Školka a nepříjemná učitelka

45
23.9.17 08:55

Školka a nepříjemná učitelka

Ahoj maminky jdu si k vám pro radu..Můj čtyř letý syn v pondělí nastoupil do MŠ..V pondělí byl ředitelkou pochválen, že mu je sice špatně rozumět, ale že se snaží, že to vypadá dobře. V uterý a ve středu mi bylo řečeno at si ho nechám doma, že jedou do zoo a do divadla a že si ho ještě netroufnou vzít sebou..Pochopila jsem.Ve čtvrtek když jsem syna přivedla mi paní učitelka zdělila, že si ho mám vyzvedávat v 10 hodin, že je nezvladatelný, že jí leze po nábytku a nedbá jejich příkazů, že si sním mám dojít k psychiatrovi tam jsme byli loni a má jen opožděný vývoj řeči jinak vše v pořádku. Prý se rozhdly, že do listopadu bude do školky chodit jen do 10h a pak se uvidí jestli si ho tam nechají..Což mě osobně přijde jako nesmysl. Znám své dítě a vím, že takový není..V pátek jsem mluvila s maminkou jejíž dcera je ve třídě se synem a naprosto stejný postup.. :,( :,( Dokonce co jsem se bavila s maminkama tak s ní není nikdo spokojený..je arogantní a na děti zlá..Jednoho chlapce dokonce uhodila, když dála zástupkyni ředitele proto jí sesadili a dělá učitelku. I když já osobně nechápu co tam ještě dělá…Zájímá mě váš názor..Mě osobně přijde jako nesmysl vodit dítě do školky na dvě hodiny…Určitě si chci jít stěžovat, ale problém je ten, že s paní ředitelkou jsou velké kamarádky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
23.9.17 09:00

No a k jaké docházce je přihlášený?

• Citovat
  • Upravit
5950
23.9.17 09:01

Stížnost přímo zřizovateli. Je na tobě, jestli s tím nejdřív půjdeš za ředitelkou nebo ředitelce jen ex post oznámíš, že jsi podala stížnost. Ideálně pro stížnost získat další rodiče. Pančelka se asi po.. v kině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
23.9.17 09:04

Jinak bych tedy nespoléhala na „znám své dítě a vím, že takový není“, ve školce se může chovat jinak. Ale to je problém paní učitelky a učitelka, která dělá závěry z chování dítěte po dvou dnech, není dobrá učitelka. O tom, že berou děti do divadla v září, kdy je tam určitě řada nových dětí, ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 09:05

Jinou školku v okolí nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.9.17 09:08

Tak bych to chtěla mít podložené písemně, ono to není jednoduché dostat dítě ze školky. Pokud máš malého přihlášeného k celodenní dochazce.
Ale taky bych dost zvážila změnu školky, protože pokud ho tam udrzis, tak se učitelka může na malém mstít.
Nicméně co se týče stížnosti, postupovala bych od ředitelky až ke zrizovateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 09:10

Pokud je prihlasen k celodenni dochazce..nemuze pi. ucitelka rict ze bude chodit domu v 10..(jasne v obdobi adaptace to je pro nej nejlepsi..)
Dale jeste k tomu chovani..nejsem na nici strane..ale deti se ve skolce chovaji v 90ti procentech jinak nez doma..mam ve skolce chlapecka, ktery je uplny andílek a maminka by ho pry doma nejradeji prizabila:D a i naopak.. :D
Jinak ten vylet chapu, jde o bezpečnost vaseho ditete..ikdyz pani ucitelka si o chtela asi usnadnit :D..ale prima, ze jste rozumna a nechala si ho doma :) ja jednou sla s detmi ba pesi vylet..jednu maminku jsem prosila at si nechá ditko doma (male, vylet 4 km tam a 4km zpatky - farma ) byla na materske s druhym, ale ne ne..no a ditko úplně hotove a vystavene.. -.-
Kazdopadne pokud je problem s pani ucitelkou, resila bych to s konkretni pani ucitelkou :) treba najdete reseni..kazdopadne bych ji rekla, ze dite mam přihlášené k celodennimu vzdelavani (ms uz davno neni jen hlidaci ustav) takze neexistuje, ze pro nej budu chodit ve ctyri..a k psychologovi vas nema co posilat pokud neni specialni pedagog..coz asi neni..muze jen doporucit, ci rici ze se ji neco nezna..ale ne jdete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.9.17 09:12

Máme jen polodenní, máme tu tři školky a na změně budu trvat určitě…A je pravda, že úsudek mi přije po dvou dnech strašně unáhlený..Mluvila jsem i s učitelkou od nás z jiné školky a ta mi sama řekla, že prvních 14 dní je nejhorších, že si teprv děi zvykají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.9.17 09:20

Kolik má paní učitelka na starosti dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.9.17 09:23

Jina skolka. Jako ony decka se vzdy chovaji jinak pred rodici a jinak, kdyz tam rodice nejsou.
Po nabytku muze lezt a prudit i kdyz doma ti to nedela, to decka delaji, kdyz na sebe chteji upoutat pozornost. On prisel do zajeteho kolektivu, pozdeji nez ostatni decka, takze mohl byt divocejsi, ze na sebe chtel upozornit, zapadnout do kolektivu.
Zasla bych se zeptat reditelky jestli je to u nich bezny pristup, duvod proc muze chodit jen do 10h.
Syn ma ADHD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.9.17 09:24

@Tajaa Místo, abys řešila, proč se syn chová jak se chová, řešíš, drby, pomluvy a nactiutrhání, jako bys u těch situací sama byla přítomna. Takové maminky jsou nejhorší. Člověka se neštítí pošpinit, protože to „někdo říkal“, ale aby se věnovaly dítěti, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
23.9.17 09:29

Jak může učitelka po dvou dnech říct, že je dítě nezvladatelne.??? Jak si to může dovolit? běžte si s ní promluvit a pak stížnost případně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 09:31

Prosím anonym, u nás hodně podobný přístup, ale takhle vyštípávají pouze děti matek co jsou doma třeba s druhým. U známé to zkusili taky a jasně jim řekla že nastupuje do práce dítě do školky bude chodit at se jim to líbí nebo ne a stal se zázrak dítě najednou bez problémů

• Citovat
  • Upravit
45
23.9.17 09:40

Tak jinak, já mám syna s romem..takže můj syn je taky rom..To dítě které uhodila je také romského původu…maminka jejíž dcera je se synem ve třídě je také romka…Dcera jí nastoupila už minulí rok a vše bylo v pořádku..tento rok dostala tuto učitelku a náhle jsou problémy..e nejsou to pomluvy…Moje dítě je slušně vychované a ví co se smí a co ne..Sama ředitelka ho v pondělí chválila jen tato paní učitelka má evidentně problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.9.17 09:41

S ředitelkou jsem o tom mluvila a bylo mi řečeno, že paní učitelka si ho nechce brát na vycházky proto v 10h má chodit domů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin