Učitel ve škole - podmínky/plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ucitel ve skole-podminky/plat
Dobry den, obracim se na Vas ucitelky s prosbou o radu. Ucim na soukrome zakladni skole 1. stupen (10 deti ve tride). Uvazek 23 hodin. Budu mit druhy rok oduceny. Muj plat pri tomto uvazku cini 21 000 hrubeho ( 20 650 v zakladu). Odmeny, tridnictvi, odmeny na Vanoce, odmena za prescas na lyzaku- NIC. Sotva proplaci cestaky. Ptam se kolem sebe jinych ucitelek, jestli to je takhle tragicky i na ostatnich skolach. Dostavam ale ruzne informace. Nekde 20, 21, 22 cisteho (bez deti na plyny uvazek), jinde pry mely jen tech 16 cisteho. Podotykam, ze maji zhruba stejnou praxi a vsichni nezapocitane deti. O odmenach na Vanoce jsem slysel, ze braly od 3-6, ale taky o extremnim pripadu 15-20.
Ptam se tedy, jaka je situace u vas. Neresil bych asi 500 korun, ale kdyz to ma byt uz treba o 2 tis. mesicne, tak nechci prijit za rok o 20 tisic.
Jedna vec je, ze mit 10 deti ve tride je pohoda, ze veci na me skole nejsou direktivni a ze se s vedenim da domluvit. Druha je, ze se sotva drzi nad vodou, ze clovek pomalu nevi, jestli to vubec vydrzi do dalsiho mesice a ze vyhled je, ze to bude dal ve sra*kach.
Deti mam rad, ony maji rady me, neco jsem je naucil a s rodici vychazim dobre. Prace me bavi. Jak jste tedy na tom vy? Predem dekuji za odpovedi. Velmi mi pomohou v rozhodovani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj zakladatelko, jsem 2.rok na základě, učím 1.stupeň. Mám 22 000 Kč hrubého včetně tridnictvi. Takže 17 000 čistého. Odměny máme max.2 x ročně, na Vánoce vždy.
- Citovat
- Upravit
Platy učitelů si můžeš načíst v tabulkách - jsou odstupňované dle kvalifikovanosti a let praxe. S odměnami to je jak kde, ale řekla bych, že propastné rozdíly to nebudou. Deset dětí v běžné třídě, to je sen. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Platy učitelů si můžeš načíst v tabulkách - jsou odstupňované dle kvalifikovanosti a let praxe. S odměnami to je jak kde, ale řekla bych, že propastné rozdíly to nebudou. Deset dětí v běžné třídě, to je sen.
Platy z tabulek uz umim nazpamet ![]()
Jsem tisicovku pod tabulkou. 10 deti je sen, ale akorat kolem nich zase skaces o to intenzivneji, takze ve finale jsem taky zmordovanej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, jsem 2.rok na základě, učím 1.stupeň. Mám 22 000 Kč hrubého včetně tridnictvi. Takže 17 000 čistého. Odměny máme max.2 x ročně, na Vánoce vždy.
A kolik u vas cini odmeny, pokud se mohu zeptat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Ty jsi chlap? Tak to hledej bohatou manželku
Jsem. Mam jeste jeden prijem a s ucitelovanim mi to vyhovuje, akorat se nechci nekde nechat osirat za stejnou praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ladoga píše:
Platy z tabulek uz umim nazpamet
Jsem tisicovku pod tabulkou. 10 deti je sen, ale akorat kolem nich zase skaces o to intenzivneji, takze ve finale jsem taky zmordovanej
Netvrdím, že nejsi
Musí to být nádherná a hlavně efektivní práce. Nedostatek mužů ve školství je katastrofa, ale je to proto, že chlap z učitelského platu prostě rodinu neuživí. Nebo uživí, ale blbě. Už jsem se těšila na pravidla karierního postupu, který by mohl k platu z tabulky přidat až šest tisíc, ale projekt opět nějak usnul, takže nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Netvrdím, že nejsiMusí to být nádherná a hlavně efektivní práce. Nedostatek mužů ve školství je katastrofa, ale je to proto, že chlap z učitelského platu prostě rodinu neuživí. Nebo uživí, ale blbě. Už jsem se těšila na pravidla karierního postupu, který by mohl k platu z tabulky přidat až šest tisíc, ale projekt opět nějak usnul, takže nic.
Jestli to je efektivni? No porad si skubu vlasy, ze by to mohly umet lepe a rychleji a ze ja bych to mohl mit lepe pripravene a ze jsem mohl zvolit lepsi metodu. Pak si rikam, ze na to mozna nemam, upadam do depresi a pak zjistuju, ze jim to v te hlave zustane a najednou to umi. Myslim, ze toto kolecko mame asi vsichni ![]()
Dost stejne nakonec zalezi na slozeni deti. Mam sestku na cj, kde jich je 5 ( ano, opravdu). Staci, ze je tam jeden adhd a vyuka je obtiznejsi, nez kdyz jich je v dalsi 15 a nikdo to nesabotuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ladoga Jedna úžasná lektorka NEvyhoření nám kdysi říkala: prohlédněte si svou hromadu uhlí a podle ní nastavte kotel. Myslela tím, abychom si nekladli nesplnitelné cíle, když nám to složení třídy neumožní. Byla úžasná. Pokud bys přemýšlel nad tím, že bys přešel na státní ZŠ, počítej s tím, že budeš mít třeba 30 dětí a v tom klidně pět dětí s poruchami učení nebo chování - ať už diagnostikovanými, nebo ne. Pochybuje každý dobrý učitel, to je v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice se v učitelství nepohybuji, ale za poloviční úvazek mi to teda moc málo nepřipadá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terrka83 píše:
Sice se v učitelství nepohybuji, ale za poloviční úvazek mi to teda moc málo nepřipadá
Kde je napsáno, že je to poloviční úvazek? Vždyť píše, že učí 23 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terrka83 píše:
Sice se v učitelství nepohybuji, ale za poloviční úvazek mi to teda moc málo nepřipadá23 hodin plus 23 hodin priprav. To je 46 plus treba porady. Neboj, za polovicni uvazek to neni
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mám 6 let praxe, plnej úvazek, státní škola, 24 dětí ve třídě. Můj čistej plat byl 16200,–. NIKDY žádný odměny a to ani na Vánoce. Pokud má z učitelů někdo kroužek 2h týdně, dostane na Vánoce 300,– odměny.
Já sama dělala projektovej den pro celou školu, včetně programu, soutěží, veskeré organizace, 2 měsíce jsem hledala sponzory, aby KAŽDÉ (!!!) dítě na škole dostalo odměnu (většinou pastelky, omalovánky, větší děti flashky, baterky, sl. brýle) a dostala jsem odměnu 1700,–, což mi skoro ani nepokrylo náklady za telefony a benzín, kdy jsem si pro dárky do firem po kraji jezdila. Vedení školy se pak akorát prsilo v novinách, ale ruku k dílu nepřidalo, dárky, které zbyly, si ulilo pro sebe… ![]()
Učit jsem chtěla od dětství, miluju to, mám ráda děti, jsem v tom jako ryba ve vodě, ale nejsem spokojená s tím, kam se to poslední dobou ubírá, včetně našeho dementního vedení školy. Jsem z toho dost znechucená. U mých spolužáků na jiných školách to je dost podobné. Nikdo nemá osobko, na Vánoce odměny málokdy. Nejde jen o peníze, ale mám 2 malé děti a přemýšlím i o tom, že když jsem jazykář, možná bych jinde vydělala víc. Velmi, velmi vážně uvažuji o tom, že toto povolání opustím. ![]()
Prosím o anonymitu, nechci, aby někdo věděl, o čem uvažuji. Díky.
- Citovat
- Upravit