Zaměstnavatel a volno
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Záleží na smlouvě. Měla jsem známou, co dělala v lahůdkářství, které na léto na tři týdny zavřelo. Ona si povinně musela vybrat v tu dobu dovolenou, každý rok. A také záleží, co ti vyhovuje. Pokud se ti to nelíbí, tak si promluv se šéfem, nebo zapátrej po více vyhovující práci.
- Citovat
- Upravit
Tak pokud nemůžeš do práce, je to překážka ze strany zaměstnavatele a musíš to mít placené. Nebo ti může dát taky dovolenou, samozřejmě znovu placené. Nechápu, jak to jako myslí? Že ty budeš doma zadarmo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
Tak pokud nemůžeš do práce, je to překážka ze strany zaměstnavatele a musíš to mít placené. Nebo ti může dát taky dovolenou, samozřejmě znovu placené. Nechápu, jak to jako myslí? Že ty budeš doma zadarmo?
To není tak jisté, nevíme, jestli má uzavřenou pracovní smlouvu nebo jen některou z dohod (DPP, DPČ).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám smlouvu. Ve smlouvě ale nemám ani slovo o dovolené..
Zalezi, co je to za smlouvu. A existuje zakonik prace, ktery upravuje pracovnepravni vztahy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A jak tam máš definovanou pracovní dobu? Co teda děláš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jinak v pracovní smlouvě nic o dovolené být nemusí. Řídí se zákoníkem práce. Tzn že máš nárok na 4 týdny/rok a dovolenou určuje zaměstnavatel.
Ale ty jsi psala, že když nejsi v práci, nemáš to zaplacené -tedy dovolenou v tu dobu načerpaš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám sestru tudíž sama pracovat bez Dr nemůžu. Hm, zeptám se na to.. Jsem zaměstnaná na hpp
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dělám sestru tudíž sama pracovat bez Dr nemůžu. Hm, zeptám se na to.. Jsem zaměstnaná na hpp
Není nic jako HPP. Když je to pracovní poměr, tak můžeš být na dovolené (tu může zaměstnavatel nařídit a je placená),nebo na překážkách v práci na straně zaměstnavatele (pokud na tvé straně žádné překážky nejsou), a ty jsou taky placené. Nemusí to být ve smlouvě, je to podle zákoníku práce. Když má dovolenou, tak ti může taky nařídit dovolenou a když ti nedá dovolenou a ty nemůžeš pracovat, tak je to překážka v práci na straně zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No a jak to tedy funguje? Ty máš ve smlouvě plat např 20 tis., doktor týden nechodí do práce (ty taky ne a necerpas dovolenou) a on ti zaplatí jen 15?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jak to funguje když si zaměstnavatel vezme dovolenou a tím pádem nemůžu jít do práce ani já, dostává se to proplacene nebo ne? Mám takovou práci že když má volno šéf tak automaticky i já, ale neproplaci mi to. Je to takhle správně? Díky