Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My konec rijna. prijde mi to hodne pozde a porad nechalu duvod proc az v rijnu…
U nas byly tr. schuzky 12.9. Mame je vzdy v ut nebo st ve 2.tydnu vyuky. Vsechny rocniky.
A je nějaky problém v případě potřeby se domluvit na konzultaci s učitelem? U nás mají schůzku akorát prvňáci. Zbytek taky až v půlce října.
5.rijna je plenarni schuze, to nevim co je.
Tridni schuzky mame 9. listopadu a 19. dubna.
Konzultace vypsane mame prosinec, duben.
Pokud potrebujes neco projednat driv, tak si domluv individualni konzultace.
U nás prvňáci hned v prvním týdnu a zbytek teď na konci září. Ale přijde mi úplně jedno, kdy jsou (tedy krom těch prvňáků), pokud je problém, tak je stejně potřeba ho řešit hned a pokud není, tak jsou zbytečné třídní schůzky.
@j.a.n.i1 píše:
U nás prvňáci hned v prvním týdnu a zbytek teď na konci září. Ale přijde mi úplně jedno, kdy jsou (tedy krom těch prvňáků), pokud je problém, tak je stejně potřeba ho řešit hned a pokud není, tak jsou zbytečné třídní schůzky.
presne tak, me na tridni schuzky od druhe tridy nikdo nechodil, mamka řekla, že nebude poslouchat přednasku o tom jak si mame nosit přezuvky ![]()
@Anonymní píše:
a jaká třída? u mých dětí to funguje tak, že
@debra.morgan píše:
presne tak, me na tridni schuzky od druhe tridy nikdo nechodil, mamka řekla, že nebude poslouchat přednasku o tom jak si mame nosit přezuvky
Tak u nas se podepisuje prezencka rodicu.
Na jeden papir, kolonka schuzky, spolecne konzultace. Sama bych chodit nemusela, kdyz jsem v te skole od rana a konzultaci muzu mit kazdy den ve sborovne. Ale chodim, protoze nechci, aby dcera treba poslouchala casem od spoluzaku, nj. tva mamka se ma, nemusi chodit na schuzky (ze by to mohli slyset doma a pak to prezentovat nekde). Chci, aby moje decka meli stejne podminky, jak ty ostatni.
Nikdy jsem schuzky nevynechala.
@j.a.n.i1 píše:
tak ony to jsou organizační věci - co třídu v průběhu roku zhruba tak čeká, jestli třídní plánuje nějakou školu v přírodě, jestli si rodiče něco takového přejí… dle ročníků se řeší povinné plavání - bruslení, nepovinné plavání - bruslení (souhlasí s ním rodiče? zaplatí ho?), zda rodiče souhlasí X nesouhlasí s třídním fondem, pokud ano, co se z něj bude X nebude financovat, jestli si pomůcky na výtvarku radši budou kupovat sami nebo přinesou peníze, aby to zařídila škola (no, to už letos nebylo, na škole ne nová učitelka), taneční, organizace na druhém stupni, představují se jedntoliví jazykáři, rodiče si mohou osobně zjistit, ke komu dítě připadlo do skupiny (třeba u mých dětí je tohle zjišťování obtížné, mají paměť na jména stejně mizerná, asi jako já… a jak jsou dnešní děti vychovávány v rasové korektnosti, tak mi kluk ani nebyl schopen říct: „můj učitel na angličtinu je ten černoch“, já bych hned věděla, ale jeho to ani nenapadlo
), na prvním stupni se chodí představovat vedoucí kroužků a nabízejí je (zejména tedy ti mimoškolní, které rodiče neznají osobně), v devítkách jak bude probíhat přípravka na přijímačky a co škola dětem nabízí v rámci výběru jejich střední školy… je toho dost ![]()
@Anonymní píše:
U nas se schuzky konaly myslim 12.9. a platilo to pro vsechny tridy.
@sagina Nevím, na tohle všechno mi přijde, že stačí mailová rozesílka, případně lístek co přinese dítě domů. Možná je to někde jiné, ale moje zkušenost s třídními schůzkami, které jsem odchodila bratrovi je taková, že to byl totálně ztracený čas.
@j.a.n.i1 píše:
@sagina Nevím, na tohle všechno mi přijde, že stačí mailová rozesílka, případně lístek co přinese dítě domů. Možná je to někde jiné, ale moje zkušenost s třídními schůzkami, které jsem odchodila bratrovi je taková, že to byl totálně ztracený čas.
tak jasně, „lístečkovou metodou“ se dá hlasovat ano X ne, ale při osobním setkání některé body vyústí v diskuzi, která občas přinese úplně jiné, než původně nabízené, řešení
nemluvě o tom, že třeba u těch kroužků při osobním setkání se dá vyřešit spousta věcí rychleji a efektivněji, než když potom mezi lektorem a potenciálními zájemci probíhá mailová komunikace mezi každým zvlášť. no, což ostatně platí i u školních věcí. ono jde spíš o to, jestli učitel (z vlastních zkušeností nemůžu říct škola, protože to je opravdu učitel od učitele) bere rodiče jako partnery k diskuzi nebo jestli je to on, kdo něco rozhodne a postaví to před rodiče jako hotovou věc a rodiče mají maximálně tak právo nesouhlasit (a někdy v podstatě ani to ne). v tom druhém případě jsou schůzky opravdu asi zbytečné a lístečková metoda stačí ![]()
Jinak jako jo, v průběhu školního roku ty schůzky kolikrát bývají spíš jenom na bázi „společnského setkání“, vyjma asi devítek, kde je pokaždé co řešit. nicméně ty první schůzky na začátku školního roku považuji za docela důležité, protože se na nich nastavuje program třídy na celý školní rok a spousta věcí se dá přidat - ubrat - navrhnout jinak ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.