Zámky a hrady s pověrami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.6.22 00:23

Zámky a hrady s pověrami

Ahoj,
tohle diskusní téma zakládám spíš pro zábavu a zajímavost.
Moje mamka mi vyprávěla, že byla kdysi na nějakém zámku, kde byla zámecká kolébka a říkalo se, že ta žena, která si ji pokolíbá, prý do roka otěhotní. Mamka kolibala a rok a půl poté jsem se prý narodila já :)
Znáte podobná místa spjatá s nějakou poverou nebo zajímavým proroctvím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20978
6.6.22 02:35

Stačí zajít do knihovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
6.6.22 04:44
@Anonymní píše:
Ahoj,
Moje mamka mi vyprávěla, že byla kdysi na nějakém zámku, kde byla zámecká kolébka a říkalo se, že ta žena, která si ji pokolíbá, prý do roka otěhotní. Mamka kolibala a rok a půl poté jsem se prý narodila já :)

Skoro každý zámek a hrad něco takového má. A toto téma je teda fakt intimní, že máš anonym. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
6.6.22 06:33

Na Bezdězu je taková malá mistnustka, která má nad vchodem vyobrazeny strom života. Říká se, že žena, která pod tím stromem projde, do roka otehotni. Já pod ním prošla loni v červenci a teď jsem ve 4. mesici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
6.6.22 10:25
@Anonymní píše:
Ahoj,

Takových pověr, pověsti, zkazek jsou stovky, ale to s tou kolíbkou, zrcadly, postelemi apod.si obvykle vymýšlejí průvodci pro pobavení turistů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20978
6.6.22 11:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20978
6.6.22 11:47
@Alladina píše:
Takových pověr, pověsti, zkazek jsou stovky, ale to s tou kolíbkou, zrcadly, postelemi apod.si obvykle vymýšlejí průvodci pro pobavení turistů.
…až bude hodně vody, tak poprosíme pana otce aby nám pověděl, jak místnímu mlynáři pomohl vodník proti vrchnosti…
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
6.6.22 12:00
@KalamityJohn píše: …až bude hodně vody, tak poprosíme pana otce aby nám pověděl, jak místnímu mlynáři pomohl vodník proti vrchnosti…:mrgreen:

No a pak je ještě jedna verze, ale to až tady nebudou děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
6.6.22 22:15
@Anonymní píše:
Ahoj,

Socha František ve Františkových Lázní. stejne to je prý u pohlazení těhotenského břicha. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20978
7.6.22 12:35
@Alladina píše:
No a pak je ještě jedna verze, ale to až tady nebudou děti.

Kdysi jsem slyšel, že tam Smoljak mluví o komunistech. Nevím, neumím tak odezírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat