Zakysaná smetana

1666
3.4.06 21:01

Zakysaná smetana

Ahojky.

Chtěla by jsem se zeptat, od kdy se může dávat zakysaná smetana? Chtěla bych k prvním narozeninám dělat studený dort se zakys. smetanou. Díky za váš názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28
3.4.06 21:11

Ahoj,
tak já myslím, že zakysanou smetanu už můžeš k prvním narozeninám bez obav použít. Tuším, že už od 9 měsíců se při přípravě kaší atp. povoluje zařadit plnotučné mléko a zakysaná smetana je vlastně ještě vhodnější, protože obsahuje užitečné bakterie. Já už jsem malému vařila i koprovou omáčku a moc mu chutnala. Smetana je sice trochu tučnější, ale u dětí do dvou let se nedoporučuje držet nízkotučné diety, takže si myslím, že dort s zakysanou smetanou je dobrý nápad.

Radka + Radimek 11,5 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
3.4.06 21:12

Zakysané výrobky můžeš začít dávat zároveň s jogurtama. Už si to přesně nepamatuji, ale v 9- 10 měsíci jsem je určitě už dala.
Dortík k 1. narozeninám ze zakysky nebo z jogurtu je (dle mého názoru) určitě lepší jak pudingový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.4.06 10:41

Zakysanou smetanu k 1. narozeninám bez obav. Já dávám bílý jogurt od 8.měsíce. Jen tvaroh do jednoho roku je velká zátěž pro nevyzrálý trávící systém mimi. Taky brzy budeme slavit, děkuji za tip na zdravý dortík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí