Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zakynthos-hotel s all inclusive
Hledám nějaký pěkný hotel na Zakynthosu alespoň ***.Stravování all. inclusive vhodné pro malé děti. máte nějaký pěkný tip Chtěli by jsme jet konec června začátek července jaké tam bývá počasí?
Děkuji
Zakynthos je nádherný. Určitě s dětmi nedoporučuji Laganas, ale spíš Kalamaki, Laganas je hodně živý, plné anglánů do noci pařících, našlapaná veřejná pláž…Já byla v Argassi a spokojenost. Řecko celkově mi přijde škoda si brát all inclusice, protože je tam řada nádherných taveren. Jinak doporučuji si tam půjčit auto a ostrov trochu procestovat je tam řada nádherných míst třeba Limnionas beach…
Zakynthos je krásný, ale na Kalamaki mi vadilo na pláži omezení kvůli těm želvám. Nemůžete nic - zapíchnout si slunečník, děti si nemohli stavět z písku a hrabat si díry. Vše na pláži se musí odehrát těsně u moře, cca metr, když jste dál, tak vás začnout vyhánět „turtle patrol“. Byli pěkně otravní.
Ten Laganas je opravdu party město, tam ne.
S tím jídlem, přišlo mi, že většina jídla je typu fast food. Nevím, jak staré máte děti, když si vzpomenu na tu nabídku, asi bych měla problém jim každý den vybrat zdravé jídlo (ale já jsem trochu trhlá a trvám na zdravém stravování pro syna
).
Ahoj, já za nás mohu jen doporučit hotel Louis Zante Beach.. byli jsme tam loni v druhé půlce června (s 11měsíčním prckem) a bylo to úžasné.. Hotel je pro rodiny s dětmi ideální, all inclusive, ubytování s možností rodinných pokojů, má nádhernou, ale fakt nádhernou a rozlehlou zahradu, pláž je písečná, bazén i brouzdaliště pro děti a výborná strava - i pro děti, plážové ručníky… Jezdí tam více cestovek - my jsme vybírali přes invii a jeli s vtt a byli jsme spokojeni i se službami delegáta..
Jinak my tam jeli na doporučení kolegyně, která tam byla sama s dvěma dětmi. a pak jsme doporučili dál a byli tam další dva kolegové, právě srpen a září a taky si moc pochvalovali..
Jo a viděli jsme s manželem i želvy - jen tak se šnorchlem nedaleko od pobřeží - úžasný zážitek. V červnu kladou vajíčka a v srpnu se líhnou zase malé želvičky..
Moc ráda bych tam ještě někdy v budoucnu, příště právě spíš v srpnu, že bychom třeba viděli malé želvičky
Jo a je to sice vedeno jako Laganas, ale je to mimo to rušné letovisko, a přitom dobře dostupné po pláži (my se tam procházeli s kočárkem a v pohodě), takže klid úžasný..
My jsme byli taky v hotelu Louis Zante Beach v Laganasu. Byli jsme tam 2×, protože se nám tam moc líbilo. Hotel je úžasnej, je to snad 10 min. od letiště, letí se tam necelé 2 hod., s malým dítětem super. Laganas je hlučné město, ale tento hotel je úplně stranou. Je tam nádherná dlouhá písečná pláž, dá se po ní jít procházkou daleko na druhou stranu od Laganasu. Jídlo bylo skvělé. pro děti se vždy dalo něco najít, venkovní restaurace v zahradě byla s dětma úžasná, jakmile se najedly, tak pobíhaly kolem v zahradě.
Omezení kvůli želvám tam taky bylo - nesmělo se třeba u dřevěných ohrádek kde bylo želví hnízdo házet míčem a skákat, ale ono to je dál od moře. Když jsme stavěli hrady z písku nebo nějaké jámy, tak pokud to vydrželo do večera, tak nás ochranáři upozornili, že to máme zahrabat, aby želvy mohly v noci lézt z moře bez překážek.
Jediná nevýhoda byla, že slunečníky a lehátka na pláži nebyly v ceně, platily se na místě.
Pokud někdo hledá Zakynthos kvůli dobré vzdálenosti, informujte se na mezipřistání, teď jsem u nějaké cestovky zahlédla upozornění, že zpátky letí s mezipřistáním.
Nechceme pořád jezdit na stejné místo, ale tenhle hotel se nám líbil, že tam určitě někdy v budoucnu zase pojedeme.
Např. tady: http://www.eximtours.cz/…zante-beach/
Fotky a recenze: http://www.tripadvisor.com/…Islands.html
Ještě k počasí - poprvé jsme tam byli začátkem září, podruhé koncem června. Obojí bylo asi srovnatelné, ale v září bylo moře teplejší.
My jsme byli vloni od 15. červnaa chytli jsme extrémní vedra, bylo to horší než v Turecku.Byli jsme v Kalamaki hotel Golden sun.Ta pláž je tam nádherná, krásně čistá a teplá, dlouho mělko, ideální pro děti. Omezení tam žádný nebylo, kromě toho, že kolem 20.hodiny vyháněli lidi z pláže, jinak děti normálně staveli z písku i slunečníky tam měli lidi zapíchlý a leželo se určitě dál než pár metrů od moře. Moc se nám tam líbilo, měli jsme all in.,jídlo dobrý, sice třeba oproti Turecku nebo Egyptu mnohem menší výběr a víc přizpůsobený Angličanům, kterých je tam fakt hodně, ale dalo se.
Taky doporučuju půjčit si auto a project si ostrov, je tam super aquapark a moc hezký byl i výlet lodí, je tam nádherný moře a viděli jsme i želvy.
Tak to vypadá moc pěkně. Určitě to s manželem pořádně okouknem. Můžu se ještě zeptat jak dlouho vám trvala cesta autobus z letiště na hotel? ![]()
Jestli myslíš do toho Luis Zante Beach, tak to bylo max. 10 min.
Byl to hned první hotel z letiště. Je to opravdu blízko, ale letadla tam neruší, v noci údajně nesmí lítat kvůli želvám, ale myslím, že jsme tam nějaké večer zahlídli. Když jsme byli na pláži a přistávalo letadlo, tak to byla pro děti spíš aktrakce, všichni na to koukali.
@Alča77 píše:
Tak to vypadá moc pěkně. Určitě to s manželem pořádně okouknem. Můžu se ještě zeptat jak dlouho vám trvala cesta autobus z letiště na hotel?
Prosím o radu,
obnovuji diskusi, protože bych potřebovala zjistit jak je to s pokoji v hotelu Golden sun and beach na Zakynthosu.
Dneska máme jít zaplatit zájezd a tím, že je to takhle brzy si můžu vybrat pokoj. Jedeme s tříletou dcerou, tak jsem si říkala, že by byl dobrý pokoj v přízemí, abychom mohli večer pěkně sedět na terásce a měli to blízko k baru.
Můžu si také vybrat jestli letět s CK Alex (u recenzí bylo napsáno, že s touto cestovkou dostávali hezké pokoje) nebo s neznámou Brenou (o 3tis. levněji), tak abychom neskončili kvůli šetření někde ve sklepě (jako se nám stalo na Krétě).
Můžete mi říct, kdo jste tam byli a byli jste s pokojem spokojení, jaké jste měli číslo, případně, kde se přibližně nacházel?
Děkuji
Zdravím ty co byli na Zanthe, mám dotaz…je tam i nějaké „ZOO“? Aquapark budeme mít kousek jedem do Tsilivi, ale bereme ještě 2deti od švagra + 1 naše. Tak už planuju výlety. Díky
Zdravím ty co byli na Zanthe, mám dotaz…je tam i nějaké „ZOO“? Aquapark budeme mít kousek jedem do Tsilivi, ale bereme ještě 2deti od švagra + 1 naše. Tak už planuju výlety. Díky
http://www.askosstonepark.gr/
Je tam tohle, není to klasická ZOO, zvířata tam volně běhají, jsou tam srnky, oslíci, nějaké kozy, je to tam takový přírodní. Nám se to moc líbilo, malá byla úplně nadšená, dali naám nějaké větvičky a krmili jsme si ty srnečky, byly ochočení, nechali se hladit, moc pěkný. Byli jsme taky v Tsilivi, aměli jsme půjčený auto na a objeli jsme celý ostrov. Jestli tam pořádají zájezdy i cestovky, to nevím, my si vždycky jezdíme sami, nekupujeme ty jejich předražený výlety. Zkusim najít nějakou fotku.