Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pepina15 píše:
Ahoj ????
mám dotaz. Chtěla bych poskytnout služby jako chůva maminkám, ale na hlídačkách se platí cca 500Kč měsíčně, což se mi nechce investovat.
Kam tedy mám inzerát podat (mimo sbazar a bazoš…)
500 Kč měsíčně ti přijde moc???
to máš přece zpátky za jedno odpoledne…
Koukám, že to poskytování služeb maminkám moc zmáknutý nemáš, když zakládáš pořád diskuze na jedno brdo…
@Malaga píše:
500 Kč měsíčně ti přijde moc???to máš přece zpátky za jedno odpoledne…
Koukám, že to poskytování služeb maminkám moc zmáknutý nemáš, když zakládáš pořád diskuze na jedno brdo…
No ona dokola zakládaná diskuze je v podstatě taky způsob, jak svoje služby inzerovat, a na portále pro maminky i docela promyšlený. Napadnout se to nedá a třeba se někdo chytne.
Ale serioznosti to moc nepřidá…myslím, že psala že pracovala ve školství…nějak bych očekávala lepší podnikatelský plán a větší kreativitu ![]()
A ty si myslíš, že někde jinde seženeš levnější inzerci s přesným zacílením na ženy, které opravdu potřebují hlídání? Mám řadu kamarádek, které využívají hlídání, ale je to výhradně: 1) od známých, 2) ze zmiňovaných hlídaček, 3) od agentury. Jiné zdroje nepovažují za věrohodné. Takže se zkus v první řadě poptat všech známých a vydělej si na tu inzerci tam, kam chodí lidé opravdu hledat chůvy a hlídání, a vykašli se na levnější varianty, které ti nic neřeší.
Dost zájemkyň se mi ozvalo. Platila jsem inzerci na annonce, vytiskla inzeraty, ktere jsem posleze zalaminovala a vyvesila na byvalem pracovisti, u zname v obchudku pro deti, domluvila se s praktickou lekarkou a vyvesil u ni v cekarne. Zapojila jsem i FB, kde jsem vytvorila skupinu. Jde mi o to, ze bych rada mela i neco staleho, pravidelneho. Proto hledam. Hlidacky si platila znama a nikdo se ji neozval. Nevim, jsem skepticka, tak se toho bojim. Nehlede na to, ze pokud je clovek bez zavazku, prijde lidem urcite perspektivnejsi nq hlidani, takze by se mi treba ta investice nevratila.
Kazdopadne kreativitu jsem vyuzila a snazim se.
Zname jsem take vyuzila
. Pomaham jim prave jednorazove, coz je fajn, ale jde mi o neco trvalejsiho.
Mimochodem, kdyz clovek pracuje jako ucitel na ZS ma mit podnikatelske mysleni? ![]()
No nic, moc dekuju vsem za rady, uprimnost a prebytecny cas u pc a tipy.
Kdyz se clovek snazi, tak je to spatne, to je u nas asi standard ![]()
@Pepina15 píše:
Dost zájemkyň se mi ozvalo. Platila jsem inzerci na annonce, vytiskla inzeraty, ktere jsem posleze zalaminovala a vyvesila na byvalem pracovisti, u zname v obchudku pro deti, domluvila se s praktickou lekarkou a vyvesil u ni v cekarne. Zapojila jsem i FB, kde jsem vytvorila skupinu. Jde mi o to, ze bych rada mela i neco staleho, pravidelneho. Proto hledam. Hlidacky si platila znama a nikdo se ji neozval. Nevim, jsem skepticka, tak se toho bojim. Nehlede na to, ze pokud je clovek bez zavazku, prijde lidem urcite perspektivnejsi nq hlidani, takze by se mi treba ta investice nevratila.
Kazdopadne kreativitu jsem vyuzila a snazim se.
Zname jsem take vyuzila. Pomaham jim prave jednorazove, coz je fajn, ale jde mi o neco trvalejsiho.
Mimochodem, kdyz clovek pracuje jako ucitel na ZS ma mit podnikatelske mysleni?
No nic, moc dekuju vsem za rady, uprimnost a prebytecny cas u pc a tipy.
Kdyz se clovek snazi, tak je to spatne, to je u nas asi standard
No tak pokud chceš „podnikat“, tak je to jen ku prospěchu věci a u učitele předpokládám, nějaký stupeň vzdělání a obecný přehled (mmj. i o ekonomice), ale to jsou jen mé domněnky
…
Jinak teda ten úvodní příspěvek si fakt polepšila…
Nikde tady nevidím kritiku za snahu, ale spíš ten způsob… ![]()
Třeba teď není to správné období…počkej až přijdou chřipky anebo předvánoční čas…
@Malaga ja jsem tam uvedla me iphone smajliky a stranka je bohuzel uvedla jinak. Za to nemohu. Nemuzete soudit dle par prispevku, zdali dotycny je takovy nebo makovy, ne? ![]()
Kazdopadne diky.
@Pepina15 umíš nějaký jazyk? co třeba pravidelné hlídání cizincům?
@Pepina15 píše:
@Malaga ja jsem tam uvedla me iphone smajliky a stranka je bohuzel uvedla jinak. Za to nemohu. Nemuzete soudit dle par prispevku, zdali dotycny je takovy nebo makovy, ne?Kazdopadne diky.
Docela jsem ti fandila, připadala jsi mi chytrá a příjemná. Dneska jsi to tady zabila, škoda.
Nic proti ale na hlidackach za integrování hlídání neplatis nic.( sama jsem přes ne hlídání nabízela než mě z pro mě neznámého důvodu blokli profil) ale vím že platily pouze ti kteří hlídání hledali pro své děti.
Pokud nabízíš službu tak skutečně nic neplatíš a to nejen na Hlídačkách ale ani na jiných podobných serverech. Je jich hodně, Hlídačky nejsou jediné. Jak na Hlídačkách tak na ostatních serverech zaměřených na nabídku a poptávku hlídání dětí to téměř vždy funguje tak, že platí ten, co hodlá využít službu, platí určitou částku za to, že se dostane k ověřeným kontaktům. Ten co službu nabízí buď neplatí nic nebo má možnost si zaplatit nějakou formu prémiového členství, má to tu výhodu, že se pak jeho profil zobrazuje jako první atd. Na Hlídačkách to premium členství, které je ale nepovinné stojí tuším 149,–Kč měsíčně. Rozhodně ne 500,–. Evidentně jsi se přihlásila jako rodič a ne jako hlídačka. Pětset je totiž cena pro rodiče za využívání databáze.
Asi jsem tam tvůj inzerát viděla - nabídka tvého hlídání byla mezi inzeráty s poptávkami, nejspíš ho smazali, protože tam nemá co dělat a navíc jde o inzerát, který se zobrazuje pouze hlídačkám ne rodičům. Správně se zaregistrovat a vyplnit si profil skutečně není nic tak těžkého, pokud jsi učitelka tak to jistě zvládneš, doporučuji zkusit to ještě jednou a při registraci vyplnit okénko „chci se registrovat jako hlídačka“.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.