Zámky a hrady s pověrami
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj,
tohle diskusní téma zakládám spíš pro zábavu a zajímavost.
Moje mamka mi vyprávěla, že byla kdysi na nějakém zámku, kde byla zámecká kolébka a říkalo se, že ta žena, která si ji pokolíbá, prý do roka otěhotní. Mamka kolibala a rok a půl poté jsem se prý narodila já
Znáte podobná místa spjatá s nějakou poverou nebo zajímavým proroctvím?
Skoro každý zámek a hrad něco takového má. A toto téma je teda fakt intimní, že máš anonym. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Bezdězu je taková malá mistnustka, která má nad vchodem vyobrazeny strom života. Říká se, že žena, která pod tím stromem projde, do roka otehotni. Já pod ním prošla loni v červenci a teď jsem ve 4. mesici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Moje mamka mi vyprávěla, že byla kdysi na nějakém zámku, kde byla zámecká kolébka a říkalo se, že ta žena, která si ji pokolíbá, prý do roka otěhotní. Mamka kolibala a rok a půl poté jsem se prý narodila já
Takových pověr, pověsti, zkazek jsou stovky, ale to s tou kolíbkou, zrcadly, postelemi apod.si obvykle vymýšlejí průvodci pro pobavení turistů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alladina píše:…až bude hodně vody, tak poprosíme pana otce aby nám pověděl, jak místnímu mlynáři pomohl vodník proti vrchnosti…
Takových pověr, pověsti, zkazek jsou stovky, ale to s tou kolíbkou, zrcadly, postelemi apod.si obvykle vymýšlejí průvodci pro pobavení turistů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KalamityJohn píše: …až bude hodně vody, tak poprosíme pana otce aby nám pověděl, jak místnímu mlynáři pomohl vodník proti vrchnosti…
No a pak je ještě jedna verze, ale to až tady nebudou děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Socha František ve Františkových Lázní. stejne to je prý u pohlazení těhotenského břicha. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alladina píše:
No a pak je ještě jedna verze, ale to až tady nebudou děti.
Kdysi jsem slyšel, že tam Smoljak mluví o komunistech. Nevím, neumím tak odezírat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,