Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podepsané měl starší jen bačkory, letos nemají ani to, nikdy se nic neztratilo, děti si oblečení poznají a zas tolik toho s sebou nemají, v pytlíku tepláky na zahradu a v poličce kalhoty na procházku, mikinu, bundu, čepici (pro předškoláka teda většinou ještě tak tři sady náhradního oblečení do třídy).. ![]()
@TTenr píše:
@hanka.br. @Karleon - tahle školka podepsání vyžaduje a jelikož jsou mu tři roky, tak vyžadujou i komplet náhradní oblečení…tak nevím
Vyžadují podepsání kapesníků v době těch papírových?
@Nimie píše:
@iila ty kapesníčky musely být krásnéjá jsem to spíš brala s ohledem na to, že by je potom předávala dál, tak aby to bylo označeno dostatečně neutrálně
Byly
Nojo, to je fakt, chce to předávat dál.
Jak tu píšete ostatní, tak je pravda, že ve školce mají papírové. Pokud ale @TTenr nepoužívá jednoráz, tak asi na cestu do školky dá radši látkové.
@Tamtama Zato mně se vloni ztratilo pyžamo. Podepsané. Hezké s traktorem.
Mne mamka vysivala bavlnkou inicialy
Ja podepisuji na stitek - po par pranich to neni videt, takze bych se davani veci dal nebala, bude to vyprane. Co nema cedulku, nepodepisuji ![]()
@iila
Pokud jde o latkove, muze koupit fix na obleceni. Stoji par drobnych. Nebo proste vysit jmeno.
Ale kolik deti dneska pouziva latkove kapesniky? To bude jednotliva zalezitost. Ze pochybuji, ze bude velka konkurence ve skolce a nebude se dat poznat majitel.
Ponozky to je jina liga. To i nas minuly tyden zamestnalo ve skole. Po telocviku druhaku. Jedna ponozka, 21 paru noh, kde je druha. Detektivni zalezitost bez vysledku. Nikoho neni, nikomu nechybi, nikdo ji nepoznava. Takze je v uschovne a pak poleti
.
Tak ponožky nepodepisuji, až teď mě to došlo, že je nemáme, ale asi nebudu..
Zase ty ponožky se tak často nemění- a všem.. že by se pak nevědělo čí je co..Ale jinak všechno.. Říkaly nám to několikrát. Jde spíš o to, že když se jim nakupí xxx spocených triček někde na radiatoru, tak se neví, čí je co..
Nepodepisuji nikdy nic. Nikdy se nic neztratilo. Je fakt, ze deti tam davam az starsi a poznaji si to. Davovky treba z Lidlu vetsinou nemame. Jsou zazehlovaci etikety nebo vypratelne fixy.
@iila píše:
@Tamtama Zato mně se vloni ztratilo pyžamo. Podepsané. Hezké s traktorem.
je pravda, že doteď jsem prakticky všechno oblečení, co měl starší ve třídě, dostávala domů v pytlíčku počůrané, to by asi nikdo nekradl ![]()
@TTenr píše:
Ahoj,
můžete mi prosím poradit - když školka má na přijímacích papírech všechno oblečení podepsat!!! - jak to řešíte s kapesníčky a ponožkami aby se nezničily? Budeme oblečení dávat dál jiné rodině.
Děkuji za rady
Nic nepodepisuji. Dcera má za sebou první rok školky a nikdy se jí nic neztratilo.
Tip: Mám 2 fixy na textil.
Tím bílým se prostě napíše to jméno a je to, je docela trvanlivý.
Ten žlutý je tenký a má se zažehlit, jinak se docela rychle vypere.
@tamata píše:
Podepisuju jen věci, které jsou důležité. To, že se mu ztratí kapesník anebo ponožka mě nikdy netrápilo.
Amen sestro
@TTenr Podepisují inicialem v podstatě jen boty, věci z lidlu (vetsi sance zameny ) a shoftsel. věci. Dite si sve obleceni pozna a jestli by ztratil pyzamo nebo teplaky za stovku, me az tak netrapi.
Ponožky by me opravdu podepisovat nenapadlo. ![]()
@TTenr píše:
@hanka.br. @Karleon - tahle školka podepsání vyžaduje a jelikož jsou mu tři roky, tak vyžadujou i komplet náhradní oblečení…tak nevím
A ty myslis, ze ti jako nekdo bude kontrolovat, jestli to ma dite podepsany?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.