Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím,
zavařovala jsem omáčku s masem a měla jsem jen dvě větší sklenice.
Vím, že se mají plnit max. do 2/3 - kdybych to dala do jedné, byla by úplně plná, tak jsem dala jídlo do dvou a jsou plné jen z poloviny.
Vadí to při zavařování něčemu?
Jídlo zavařuji poprvé a nevím, jestli polovina prázdné sklenice nevadí…
Díky.
@Fircon jestli prilnuly, tak to, myslim, nevadi. Já, když vidím, že je toho málo, nebo velké + zbytek, tak vezmu mensi sklenici. Kdy to budete jíst?
A ještě mě napadá, že syrové maso taky někdy zavaruju jen tak do půlky plné - jak se vaří dlouho, tak pro jistotu.
Jinak mě taky napadá, že maso se má zavařovat nějak nadvakrát ne? Kvůli botulotoxinu..Víte někdo přesný postup?
@Evulina píše:
Jinak mě taky napadá, že maso se má zavařovat nějak nadvakrát ne? Kvůli botulotoxinu..Víte někdo přesný postup?
Pracuji v potravinářství a vím že kolikrát by nestačilo ani zavařit 3×..je to nejrizikovější způsob uchovávání masa.
@Oplatečka píše:
Pracuji v potravinářství a vím že kolikrát by nestačilo ani zavařit 3×..je to nejrizikovější způsob uchovávání masa.
Nevím no..takhle se na vesnicích uchovávalo maso po zabijačkách odjakživa a těch případů otrav v poměru na počet zavařených sklenic zas tolik nebylo..tchýně to tady tak zavařuje celý život a nikdy se nikdo neotrávil..dělá to nadvakrát..
I když je fakt, že dětem jsem si to nelajsla dát..ale muž a pan domácí a další členové rodiny vesele baští zavařený maso a paštiky ze zabijaček..já vyčůraně si to dám, až když vidím, že muži do tří dnů nic není ![]()
@Aries6 Budeme to jíst nejpozději začátkem příštího týdne… Víčka vypadají propadle, takže to asi chytlo, dnes tedy dám druhé kolo zavařování.
@Evulina píše:
Nevím no..takhle se na vesnicích uchovávalo maso po zabijačkách odjakživa a těch případů otrav v poměru na počet zavařených sklenic zas tolik nebylo..tchýně to tady tak zavařuje celý život a nikdy se nikdo neotrávil..dělá to nadvakrát..
I když je fakt, že dětem jsem si to nelajsla dát..ale muž a pan domácí a další členové rodiny vesele baští zavařený maso a paštiky ze zabijaček..já vyčůraně si to dám, až když vidím, že muži do tří dnů nic není
No vidíš ![]()