Dotaz ohledně školky

6
19.9.17 12:32

Dotaz ohledně školky

Ahojte maminy, ráda bych se na něco zeptala :-)..Máte ve školce taky dítko, které neposedí a všude si běhá samo? Dcera nastoupila od září do školky a dle učitelek je „do větru“,je všude, běhá si sama a nijak se zatím nezapojuje..Ještě jí nejsou tři roky, až za chvíli, a mladší děti mají ve školce navíc chůvu, ta omarodila a učitelka je sama na 27 dětí..Řekla mi, že na naši dceru by tu chůvu fakt potřebovala, ona byla rozverná odjakživa..Tento týden je doma protože je nachlazená a já jsem ji šla omluvit přímo k učitelce..Ve třídě všechny děti pěkně seděly na koberci, i venku jsem je pozorovala a přišly mi tak nějak v klidu..Hrozně mě to zamrzelo, protože dcera by takhle nevydržela sedět ani náhodou i venku jim tam pobíhá všude možně :-( Navíc pokaždé když pro ni přijdu má na skříni pověšené tričko protože se stále pokecává od polévky a to ji stále doma učím se nad talířem naklánět :-( já bych jim chtěla hrozně pomoci, ale jak? Je to její povaha a s tím já nic neudělám :-( Naštěstí učitelka je chápavá a prý se to zlepší věkem, ale měli nebo máte taky takové dítě? Zlepšilo se to časem? Víc se rozepíšu postupně, předem díky za reakce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
19.9.17 12:34

Určitě se to zlepší věkem :srdce: Miluj ji dál takovou, jaká je a dopřej jí čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.9.17 12:39

Ja mam takoveho syna.

Zlepsi se to vekem. Trochu:) navic jak se zlepsi jemna motorika tak se zabavi trochu malovanim kreslenim stavenim a tak.

Taky se to zlepsi ve skolce az se tam zaklimatizuje. Je brzy.

Doma trenujte a nereste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
19.9.17 12:44

Taky mám takovou dceru, určitě jí vychovávej, ale pokud to má v povaze, tak s tím můžeš nadělat jen málo. Syn si za rok ve školce triko nepřevlékal ani jednou, dcera obden. Vychováváni jsou stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
19.9.17 13:02

Moje tříletá dcera se absolutně neumí najíst, aniž by měla čisté ruce a oblečení. Tchýně je z našich dětí úplně hotová a říká, že žerou jako prasata, že se na ně nedá koukat.
A musím říct, že je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
19.9.17 13:04

Buď v klidu, nejsou jí ještě 3 roky, je malá a pomalu se to bude zlepšovat, jinak já loni měla pro malou v kapsáři ty trika 3, je to cunce. A jen tak pro pobavení, moje si tuhle jen tak prala místo spaní kalhotky…takže já denně zase trnu co si to moje dílo zase vymyslelo…jo a ona k tomu dokáže strhnout i ostatní děti. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.9.17 13:05
@MaminkaLucka píše:
Moje tříletá dcera se absolutně neumí najíst, aniž by měla čisté ruce a oblečení. Tchýně je z našich dětí úplně hotová a říká, že žerou jako prasata, že se na ně nedá koukat.
A musím říct, že je to pravda.

Neber to zle, ale rozesmálo mě to :D jo, taky než dcera vůbec uměla použít lžíci, tak to u nás vypadalo jak u prasat :oops: a jak na tom jsou děti ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
19.9.17 17:32

Mám takového pětiletého, i je stále po jídle jako prase, jídlo dva metry od něj, počůrává se.. máme u něj podezření na ADHD..
tříletý mi chodí ze školky čistý a suchý, nenosí si balíčky, jen je zase lenoch a nechce se oblékat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.9.17 06:45
@Tamtama píše:
Mám takového pětiletého, i je stále po jídle jako prase, jídlo dva metry od něj, počůrává se.. máme u něj podezření na ADHD..
tříletý mi chodí ze školky čistý a suchý, nenosí si balíčky, jen je zase lenoch a nechce se oblékat :nevim:

A jak se k tomu petiletemu chovaji ucitelky? Maji pochopeni? Me praveze moc mrzi, ze mi dceru ucitelky vubec za nic nepochvali, jen kdyz se zeptam odpoved „no ona je rozlitana je proste vsude“ ve skolce kdyz se zeptam pry normalne ji ale vubev nevyzdvihuji nejake prednosti nebo neco :-( mam strach aby nebyla za cas neoblibena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.9.17 20:55
@jimmydix píše:
A jak se k tomu petiletemu chovaji ucitelky? Maji pochopeni? Me praveze moc mrzi, ze mi dceru ucitelky vubec za nic nepochvali, jen kdyz se zeptam odpoved „no ona je rozlitana je proste vsude“ ve skolce kdyz se zeptam pry normalne ji ale vubev nevyzdvihuji nejake prednosti nebo neco :-( mam strach aby nebyla za cas neoblibena..

no, pochvaly neposlouchám, ale u dětí je hodně oblíbený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
21.9.17 16:15

@jimmydix no asi dobře, kluk už domů od jídla nechodí. Ale ta nejmladší, je teda 3 letá, do školky nechodí. Nezvládá na 100% ani nočník. Natož jíst slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prdolkaprdolka
24.5.19 10:22

Dobrý den, prosím o radu - názor. Mám čtyřletou dcerku která mě momentálně chodí do speciální školky - je tělesně postižená. Od září přechází mezi děti do klasické školky na doporučení učitelky ze školky aby se vývojově posunula dál. V té současné má terapie. Dohodla jsem se s vedením speciální školky, že dcera bude při klasické školce k nim i nadále chodit na terapie cca 3× týdně. Je to špatně? Měla jsem ty terapie raději ukončit? Nechtěla jsem jí o terapie které jí tak moc pomáhají připravit ale manžel je opačného názoru. To samé platí i v případě týdenního chození do speciální školky v srpnu. Musím s roční dcerou na operaci a myslela jsem si, že bude pro starší dceru lepší když ten týden bude v kolektivu dětí. Nemohu se spolehnout, že manžel bude mít dovolenou a i kdyby jí měl, tak že by mohla být raději mezi dětmi a nebude vnímat, že sourozenec je pryč. Jaký je Váš názor? Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
41149
24.5.19 10:36
@prdolkaprdolka píše:
Dobrý den, prosím o radu - názor. Mám čtyřletou dcerku která mě momentálně chodí do speciální školky - je tělesně postižená. Od září přechází mezi děti do klasické školky na doporučení učitelky ze školky aby se vývojově posunula dál. V té současné má terapie. Dohodla jsem se s vedením speciální školky, že dcera bude při klasické školce k nim i nadále chodit na terapie cca 3× týdně. Je to špatně? Měla jsem ty terapie raději ukončit? Nechtěla jsem jí o terapie které jí tak moc pomáhají připravit ale manžel je opačného názoru. To samé platí i v případě týdenního chození do speciální školky v srpnu. Musím s roční dcerou na operaci a myslela jsem si, že bude pro starší dceru lepší když ten týden bude v kolektivu dětí. Nemohu se spolehnout, že manžel bude mít dovolenou a i kdyby jí měl, tak že by mohla být raději mezi dětmi a nebude vnímat, že sourozenec je pryč. Jaký je Váš názor? Předem děkuji.

a proč by pokračování v terapiích mělo být špatně? a proč je proti tomu manžel? ono jí to může nějak ublížit? V srpnu bych ji určitě nechala ve školce.
Ohledně manžela -) ono by mu tím přibyla nějaká povinnost? musel by ji tam vozit? nebo ty terapie platíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prdolkaprdolka
24.5.19 10:56

Dobrý den, děkuji za Váš názor ohledně mého dotazu. Terapie platím z rodičáku jako i celou školku. Manžel je ten typ který by nejraději všude ušetřil nebo dostal slevu. Do školky vozím i vyzvedávám já. Pro něj je neskutečný problém dceru v srpnu odvést do školky a odpoledne vyzvednout. Takhle je to ale se vším. Rozhodně to nemyslím nějak zle a mám ten názor, že když dceři terapie pomáhají a je tady ta možnost je i nadále využívat tak v terapiích prostě pokračovat. V srpnu budu s mladší dcerkou v nemocnici a po tu dobu jsem si myslela, že by starší dcera mohla chodit do školky a být mezi dětmi. Jenže doma je z toho oheň na střeše apod..

• Citovat
  • Upravit
41149
24.5.19 11:10
@prdolkaprdolka píše:
Dobrý den, děkuji za Váš názor ohledně mého dotazu. Terapie platím z rodičáku jako i celou školku. Manžel je ten typ který by nejraději všude ušetřil nebo dostal slevu. Do školky vozím i vyzvedávám já. Pro něj je neskutečný problém dceru v srpnu odvést do školky a odpoledne vyzvednout. Takhle je to ale se vším. Rozhodně to nemyslím nějak zle a mám ten názor, že když dceři terapie pomáhají a je tady ta možnost je i nadále využívat tak v terapiích prostě pokračovat. V srpnu budu s mladší dcerkou v nemocnici a po tu dobu jsem si myslela, že by starší dcera mohla chodit do školky a být mezi dětmi. Jenže doma je z toho oheň na střeše apod..

Terapie bych platila dál, pokud jen trošičku pomáhají, děláš to přece pro ni...………..s tím druhým, no, pokud není ani schopen ji do té školky odvézt a vyzvednout ji jeden jediný týden, zvládne se o ni postarat přes celý den? a co když nedostane to volno? Nešlo by se třeba domluvit s nějakou babičkou? nebo kamarádkou, že by do školky dítko odvezla? nebo s jinou maminkou přímo z té školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin