Záloha na potraviny

Anonymní
3.10.17 08:14

Záloha na potraviny

Ahoj. Mám na vás dotaz. Jak u vás ve vašem městě či vesnici platíte ve školách a školkách stravné? Naše vedoucí školní jídelny vybírá letos poprvé zálohu na potraviny s tím že stravné se bude platit normálně měsíc zpětně. Jde o to že paní tvrdí že je to tak všude a já jsem zase od nikoho neslyšela že by tu zálohu vybírali, proto mě zajímá jak je to u vás. Prosím o zachování anonymu z osobních důvodů. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5271
3.10.17 08:20

V září jsme platili zálohu 900 Kč na stravné, v říjnu se mi strhne za projezené jídlo, v červnu se strhne ze zálohy a zbytek vrátí. Mateřská škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.10.17 08:26

V mš i zš jsem platila zálohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24156
3.10.17 08:33
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám na vás dotaz. Jak u vás ve vašem městě či vesnici platíte ve školách a školkách stravné? Naše vedoucí školní jídelny vybírá letos poprvé zálohu na potraviny s tím že stravné se bude platit normálně měsíc zpětně. Jde o to že paní tvrdí že je to tak všude a já jsem zase od nikoho neslyšela že by tu zálohu vybírali, proto mě zajímá jak je to u vás. Prosím o zachování anonymu z osobních důvodů. Děkuji

Ve škole jsme platili čip a rovnou hotově peníze na měsíc září. Pak tam posíláme průběžně peníze, které dcerka projí.
Ve školce jídlo se platilo zpětně dle odchozených obědů, tj. září se platilo v říjnu, červen v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
3.10.17 08:34

Od loňského roku to máme taky, že se dopředu platí záloha. Jak ZŠ tak MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.10.17 08:36

Ve školce jsme platili zálohu na následující měsíc… za září plnou cenu a za následující vždy částku poníženou o omluvené dny z předchozího měsíce.
Teď ve škole má kartičku, kam mu posílám peníze. Vždy mi přijde jen upozornění, že už tam má málo peněz.

• Citovat
  • Upravit
1380
3.10.17 08:36

U nás dokonce platíme zálohu při nástupu do MŠ a ta se vrací až, při odchodu na zš. Tedy ani před prázdninami, kdy je 7 týdnů zavřeno ji nevrací a maji ji tam třeba ty tři roky. Přijde mi to ale normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
3.10.17 08:40

Jeden syn - peníze se platí předem. Vidím kolik tam má a dokud tam peníze jsou, můžu mu objednávat stravu (přes PC). Když peníze dochází, pošlu další. Škole je jedno, jestli tam pošlu 2.000,– nebo 200,–. Prostě pokud peníze nejsou, není ani jídlo.
Druhý syn - platí dopředu. Hned první den školy jsem uhradila stravu na září, do 20. v měsíci musím uhradit zálohu na měsíc následující. Přeplatky se vrací v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
3.10.17 08:57

U nas uz je to tak cca 4 roky. Drive se platilo v aktualnim mesici, ted se plati dopredu. ZS, MS i SS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
3.10.17 09:00

ZŠ platím trvalým příkazem dopředu (cca 25. dne předešlého měsíce ) stejnou částku jako zálohu. Po ukončení školního roku vrací přeplatek.
Střední škola si inkasuje, koncem srpna na září plnou částku za všechny obědy, další měsíce podle toho kolik bylo v předešlém měsíci nevyčerpáno.
Každopádně v obou případech je to forma zálohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16194
3.10.17 09:07

Máme to tak - při nástupu do MŠ se platí záloha, a školkovné i stravné strhávají inkasem zpětně (ta záloha se tam skládá právě pro případ, že by člověk neměl na účtu dostatečný zůstatek). Vyhovuje mi to víc, než nějaké složité vyúčtování, prostě se zpětně strhává skutečná částka (a na konci docházky do MŠ mi zálohu vrátí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
3.10.17 09:27

Při nástupu do školky se skládala na účet školky jistina (záloha), která se vrací po ukončení školkové docházky. Školkovné platíme vždy do 15-tého dne v měsíci, obědy měsíc zpětně. Ćipy jsme také platili, po vrácení se částka vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.10.17 12:06

Platíme každý měsíc pevnou částku. Platí se k desátému, stejně jako školkovné. 2× v roce je pak vyučtování, kdy dostaneme zpět za ty dny, ze kterých jsme je omluvili. Ono to pak hodí slušnou částu, takže mi to vyhovuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin