Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, malá má rok a sem tam se stane, že když ji zvednu zakřupe ji jakoby v páteři, je to normální? Už se to dlouho nestalo, ale dnes jsem ji zvedla a to bylo zakřupání jako by se jí pohla celá páteř..úplně mě to vyděsilo ![]()
Ahoj, nevím, co ti odpoví ostatní, ale u naší malé je to téměř na denním pořádku… ![]()
Můj názor - pokud ji nějak extra nezakláníš nebo pokud se pak normálně hýbe, tak je to ok.
Ne ne zvedla jsem ji normálně pod ručičkama a hýbe se taky normálně. u nás to není pořád jen občas.. Kdyžtak zkusím zítra skáknout k doktorce a zeptám se na to, snad to bude v pořádku a je to jen tím, že jsou fakt ohebný a mají víc chrupavek jak my..
Ahojky,
naše malá (1,5 roku) křupe skoro pořád, a ještě se u toho chechtá ![]()
já myslím, že je to normální, já bych taky potřebovala aby mě někdo zvedl a prokřupal ![]()
Normální.. Mě to taky páteř dělá, ale mě nikdo tak hezky nezvedne, aby se mi tak krasně uvolnila. ![]()
@jananeta píše:
Ahojky,naše malá (1,5 roku) křupe skoro pořád, a ještě se u toho chechtá
já myslím, že je to normální, já bych taky potřebovala aby mě někdo zvedl a prokřupal
Přesně tak
pokud je potom v pohodě vůbec bych to neřešila… naší když takhle křupne, chvilku kouká a pak se tlemí taky ![]()
Myslím, že je to normální. Já jsem sice starší
, ale chodím k fyzioterapeutce a to bys měla slyšet, jak to křupe ![]()
@Jeanettee zrovna dneska malýmu taky křuplo v zádech, má 13m, zvedla jsem ho, on se prohnul dozadu a luplo mu tam, ani nemrkl, asi si pořádně protáhnul záda ![]()
Je to naprosto normální. Je to něco podobného jako, když loupeš prstama. takže žádné nervy.
Děkuju moc všem
už jsem klidnější
, dnes jsem se toho fakt lekla, ale je pravda, že to křupnutí mi připadalo jako kdyby se páteř pěkně tím zvednutím srovnala. ![]()