Zaměstnání a dálkové studium

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
178
2.9.15 11:00

Zamestnani a dalkovy studium

Od zari budu chodit jednou tydne dochazet do skoly na uceni a testy.Nase sefova o studium vi, je v pohode, predtim jsme se domluvili ze bych vzala za dochazeni do skoly vzit neplacene volno. Jenze jsem se dozvedela, ze existuje potvrzeni o studium pro zamestnavatele, ze skutecne jsem dochazela do skoly, aby mi proplatili plat jak ma byt jako by ze jsem byla pritomna v praci.Ma narok zamestnavatel mi proplatit nebo je to na nej? Mate nekdo zkusenost? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8780
2.9.15 11:08

Myslim, ze zalezi na zamestnavateli, jak to ma nastavene. U nas je vzdelani zadouci, tudiz pro studenty velmi vyhodne podminky - proplacene prednasky, zkousky, pripravy na statnice i volno na psani DP. Ale take smluvni zavazek, ze po dostudovani neuteces (po nejakou dobu samozrejme). Nicmene je to podle me pouze benevolence a politika zamestnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
2.9.15 11:36

Jak píše svandu..mne to taky zaměstnavatel proplácel, musela jsem se teda upsat, že po skončení školy tam 5 let zustanu, jinak tu částku co mi vyplatil bude chtít zpět. kdysi jsem někde četla, že ze zákona ti to snad musí umožnit to studium, ale to prolácení si nejsem jistá, ještě teda záleží co budeš studovat, když budeš dělat ve strojírenství a půjdeš studovat humanitní obor, tak se na tebe zaměstnavatel nejspíš vykašle, bo to není něco co by jsi potřebovala k práci.
jinak teda já jsem po pár letech studia dala výpověd a odcházela jinam, naštěstí nový zaměstnavatel za mne přebral závazek a vyplatil mne, stím, že jsem se upsala tomu novýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
2.9.15 11:51

@LaraRose twl to existuje??? Já jsem si vybírala dovolenou po dvou hodinách celý rok :cert: přestože to bylo v rámci oboru kde jsem pracovala - nicméně na pozici mi postačilo moje vzdělání a hodnotilo se to jako nepotřebný nadstandard…myslím, že už tak je šéf dobrý, když tě nechá brát si neplacené volno 8)

• Citovat
  • Upravit
2155
2.9.15 12:24

@LaraRose @verulicek Podívejte se na čl. 230-235 Zákoníku práce a zjistíte, že ne (teda není tady uvedeno úplně dost podrobností, ale téěř určitě ne). Proč by Ti měl zaměstnavatel platit za to, že ty sama chceš být ve škole, kterou on po tobě nevyžaduje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
2.9.15 12:41

@LaraRose já jsem to měla jako @verulicek nejdřív 3 roky bc. a pak 2 roky mgr. v oboru, ale na moji pozici to nebylo nutné, tak jsem 5 let neměla dovolenou pro sebe, ale jen pro studium :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
2.9.15 13:37

@kaca35 aha rozumim, uvidim jak se domluvime se sefovou. Studuji obor podnikani s maturitou. Delam uklizecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
2.9.15 13:43

@LaraRose Jenže proč by to dělala, ona tu školu po tobě nepotřebuje, tak proč by tě platila za to, že studuješ. Jako skusi to můžeš, ale pochybuji, že úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
2.9.15 14:24

Já taky dálkově studovala a byl to boj aby mi zaměstnavatel uvolnil jedno odpoledne v týdnu. Čerpala jsem na to dovolené atd., velmi mě to stresovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
2.9.15 14:25
@LaraRose píše:
@kaca35 aha rozumim, uvidim jak se domluvime se sefovou. Studuji obor podnikani s maturitou. Delam uklizecku.

no tak to nevím jestli ti to projde, to asi těžko.
já jsem třeba dělala ve strojírenský firmě, kde sice nikdo kromě mne takhle nestudoval, ale firma to měla v rámci podpory vzdělání, kdesi napsaný, tak mi to udělali. sice jsem na své místo nepotřebovala vysokou, ale do budoucna to pro mne prostě bylo plus a vyhlídky na lepší místo i v rímci podniku.
do podniku kam jsem pak přešla to měli taky, tam propláceli i jízdný, učebnice apod.
ale vtvém případě bych to viděla spíš na tu dovču nebo nadělat si hodiny jindy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat