Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím holky,
mám zalehnuté levé ucho, asi od rýmy, jelikož jí mám. Včera to ještě šlo, dala jsem kapky které mám od dr. Otobacid a bylo to v pohodě. Dneska ráno jsem se vzbudila už se zalehnutým uchem a ani po kapkách to nepomáhá.
Neměl to někdo z vás taky? Za jak dlouho to odezní od rýmy?
Hlavně se bojím píchání, ale zatím to snad za zánět nevypadá, nebolí mě v tom. jen je zalehnuté a slyším šum.
Děkuju ![]()
Taky jsem to měla, bolest sílila, skončila jsem na ORL, ale na píchnutí to nebylo, prý zánět dutin, z rýmy mě to přešlo do jednoho ucha, dostala jsem nějaké kapičky, pak jsem vystříkávala sprejem nos, hodně smrkat, byť já neměla ani moc co., případně prášek na bolest…odeznívalo mi to 14 dní.
Zalehnute jsem mela obe, skoro 14 dnu, k tomu jsem docasne pozbyla cich a chut… uz se chlapum umirajicim na rymicku nikdy nebudu smat
![]()
Pomahaji anemizacni nosni kapky nasivin napr, pripadne antihistaminika… ale hlavne cas, to odezni. Pokud by v uchu bodalo, tak na orl
Já se modlim, abych na ORL nemusela. Bojím se toho píchání, jednou jsem na tom byla a šílenost.
Já mám ten Otobacid do ucha, ale nepomáhá. Tak nevím…
Jinak díky holky
@Veju123 ono jestli se to bude zhoršovat, stejně tam pro bolest skončíš ![]()
držím palce, aby bylo lépe
Dá se nějak kdyžtak umrtvit to ucho? aby nebyla cítit bolest? Jsem srabka a kor u nás v nemocnici se toho bojim ještě víc ![]()
@Veju123 píše:
Dá se nějak kdyžtak umrtvit to ucho? aby nebyla cítit bolest? Jsem srabka a kor u nás v nemocnici se toho bojim ještě víc
Ahoj, myslim, ze da, dr na ORL mi rikala, ze u nich detem nejdříve nejak ucho umrtvuji, před pichanim.
Mym detem pichali usi x-krat, vždycky na pohotovosti a nikdy to nicim neumrtvovali, ale ja si i myslim, ze v pripade pichani malymu diteti je to i zbytecny, stejne se rve a řve a nejakym drzenim dítěte kvůli umrtveni se to akorát prodlouzi. Bolet ho to bude podle me taky, mozna trochu min, ale vzhledem k tomu, ze moje dite řve a pere se uz když vcházíme do ordinace, tak nejaky umrtvovani ani nevyzaduju, proste rychle pichnout a pryc.
Drzim Ti palce!
Děkuju, tak snad to bude dobrý. Zkoušela jsem i různá zacpání nosu, fouknutí a nic.. ORL beru jako uplně poslední možnost ![]()
@Veju123
Kapej si do nosu ten nasivin, uvolni se otoky a tlak v uchu klesne. Taktez antihistaminika… nemas zodac, zyrtec…neco?
Pro kapky musim poslat přítele až přijede domů. Došly. Zyrtec doma mám
Taky mi zalehlo v uchu pri viroze, ja s tim sla k obvodni a byl z toho zanet vnejsiho zvukovodu. Nastesti jsme to chytli, nez to zacalo bolet, dostala jsem kapky do ucha a za par dni to bylo ok, tak zkus takto…
Já právě byla včera u obvodní. Dala mi ten Otobacid a prý když se to nezlepší začne v uchu bolet tak jet na ORL. Jaké ti dala kapky? a jak se pozná zánět zvukovodu?
Já to ucho mám stále zalehlé, nebolí, jen šum a jakoby menší tlak
Me napsala nejake, u kterych je pry dlouhodobe problem je sehnat, tak ten nazev uz nevim a misto nich mi dali v lekarne myslim Maxitrol, snad jsem to nespletla
Poznala to obvodni, kdyz se mi podivala do ucha, jak to muze poznat pacient nevim
Ja jsem mela zalehnute a s obcasnym sumenim… Jo a jeste kdyz se pokousela mi vytrit mazovy „spuntik“, tak to zacalo hooodne bolet, tak to vzdala a nechala na po vyleceni… Jinak kapky mi zabraly myslim az tak treti den. Jo a jeste rikala, ze kdyby to zacalo bolet, tak paralen a pri vetsim zhorseni na ORL, ale nastesti ani jedno nebylo poteba…
Aha, tak uvidim, kdyžtak tam sjedu ještě v pátek. Koupila jsem Otrivin- kapky do nosu budu je stříkat mělo by to v nějaké trubici polevit a dostat se i z té rýmy a ucho snad i povolit. Achjo, to jsou problémy. Mě obvoďačka ani do ucha včera nekoukla nic. Jen dala kapky a prohlídla mi krk.
Moc se se mnou teda nezahazovala…Děkuju za radu!! ![]()
@kubykula píše:
Taky jsem to měla, bolest sílila, skončila jsem na ORL, ale na píchnutí to nebylo, prý zánět dutin, z rýmy mě to přešlo do jednoho ucha, dostala jsem nějaké kapičky, pak jsem vystříkávala sprejem nos, hodně smrkat, byť já neměla ani moc co., případně prášek na bolest…odeznívalo mi to 14 dní.
Kde jsi byla na ORL? Mě právě bolí ucho druhým dnem a mám ho dost zalehlé… když se předkloním teče mi v něm ta rýma. Právě se bojim píchání ![]()