Tvoříme do školky

3157
30.9.17 15:41

Tvoříme do školky

Tak si asi jen tak povzdychnu, ale zajímalo by mě taky, jak to chodí u Vás? Již třetím rokem máme během září, října, nosit do školky výtvory z přírodních materiálů. Můj syn je naprosto netvořivé dítě, ostatně ani nemá po kom být. Nutit ho do toho nechci, já sama mám k podobným aktivitám dost „odpor“, ale jemu to samozřejmě najevo nedávám. Po dva roky jsem něco vygůglila, vytvořila, donesli jsme do školky, dostal za to bonbon. Letos jsem mu řekla, že se na tom buď bude podílet, nebo na to kašleme. Nicméně ve školce mi pí uč v pátek připomněla, že jsme JEDINÍ, CO NIC NEDONESLI. Na můj argument že syn tvořit nechce na mě vytřeštila zrak a řekla že NĚCO MALÉHO SNAD ZVLÁDNETE.. Takže opět se snažím přes víkend něco zmatlat. Ne že by se mi chtělo ani na to nemám čas, ale nechci samozřejmě, aby byl SYN JEDINÝ, KTERÝ NEDOSTANE LÍZÁTKO. :think: Kamarádky na mě čučí, že u nich tyto aktivity probíhají ve školce, ony donesou materiál, a ve školce se tvoří. A jak je to u vás, popř. co byste dělaly na mém místě? Není to samozřejmě dilema nějakého většího významu, ale tak jsem se prostě ted při kafi zamyslela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9880
30.9.17 15:47

@marmelada78 ano máme a nemám to ráda. My doma teda něco děláme, ale pro sebe, a ne na ukázku, kdo to má lepší..
U nás je dokonce tvoření ve školce. Zrovna máme za týden dýnoˇvý den.. maminky donesou dýni a s dětmi se zdobí..
Abych pravdu, řekla, asi lepší něco doma vytvořit než tam kdy se musí.. Třeba zrovna dítě nemá náladu, a nebo maminka :mrgreen: nedaří se..
Na tvém místě bych vydlabala dýni a zapíchla tam třeba větvičku šípku a nebo si kupo nějaké zápichy a je to…
Pak je ještě masky na karneval pak zdobení perníčku, Velikonoční tvoření…

Příspěvek upraven 30.09.17 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.9.17 15:49

Tak my doma tvoříme, protože nás to baví.

Na tvým místě bych udělala zvířátka z kaštanu nebo bych našla pěkný list javoru, nalepila na papír a dokreslila ruce, nohy, hlavu jako podzimního skřítka

• Citovat
  • Upravit
3348
30.9.17 15:51

To nechapu. Tvorite doma a nosite to do skolky?!? To je podle mne postavene na hlavu. My to kazdopadne nemame. Max do skolky mame nosit kadtany a listy atd a oni tvori. ( me by to nevadilo, ja bychh tvorila i sama ale co pak delaji ve skolce kdyz netvori?!?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
30.9.17 15:54

Jen rychle, zkus s prckem zavareny podzim - nacpat do zavarovacky podzimni plody, hezky ozdobit vicko a je to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
30.9.17 15:55

U nás tvoří děti v mš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
30.9.17 15:56

Nasbírejte 4 kaštany, spojte je krátkými špejlemi a dvě špejle jako tykadla a máte housenku a ať si učitelka myslí, co chce. My doma tvoříme, děti to baví, ale spíše něco nalepují na papír, nebo vymalovávají vodovkami. Kaštanová zvířátka se válela všude a nejmladší se jich snažil zmocnit a sníst je, takže šla ven a další už dělat nebudu.
U nás je dobrovolné tvoření rodičů s dětmi ve školce, když rodiče nepřijdou zavčasu, tak si děti jen vyzvednou bez tvoření. Ale zato zaměstnávají rodiče kostýmy na všechno možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
30.9.17 16:05
@Zuziky píše:
Jen rychle, zkus s prckem zavareny podzim - nacpat do zavarovacky podzimni plody, hezky ozdobit vicko a je to…

A to vydrzi? nesplesnivy? Nezapari? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
30.9.17 16:07
@marmelada78 píše:
Tak si asi jen tak povzdychnu, ale zajímalo by mě taky, jak to chodí u Vás? Již třetím rokem máme během září, října, nosit do školky výtvory z přírodních materiálů. Můj syn je naprosto netvořivé dítě, ostatně ani nemá po kom být. Nutit ho do toho nechci, já sama mám k podobným aktivitám dost „odpor“, ale jemu to samozřejmě najevo nedávám. Po dva roky jsem něco vygůglila, vytvořila, donesli jsme do školky, dostal za to bonbon. Letos jsem mu řekla, že se na tom buď bude podílet, nebo na to kašleme. Nicméně ve školce mi pí uč v pátek připomněla, že jsme JEDINÍ, CO NIC NEDONESLI. Na můj argument že syn tvořit nechce na mě vytřeštila zrak a řekla že NĚCO MALÉHO SNAD ZVLÁDNETE.. Takže opět se snažím přes víkend něco zmatlat. Ne že by se mi chtělo ani na to nemám čas, ale nechci samozřejmě, aby byl SYN JEDINÝ, KTERÝ NEDOSTANE LÍZÁTKO. :think: Kamarádky na mě čučí, že u nich tyto aktivity probíhají ve školce, ony donesou materiál, a ve školce se tvoří. A jak je to u vás, popř. co byste dělaly na mém místě? Není to samozřejmě dilema nějakého většího významu, ale tak jsem se prostě ted při kafi zamyslela :mrgreen:

Znas stranky pinterest?

Zkus kouknout…snad nedelam reklamu, vlozim odkaz

https://cz.pinterest.com/…584465/sent/?…

Maji tam mnoho vseho inspirace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
30.9.17 17:29

Myslim, ze zakladatelce nejde o konkretni tipy na tvoreni, ale spis jestli to bezne musi delat do skolky vsichni :think:
@marmelada78 ne, po nas nikdo nic takoveho nechce. tvorit doma s detmi je super, ale kdyz to nekoho nebavi, tak co jako? a proc to nosit do skolky? zeptala bych se ucitelky jaky to ma smysl, proc mate ve skolce „domaci ukoly“? tam s detmi netvori? to prece nema logiku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
30.9.17 17:36

Holky všem děkuji za tipy, samozřejmě jsem googlila a spoustu inspirace načerpala, navíc, už v tom jedu třetím rokem, takže vím, kam se podívat. Zkrátka mě zajímalo, jestli jsem mimo, když si myslím, že angažovat by se měli ve školce.. materiál jim klidně poskytnu, ale po celotýdenním maratonu si dokážu představit jinak strávený čas než několikahodinovým čučením na net, vymýšlením, sbíráním a realizací, za nulového přispění potomka.. no dobře, sbírání se účastní, ale toť vše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.9.17 17:37

My to mame jinak, my mame tvorive odpoledne ve skolce pravidelne. Minuly tyden bylo dynobrani. No my dospeli si hrali a decka si hrali na honku a po prulezkach, pak byl taborak.
Neco mame doma vyrobit donest, pravidelne to byva zelenina a ovoce ze zahradky, bylinky, zavareniny atd. Pak ruzne polni travy. Nam to nijak nevadi, moje decka se podili, ale priznavam vic tvorim ja.
Pak bude Vanocni dilna/odpoledne ve skolce. To tvorime adv. vence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.9.17 17:39

Pokud jde o kastany, tak uplne nejjednodussi jsem ted videla, sklenena vaza nebo sklenka, vres a okolo kastany, vypada to uzasne. I me by se to libilo na stole, jako jednoducha dekorace. Nebo misto vresu muze byt svicka.
To zvladnou i deti.

Příspěvek upraven 30.09.17 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
30.9.17 17:40

@Kelsey Tvořivá odpoledne máme taky, vánoční a myslím velikonoční, toho se účastním pokud stíhám z práce, pokud ne, děcko ani nepostřehne, vyzvednu ho a je to. Ale máme kromě toho několikrát během šk. roku něco vytvořit doma a donést do nějakého termínu do školky. A to mi prostě trochu trhá žíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.9.17 20:39

Každý rok musíme vyrábět skřítka podzimníčka, nesnáším to, tvořím sama, synátor se nepodílí ani sběrem a zkrátka na to peče. Letos zatím papír nevisí, což je dobře. Už je ve školce i mladší a představa, že to musím dělat dvakrát, to by mě trefil šlak. Nedokážu nikdy nic vymyslet, pak ten bordel z tvoření, bordel, co zatím starší syn udělá po bytě… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin