Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
můžete mi prosím poradit - když školka má na přijímacích papírech všechno oblečení podepsat!!! - jak to řešíte s kapesníčky a ponožkami aby se nezničily? Budeme oblečení dávat dál jiné rodině.
Děkuji za rady ![]()
Kapesníčky a ponožky snad předávat nebudete, ne? Jinak si nemyslím, že by školka vyžadovala podepsané i ponožky.
Máme za sebou 2× 3 roky ve školce a nepodepsala jsem nikdy nic. Taky se to zvládlo.
Podepisuji věci na cedulky a ponožky a spodní prádlo nepodepisuju vůbec. Kapesníčky mají papírové v krabici pro všechny.
@TTenr pokud se trvá na podepsání, zkusila bych se domluvit spíš na nějakém jiném označení. Můžeš třeba na na cedulku našít nějaký obrázek nebo ták. Něco neutrálního, co té další rodině bude případně jedno. Kapesníčky a ponožky se dřív nepodepisovali a bylo to v pohodě ![]()
Příspěvek upraven 19.09.17 v 19:30
@hanka.br. @Karleon - tahle školka podepsání vyžaduje a jelikož jsou mu tři roky, tak vyžadujou i komplet náhradní oblečení…tak nevím ![]()
@TTenr pořiď si nažehlovací etikety a zevnitř to na to oblečení nažehli. Na ponožky a kapesníčky bych se vyprdla.
Já jsem taky nikdy nic nepodepisovala a ztratili jsme za tři roky jednu mikinu. Ale je fakt, že syn měl většinu oblečení specifickou, mnou šitou s mým štítkem.
@TTenr píše:
@hanka.br. @Karleon - tahle školka podepsání vyžaduje a jelikož jsou mu tři roky, tak vyžadujou i komplet náhradní oblečení…tak nevím
Vyhradila bych jednu sadu ponožek, na které by se dala taky našít podobná věc jako na oblečení a našila bych to tak, aby samotný obrázek byl uvnitř. Třeba na spodek, kde to není většinou vidět nebo naopak úplně nahoru k lemu. Jestli stačí jedna sada náhradního, tak prostě holt ty jedny ponožky by se nepředávaly nebo předávaly s tou stejnou značkou.
Na ponožky a kapesníky bych se vykašlala, pokud na tom trvat budou (což je podle mě blbost, ale budiž), tak bych si barevnou bavlnkou udělala na ponožkách značku (ten jeden steh by mě nezabil).
Na věci, které chci posílat dál, je podle mě nejlepší použít nažehlovací štítky - časem se ty nažehlovačky sloupnou samy, nebo na stejném principu nažehlovací papír, na který se na tiskárně vytiskne jméno, rozstříhá a nažehlí (nemusí se pak člověk s ničím vypisovat).
Podepisuji začátečními písmeny na cedulku věci posílám dál nebo kupuji nošené a podepsání mi nevadí.
@Nimie píše:Ponožky mi máma nepodepisovala, ale na všechny kapesníčky mi vyšila celé jméno
@TTenr pokud se trvá na podepsání, zkusila bych se domluvit spíš na nějakém jiném označení. Můžeš třeba na na cedulku našít nějaký obrázek nebo ták. Něco neutrálního, co té další rodině bude případně jedno. Kapesníčky a ponožky se dřív nepodepisovali a bylo to v pohoděPříspěvek upraven 19.09.17 v 19:30
@Karleon píše:
Máme za sebou 2× 3 roky ve školce a nepodepsala jsem nikdy nic. Taky se to zvládlo.
Tak nemusíš to podepsat, ale je to spíš pro tebe, děti si věci někdy nepoznají nebo se občas stane, že mají 2 děti něco stejného. A různé další situace, kdy se ten podpis hodí, aby se oblečení neztratilo.
@TTenr Další způsob - kup si bílou nažehlovací záplatu, nastříhej, na to pak fixou na textil napiš jméno a nažehli - dá se to pak odtrhnout.
@TTenr píše:
Ahoj,
můžete mi prosím poradit - když školka má na přijímacích papírech všechno oblečení podepsat!!! - jak to řešíte s kapesníčky a ponožkami aby se nezničily? Budeme oblečení dávat dál jiné rodině.
Děkuji za rady
Kapesníčky mají papírové, látkové vůbec nedávám a ponožky neřeším, když seztratí, tak se ztratí.
@iila ty kapesníčky musely být krásné
já jsem to spíš brala s ohledem na to, že by je potom předávala dál, tak aby to bylo označeno dostatečně neutrálně ![]()
Kapesniky jsem nesla 2 baleni na kazde dite, to maji pak spolecne ve tride. Kazdy rodic nesl.
Ve skrince v satne nechavam balicek a to nepodepisuji.
Ponozky si decka poznaji to nepodepisuji.
Podepisuju jen věci, které jsou důležité. To, že se mu ztratí kapesník anebo ponožka mě nikdy netrápilo.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.