Tvoříme do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
30.9.17 20:55

Ne, u nás se nosil jen materiál. Během nebezpečné doby bych zkusila posílat do školky tatínka :) Nebo bych se pídila, jaký přesně to má jako smysl a jestli je to v takovém tom výukovém plánu školky, či jak se to jmenuje.
(Kecám, vytvořila bych několik děl, po kterém by učitelky tuhle akci výslovně zakázaly, třeba „mraveniště v košíku“ by bylo fajn.)
Lízátko - buď ho syn chce, tak tvořit bude, nebo nechce, tak tvořit nemusí - jeho volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
30.9.17 21:26
@Tamtama píše:
Každý rok musíme vyrábět skřítka podzimníčka, nesnáším to, tvořím sama, synátor se nepodílí ani sběrem a zkrátka na to peče. Letos zatím papír nevisí, což je dobře. Už je ve školce i mladší a představa, že to musím dělat dvakrát, to by mě trefil šlak. Nedokážu nikdy nic vymyslet, pak ten bordel z tvoření, bordel, co zatím starší syn udělá po bytě… :cert:

u nás je také podzimníček. Holky to tedy baví, tak to neřeším. A jsou na to pyšné, když je vystavený, pokaždé si je ukazují s dětmi. Jiné tvoření nemáme. A kamarádka z jiné školky, také tvoří podzimníčka. Takže to asi bude hodně rozšířené. Ale asi se neřeší, když někdo nedonese. Ani si to neevidují, kdo ho donesl. To spíš děti si ukazují, který je čí, takže by byly smutné, kdyby ho neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.10.17 14:30

Holky, prosím pomóóóc :-)

Nějaký nápad, co vytvořit podzimního z brambor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
11.10.17 14:41

Delala jsem jednou panaka, brambora byla hlava, z kastanu 2 nohy, sipky ruce, jerabiny vlasy a z koreni vypichat oblicej.Jen z brambor by to asi taky slo. A nebo vykrajet, aby vzniklo razitko ve tvaru listu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
11.10.17 17:58

Já moc nechápu, proč to musejí vyrábět rodiče 8o Taky se pohybuji ve školství, ale asi by mě nenapadlo, aby rodiče něco s dětmi povinně vytvářeli. Max. si měli přinést listy na výtvarku a i tak to byl problém. Chápu rodiče, že když se dostanou v šest večer domů, tak asi nemají moc chutě ještě něco vyrábět. Navíc ne každý má na to buňky.
Ale jak tady zaznělo-asi bych využila kaštany a žalude, taková ta klasika a něco z toho vymyslet. Je to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin