Zamluvit propuštění ve zkušebce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zamluvit propuštění ve zkušebce?
Ahoj, 15.1. mě propustili ve zkušebce, a sháním novou práci.
Mám to zatlouct?
Problémy jsou:
- musím nějak vysvětlit, co jsem dělal a kde pracoval dosud.
- když řeknu o propuštění, budou hned chtít vysvětlit, proč jsem byl propuštěn.
- když řeknu, že nabrali tři, a nechali jednoho, nevyloží si to, jako pomlouvání původního zaměstnavatele?
- mám si raději něco vymyslet?
Jak byste v této situaci postupovali? Dnes je příjímací řízení „obřad“, kde člověk musí být opatrný, aby nepůsobil moc sebevědomě, málo sebevědomě, aby až moc „nepošpinil“ původního zaměstnavatele apod. Vaše tipy na tyto pohovory?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Řekla bych pravdu. Stručně. Do té se nikdy nezamotáte. Prostě vybrali kandidáta který se jim víc hodil. Dál bych to nerozmazávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že se zbytečně stresuješ
Až Ti půjde o nějaké místo, řekni pravdu, buď svůj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekni pravdu - Nastoupil jsem do firmy XY, ale nabrali tři lidi, i když si ve skutečnosti chtěli nechat jen jednoho, takže před koncem zkušebky jsem byl ještě s jedním kolegou bohužel propuštěn.
A víš co, jestli jsi málo sebevědomý nebo moc sebevědomý, to dobrý personalista stejně pozná, i když budeš mít našprtané fráze z populárně naučné literatury. Prostě mluv pravdu a ono se to vyvrbí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@walet
A musíš to, že si byl necelé 3 měsíce někde zaměstnána zmiňovat? Musíš říct, že si byla propuštěna?
Ono přece jen říct, že mě na podobné pozici propustili jinde spouští varovný signál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako ta, co by u pohovoru seděla na druhé straně stolu, důrazně doporučuji říct pravdu a nic nezamlčovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
@walet
A musíš to, že si byl necelé 3 měsíce někde zaměstnána zmiňovat? Musíš říct, že si byla propuštěna?
Ono přece jen říct, že mě na podobné pozici propustili jinde spouští varovný signál.
Bude muset odevzdat zápočťák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono dneska maj ti personalisté často zkreslené představy o světě a o lidech.
I na pitomého údržbáře jsem dneska byl prosíván jako kdybych chtěl pracovat pro BIS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě musíš být sebevědomý, ale ne moc, musíš toho umět dost, ale ne víc než šéf a ne víc tak, aby nabyli dojmu, že jim stejně po nějaký době utečeš.
To všechno prostě dneska nemá obdoby. Člověk aby si zaplatil kurs herectví, protože téměř každá odpověď je špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@walet píše:
Ono dneska maj ti personalisté často zkreslené představy o světě a o lidech.
I na pitomého údržbáře jsem dneska byl prosíván jako kdybych chtěl pracovat pro BIS.
A myslíš, že to dělá personalista z plezíru? Že si jen tak honí ego? A nebo prostě dostal požadavky, omkterých i ví, že jsou nesmyslné, ale prostě musí „dodat“ člověka podle představ někoho jiného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěj 20ti letýho génia s 25 lety praxe, za plat uklízečky, co má vysoké odborné znalosti, ale nějak garantuje, že neuteče za lepším.
To v práci bylo furt: „Proč jsi nešel pracovat do Německa.“ a „Proč tohle nebo tamto.“
Jewtli si jako mysleli že jsem to neprokoukl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„dodat“:
no právě, efekt „padajícího ho*na“ – jenže to, co po - zejména technických zaměstnancích - dnes chtějí, je prostě nereálné. Manažeři jsou mimo realitu školství a života vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@walet píše:
Chtěj 20ti letýho génia s 25 lety praxe, za plat uklízečky, co má vysoké odborné znalosti, ale nějak garantuje, že neuteče za lepším.
Toto o tobě jako uchazeči taky vypovídá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak o mě?
Prostě sem se přestěhoval, a hledám práci. Popravdě jim řeknu, že sem šel za lepším městěm, a jinou záruku jim dát nemohu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit