Zakynthos, nebo Egypt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.7.21 13:43

Zakynthos, nebo Egypt?

Ahoj všem, váháme na dovolenou mezi 2 destinacemi a přece Zakynthos (který bych chtěla projet na skútru křížem krážem a objevovat, zato bydlet v menším hotylku s polopenzí), nebo Egypt, kde sice luxusní hotelový resort, ale moc nevím kam a co jinak krom šnorchlování - konkrétně Marsa Alam - a je to teď Srpen. Čemu dát přesnost?

Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
28.7.21 13:53

Jasně že Řecko. Do Egypta mě nikdo nedostane :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.7.21 13:56

To je úplně jednoduché!
Chci šnorchlovat = jasně Egypt
nechci šnorchlovat = co bych jako dělala v Egyptě?

;-)

vybírej podle toho, jakou tu dovolenou chceš mít a co tam chceš dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.21 13:57
@vulpes píše:
To je úplně jednoduché!
Chci šnorchlovat = jasně Egypt
nechci šnorchlovat = co bych jako dělala v Egyptě?
;-)
vybírej podle toho, jakou tu dovolenou chceš mít a co tam chceš dělat

Chci, ale ne týden v kuse. :) :D

• Citovat
  • Upravit
7840
28.7.21 14:07
@Anonymní píše:
Chci, ale ne týden v kuse. :) :D

tak pak si zaleť na 3 dny do Egypta a zbytek do Řecka. Lepší odpověď ti nedám. Nikde nemáš všechno a je to o kompromisech a osobním nastavení priorit.

Jako jasně, když budu detailista, i v Egyptě se dají udělat výlety a tak…ale to už musí být člověk srdcař, aby se do toho pouštěl, detaily asi nemá cenu vypisovat. Tak nejreálnější mi přijde Dahab - potápění fajn a dají se vymyslet minimálně 2-3 dny výletů do barevných kaňonů v horách, na sv. Kateřinu…

Ale jestli jste na přírodu a výlety, tak berte ten Zakynt a neřešte víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
28.7.21 14:17

Urcite Recko! Do Egypta jedine pokud se chxes uvarit a unudit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
28.7.21 14:37

Po letošním Egyptě jedině Řecko ;)
Egypt v srpnu je pravé žhavé peklo + mají prázdniny, takže všude v resortech jejich kultura, zahalenci v bazénech s tebou, humus, špína.. (pořádně! čti recenze na Invii a nevěř popisu resortu od cestovky).. byla jsem tam 4× a stačilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.7.21 14:38

@Zvonielka ne, normálně se tam jezdí potápět a šnorchlovat, jen určitá sociální skupina se tam jezdí péct a vykrmovat a nadávat, že nejsou řízky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.7.21 14:45

@Lucy75 proč tam prosím tě jezdíš v srpnu a s Invií…? :D To nikdo normální neudělá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
28.7.21 14:49

@vulpes néé, my tam byli letos přelom květen/červen s eximem.. jinak obvykle s čedokem a na jaře či podzim, to je lepší.. samozřejmě nejlepší je Marsa/Taba nebo Sharm, protože větší humus než je vnitřní Hurghada těžko pohledat.., ale záleží fakt na resortu a pod 5* je to vždy risk.. zažila jsem i luxusní místa, na která rádi vzpomínáme a třeba Ras Mohamed je parádní :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.7.21 15:04
@Lucy75 píše:
@vulpes néé, my tam byli letos přelom květen/červen s eximem.. jinak obvykle s čedokem a na jaře či podzim, to je lepší.. samozřejmě nejlepší je Marsa/Taba nebo Sharm, protože větší humus než je vnitřní Hurghada těžko pohledat.., ale záleží fakt na resortu a pod 5* je to vždy risk.. zažila jsem i luxusní místa, na která rádi vzpomínáme a třeba Ras Mohamed je parádní :srdce:

Já do Hurghady jednou nahlédla, když jsme se vraceli po týdnu z lodi a kotvili tam poslední noc a vím, že cokoli jako „výlet do města“ z těch rezortů je naprostá ztráta času. I ty různé výlety z rezortů jako beduínská vesnice a tak…jak říká můj muž „je to vždycky o něco horší, než to čekáš“ a „jednou ti to bohatě stačí“ :-D
Jen ty kaňony v Dahabu byly teda fajn. Ale taky jsme jeli jen asi ve 4 lidech s průvodcem, takže fajn komorní akce.
Pyramidy si schovávám na důchod, to je doba, kdy šlověk už vydrží všechno - ja úmorné horko, tak přesuny v tom horku, tak čekání ve frontách…takže na pyramidy až v důchodu, teď bych to nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.7.21 16:47

Za mě rozhodně Zakynthos! Nádherný ostrov, skutrem si zajedeš kam chceš… Za návštěvu stojí Navagio, Limnionas kde je super koupání, pláž gerakas kde se lihnou želvy, laganas kde si s něma můžeš zaplavat, na oběd si zajeďte k majáku keri, je tam nádherný výhled… Zakynthos toho má hodně co nabídnout ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.21 17:48

@Kelišová28 přesně, Zakynthos je nádherný, týden ani nestačí na procestovaní, tam se zakladatelka určitě nudit nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
28.7.21 17:57
@vulpes píše:
@Zvonielka ne, normálně se tam jezdí potápět a šnorchlovat, jen určitá sociální skupina se tam jezdí péct a vykrmovat a nadávat, že nejsou řízky ;)

Hm a ty normalne snorchlujici a potapeci vydrzi ve vode od 11h do 21h, protoze tak nejak jezdime po vyletech v Recku(i jinde, ale ne kazdy den). V Recku, je jedno jaky je to ostrov, jsou ty plaze, mestecka a priroda jednoduse k videni. V Egypte te dovezou pres poust do hotelu, do mestecka muzes na vlastni nebezpeci a v techto mesicich je tam nesnesitelne horko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
28.7.21 19:20

V srpnu bych do egypta neletěla, ideálně konec října, listopad, kdy už tam není 45C, zakynthos je krásnej, ideálně žádný all inclusive ale max. polopenze a navštívit taverny, super je třeba astir palace https://www.ca-magnolia.cz/…alace-960022

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí