Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Maminky, nikdy jsem kromě syrového masa či zeleniny nic nezamražovala. Myslíte, že se dají zamrazit již upečené plněné papriky a omáčka? Dají se zamrazit také hotové - uvařené karbanátky nebo masové kuličky? Jak zamrazit zvlášť maso či plnenou papriku a zvlášť karbanátky nebo můžu dát společně s omáčkou? Tzn. Připravit si porce a pak jen rozmrazit?
Ja asi moc neporadim, karbanatky, nebo masove kulicky bych klidne zamrazila, vim, ze se mrazi i omacky, ale ja bych omacku uz po rozmrazeni nejedla ![]()
Nejsem sice maminka, ale protože jsem sám, tak hotová jídla (i polévky) zamrazuji po porcích, někdy i včetně příloh, do krabiček. Co nejde mrazit: vařené brambory.
Já mrazím občas omáčky, když jich udělám jo hodně, ale nejsou po rozmrazeni až tak dobré jako čerstvé. Karbanátky bych zmrazila v klidu, klidně v té omáčce rozdělené na porce.
@SábaW jde
, já nemrazím jen přílohy, jedině knedlík jinak vždy přílohu vařím čerstvou. Po rozmražení vždy provařím ![]()
Plněnou papriku, karbanátky, kuličky bych normálně zmrazila. Omáčku bych nemrazila a udělala čerstvou, není to ono po rozmražení.
Uplne v klidu muzes zamrazit plneny papriky i s omackou. Zrovna jsem je taky dala do mrazaku
Jediny co fakt nejde mrazit jsou brambory, jinak snad vse. Jasne, ze rozmrazovane veci uz nejsou tak dobre jak cerstve, ale kdyz to jenom trochu jde, tak co s tim. Lepsi nez vyhazovat.
Mrazím radši zvlášť omáčku a zvlášť karbanátky, papriky. Ale já to mrazím ne po porcích pro jednoho, ale pro 4.