
17.6.13 22:53

Kočka - ledvinová nedostatečnost/dieta

Ahoj kočičí majitelé,

máte někdo kočku s podobným problémem? Potřebovala bych poradit. Náš kocour začal téměř před rokem v opakujících se intervalech čůrat po domě, byl léčen na zánět močového měchýře, měl urinální granule, ale obtíže se stále vracely. Před měsícem podstoupil UTZ ledvin, krevní testy a byla mu zjištěna ledvinová nedostatečnost. Takže mu byla hned nasazená ledvinová dieta (speciální renální granule a paštiky). Jenže je dost hubený, tyhle paštiky mu nechutnají (byl zvyklý na 100% maso) a měl by přibrat, jenže z čeho?? Je možnost mu něco připravit doma? Zkoušela jsem něco vyčíst na fórech, ale vesměs všichni dávají pouze kupované věci :nevim: Nemáte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
54030
17.6.13 23:02

Ahoj, nenapsala si jsi od jaké firmy máte dietu. Museli jsme ji našemu kocourkovi taky 2× nasadit na delší dobu. Byla od firmy Hills a neměl s ní problém :think: střídala jsem mu to s kuřecím masem a rýží, to jsem dělala ve větším množství a dávala jsem si to do krabiček na mražák. Vůbec jsem to nesolila.

Příspěvek upraven 17.06.13 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
17.6.13 23:02

@LadyTommy Tak my tohle bohužel měli u pejska.Bylo jí už koro 17 a delší dobu hubla a o čůrání ani nemluvím, musela nosit plenky. Z vyšetření krve jí zjistili hodně draslíku a ledvinovou nedostatečnost, jelikož nám dost zvracela, byla 4 dny na kapačkácch a pak nám dali kočičí kapsičky pro ledvinový dietáře plus vzorek granulí. Bohužel ztratila chuť, nejedla vůbec nic, natož tu dietu a ještě k tomu vzhledem k tý ledvinový nedostatečnosti, jí začalo intoxikovat tělíčko, projevovalo se to nudličkou u nosu, takovým hlenem. Jeden den jsem jí jídlo mixovala a pravidelně jí krmila stříkačkou, ale pak přestala polykat a byl konec, museli jsme jí nechat…ani napat to ještě nemůžu, je to poměrně čerstvý :,(
Tohle určitě není váš případ, naše to měla hlavně k věku, ale nám doktorka říkala, dostat do ní aspoň něcco, cokoli co jí chutná :kytka: Ať se kočička brzy uzdraví, vímo to je mít nemocnýho mazlíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
17.6.13 23:05

My taky měli Hills-prescription diet, kuřecí, ještě máme ty dvě kapsičky doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
18.6.13 06:09

@LadyTommy Dají se ještě koupit granule od Trovetu, Hills dělá i kapsičky, které jsou relativně „dobré“, resp. našemu mlsounovi jedou :)
My máme 10 letého peršánka s PKD - cystama uvnitř ledvin, takže bere i prášky 1× denně. Ted jsme malinko kvůli financím ustoupili od diety a bereme urinary granule (na čas). Sem tam dostanou na mls kuřecí nebo hovězí maso, miluje pastu Maltsoft¨. Nicméně váží „jen“ 4,6 kg, kdy peršani by měli mít 5-7 kg. Ale hlavní je, že se drží a vypadá spokojeně :)

Držím palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
18.6.13 09:04

Holky, moc děkuju. Takže dáváte i různé druhy krmiv, jestli to chápu.

Momentálně dáváme Royal Canin, granule i kapsičky, paštičky, granule mu jedou, ale s těma masíčkama je to boj, tak zkusím příště objednat i ty Hills.

Já jsem si právě říkala, že bych mu vařila třeba kuře s rýží, jenže pak jsem četla, že ledviny přetěžují právě bílkoviny, takže masová dieta je nevhodná, musí být správný poměr masa, tekutin… takže to mu fakt sem tam uvařím jen na přilepšenou. Dřív jsme mu kupovali od Animondy 100% konzervičky s lososem a tuňákem, tak je chudák vyděšený, co to teď dostává za „hnus“ :mrgreen:

No jinak chudák si vytrpěl, chodil ještě před nedávnem obden na 10 injekcí, celkem 6×, chodil s ním manžel, jsem ráda, že jsem to neviděla.

A původně vážil 5kg, ale co se mu nasadila ta urinální dieta před rokem, tak spadl na 3,3kg :| Doktorka nám před nasazením ledvinové diety ještě poručila ho vykrmit, takže přibral na 3,6kg, ale už zase vidím, jak to jde dolů :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
18.6.13 21:36

Nám fenka zhubla z 6,2 kg na 4,5 :oops: a doktorka říkala, ať jí pro začátek než se rozežere dáváme cokoli co má ráda, že je důležitý aby dál nehubla, ale bohužel už jí nechutnalo nic :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný