Učitel ve škole - podmínky/plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Jo tak, tak to jsem nevěděla, myslela jsem že je to 23 hodin týdně. Tak to není tedy nic moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co osobní? Já mám asi 300 za třídnictví, 400 za kroužek, 1000 osobko…2× ročně odměny cca 3tis
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
předem se omlouvám za anonymitu, ale mám tu dost kamarádek a nechci, aby věděly, co zamýšlím ![]()
Rok a půl jsem pracovala jako asistentka pedagoga a vychovatelka. 4 roky jsem byla na RD a začala studovat VŠ. Ted od září bych měla začít učit na ZŠ 3/4 úvazku, ale zatím jsme se nebavili o platu a v tabulkách se nevyznám, takže si prostě nedovedu představit, kolik budu brát. SŠ mám pedagogické lyceum teď studuji učitelství pro 1. stupeň a učila bych na 1. a asi i 2. stupni výtvarky. Taky jsem slyšela něco o tom, že když studuji, tak jsem braná jako kvalifikovaná a je to zohledněno i v platu, ale to se mi nezdá. Vím, že je možné i osobko, ale s tím radši vzhledem k nástupu do nové práce nepočítám. Taky mě napadlo, že bych si nechala slevu na dani na jedno dítě a manžel na druhý, aby se mi plat alespoň o něco zvedl. Vyplatí se to? Nebo je lepší, aby si je obě odečítal manžel, když má vyšší plat? Moc děkuju
- Citovat
- Upravit
Platové tabulky se liší kraj od kraje - tohle mají na starosti hejtmani. Potom i platová třída se liší podle vzdělání a myslím, že pokud ještě nebudeš mít dodělanou VŠ, tak ještě budeš v nižší. Jako druhá věc, záleží na řediteli. Ač je to blbé, hned se ptát na peníze (taky mi to bylo blbé a poprvé jsem nevěděla až do podpisu platového výměru, jak na tom budu), ale zeptej se. Jedině tam se dozvíš, jaké s Tebou mají úmysly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 kraj od kraje jiné? já myslela, že je to celorepublikově stejné
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Plus mínus je to stejné, rozdíl je v pár stovkách. Nechci psát veřejně výši platu, pokud chceš, napiš mi sz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
platové tabulky jsou stejné v celé ČR
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
platové tabulky jsou stejné v celé ČR
Nejsou. Tabulky jako takové ano, ale plat v nich závisí na hejtmanovi, kolik peněz „pustí“ do školství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ewista Přesně. Taky každý ředitel může mít jiná kritéria, do které platové třídy koho zařadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
@Ewista Přesně. Taky každý ředitel může mít jiná kritéria, do které platové třídy koho zařadí.
tak to bych se hádala…snad jsme ve 12.třídě, ne? pokud někdo nedělá výchovnýho poradce, zástupce apod
- Citovat
- Upravit
Souhlas s anonymní. Tabulky jsou pro všechny stejné a zařazení do 12. třídy by pro kvalifikované učitele mělo být taky standardní.
Jinak jako nekvalifikovaná můžeš být šouplá o třídu níž a nepočítá se ti celá doba do praxe, ale jen část. Zda tě budou platit jako kvalifikovanou nebo ne, to záleží na řediteli. U nás měli i nekvalifikovaní plat vyšší, aby tam zůstali, protože jejich předmět neměl kdo učit. Ale už jsou pryč.
A osobko je taky škola od školy. Na minulé škole bylo, nyní ho nemáme a máme odměny pokud zbude.
Příspěvek upraven 27.03.16 v 21:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nejsou do 12. zařazeni vystudovaní? Tazatelce jde o to, že ještě studuje, takže nemá tu kvalifikaci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem kvalifikovaná, třída 12 a stupně podle odpracovaných let. Nedostudovaní bývají v 11.tř. a nebo se odečítají nějak roky praxe, a to jen pokud je z čeho odečítat… Už pár let nejsou téměř žádné odměny, max.na konci roku, když něco zbyde.. a zbývá čím dál tím míň.
Plat zjistíte podle toho, že si vezmete tabulku a platové zařazení, to je 100% úvazek, pokud je zkrácený, tak podle hodin třeba třičtvrtě úvazek je 75% tak si to můžete vypočítat. A zjistíte kolik to dělá hrubého. My jsme si nechali každý na sebe jedno dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám 6 let praxe, plnej úvazek, státní škola, 24 dětí ve třídě. Můj čistej plat byl 16200,–. NIKDY žádný odměny a to ani na Vánoce. Pokud má z učitelů někdo kroužek 2h týdně, dostane na Vánoce 300,– odměny.
Já sama dělala projektovej den pro celou školu, včetně programu, soutěží, veskeré organizace, 2 měsíce jsem hledala sponzory, aby KAŽDÉ (!!!) dítě na škole dostalo odměnu (většinou pastelky, omalovánky, větší děti flashky, baterky, sl. brýle) a dostala jsem odměnu 1700,–, což mi skoro ani nepokrylo náklady za telefony a benzín, kdy jsem si pro dárky do firem po kraji jezdila. Vedení školy se pak akorát prsilo v novinách, ale ruku k dílu nepřidalo, dárky, které zbyly, si ulilo pro sebe… 
Učit jsem chtěla od dětství, miluju to, mám ráda děti, jsem v tom jako ryba ve vodě, ale nejsem spokojená s tím, kam se to poslední dobou ubírá, včetně našeho dementního vedení školy. Jsem z toho dost znechucená. U mých spolužáků na jiných školách to je dost podobné. Nikdo nemá osobko, na Vánoce odměny málokdy. Nejde jen o peníze, ale mám 2 malé děti a přemýšlím i o tom, že když jsem jazykář, možná bych jinde vydělala víc. Velmi, velmi vážně uvažuji o tom, že toto povolání opustím.
Prosím o anonymitu, nechci, aby někdo věděl, o čem uvažuji. Díky.