Zkažené kuřecí maso?

K97
140
25.6.18 13:08

Zkažené kuřecí maso?

Ahoj všem,

chtěla bych se zeptat na pár věcí, nevím jestli je to „normální“. Poslední dobou mi smrdí syrové kuřecí maso. Koupím ho a než ho omyji, vždy mám pocit, že divně smrdí, poté co ho omyji to už buď necítím, nebo jsem z toho už tak zblblá, že to cítím pořád jak k tomu přičichávám. Když to dám očuchat příteli, tak mi říká, že jsem blázen, že zkažené maso by mě praštilo do nosu pořádně :roll: Asi má pravdu, protože včera jsem chtěla naložit kuřecí paličky, které jsem koupila balené v ochranné atmosféře v Lidlu, měla jsem ho pár dnů v lednici a jak jsem ho rozdělala, opět jsem cítila něco divného a ještě mělo to kuře už v obchodě na kosti takovou nažloutlou kůži, ale to měly fakt snad všechny balíčky, tak jsem si říkala, že to bude OK. No nějaké ty paličky jsem omyla a už mi přišlo, že to nezapáchá, tak jsem je naložila do koření a oleje. Jenže jak jsem je postupně brala z krabičky, omývala a nakládala, dostaly se mi do rukou asi 3 kousky, které zapáchaly víc a dokonce jeden kousek byl zespodu nazelenalý :,( a ten zápach byl opravdu mnohem silnější, než jindy, jak vždycky šílím, že je to zkažené. Takže zbytek jsem samozřejmě vyhodila a zkontrolovala jsem ty co jsem omyla a nepřišly mi prostě špatné.. Teď v práci přemýšlím, jestli je tedy dnes mám upéct, popřípadě jestli bych to při pečení nebo po upečení v chuti poznala, že byly zkažené i ty ostatní? Co byste dělaly vy? Vyhodily byste asi rovnou celé balení, že? :nevim: Pořád nad tím přemýšlím a asi to raději udělám, že vyhodím i ty co jsem naložila, jak mám teď ten odpor k tomu syrovému masu, tak se mi zvedá kufr jen na to pomyslím. Děkuji za rady :hug:

PS: Myslíte si, že teď v letních měsících kdy je teplo, může být maso z obchodu chycené a fakt trošku zapáchá? Kolikrát jsem viděla palety baleného čerstvého masa a oni než to dají do těch boxů to trvá, ještě než to do obchodu dopraví.. nevím, třeba to není jen má domněnka, že to vždy zapáchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116164
25.6.18 13:17

kdyby v balení masa byl jeden nazelenalý kousek, tak vyhodím vše. myslím, že maso by nemělo zapáchat ani trochu. já to zkouším na kocourovi, to je spolehlivý, zkažené by nesnědl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
25.6.18 13:19

Zelený bych vyhodila všechno, i to co s tím bylo v jednom packu. Ale jinak kuřecí maso dost smrdí i mě, je to tím, že je krmeno nějakou kukuřičnou směsí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421

Ahoj. Píšeš ze jsi ho nechala v lednici, jak dlouho? Kolik mas stupnu v lednici? Ve stare lednici kde bylo treba 5-7st tak jsem maso nenechavala. Kureci se kazi velmi rychle. Ted mam novou lednici s funkci supliku na maso kde si navolim teplotu pouze pro suplik idelani pro maso okolo 2st. Potom se nebojim ho tam nechat. Ja bych to asi cele vyhodila. Ale nyslim si ze to poznáš pri peceni, bude to smrdět. Teda stalo se mi to a buckem venku byl v pohode a v troubě smrděl..je možné že jsi to přinesla zkazene. Ja kupim kazdou chvili neco co uz špatné.. těžko říct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661

ahoj já si nechávám maso v lednici chlazené jen max 2 dny pokud ho hned nechci využít tak ho dávám do mrazáku. Přijde mi že v dnešní době to maso v lednici nevydrží dlouho.
Je možné že jsi měla doma to maso déle v lednici , chvíli leželo už v chladícím boxu v marketu a mohlo se zkazit .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
25.6.18 13:22

Upřímně. Kuřecí maso v dnešní době pěkně smrdí. Napíšou, že je to Vodňanská drůbež, pravda je však taková, že kuřata sem vezou z Rumunska a pod. Kamionem a tady je teprve krocnou. A jestli mi tu někdo začne hustot, jak to není pravda, tak lže. Jsme od nich 20 km a víme, že několikrát zůstal rozbitý kamión s živými kuřaty a podezřelou SPZ, stát v hicech na silnici :poblion: když přijedeme každý rok do Itálie, jdem si koupit kuře, je to neskutečný rozdíl. ČR je odpadiste jídla. Já tu drůbež nekupuji, jen v Německu. Taky mi tu kuřecí smrdí, i polévka z něj a všechno. I vejce, ty máme svoje. Jo a když doma zabiju slepičí, naši domácí. Tak i když je třeba rok stará i dva roky. Nikdy nesmrdí. Jenže nade slepice krmíme pšenici a pasou se na trávě. Takže i vejce jsou naprosto někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
25.6.18 13:22

Vyhodila bych celé, hlavně kuřecí, pokud bych našla jediný nazelenalý kousek. V lednici nechávám maso chlazené tak max. 24 hodin a jinak vše mrazím. Balené kupuji málokdy, většinu beru jen od řezníka…takže maso udělám ještě ten den, nebo maximálně druhý den. Jinak šup hned zmrazit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
25.6.18 13:24

@alisekR s těmi Vodňanskými kuřaty s tebou souhlasím ty se kazí rychle a jsou pak i lepkavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
25.6.18 13:31

@K97 Jo, kuřecí maso často smrdí. Mně strašně smrdělo, když jsem byla těhotná, vůbec jsem to nechtěla a nemohla jíst. Manžel si taky ťukal na čelo, ale mně to prostě smrdělo. Druhá věc je, že zkažené maso fakt páchne a je to jiný smrad, než z klasického kuřecího.
Takže já bych podezřelé paličky vyhodila a ty ostatní po umytí pořádně očichala a hlavně pořádně tepelně upravit. Ty bakterie na kuřecím jsou opravdu dost citlivé na teplo, takže se teplem zničí.
Kdybys vařila zkažené maso, tak by to asi bylo taky cítit, pokud jsi to nepřerazila nějakým kořením.

• Citovat
  • Upravit
pet p
25.6.18 13:33

Pokud bych našla nazelenalý kousek v balení, okamžitě vyhazuji celé balení!!!
Také píšeš, že jsi měla to kuřecí maso „pár dní v lednici“. Já tedy zpracovávám maso po zakoupení co nejrychleji, nejlépe ještě ten den, max. druhý den. Jinak jde do mrazáku. Myslím, že ty chlaďáky v obchodech mají nastavenou nižší teplotu než klasická lednička doma, takže jim to tam vydrží dýl.
A maso by po rozbalení nemělo vůbec zapáchat. Samozřejmě když to člověk pořád očichává a přemýšlí nad tím, tak pak už může cítit kde co, i když nic nesmrdí :-)
Zkus maso koupit někdy jinde a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
K97
140
25.6.18 13:36
:?

Příspěvek upraven 25.06.18 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
25.6.18 13:37
@Jj.Mm píše:
Ahoj. Píšeš ze jsi ho nechala v lednici, jak dlouho? Kolik mas stupnu v lednici? Ve stare lednici kde bylo treba 5-7st tak jsem maso nenechavala. Kureci se kazi velmi rychle. Ted mam novou lednici s funkci supliku na maso kde si navolim teplotu pouze pro suplik idelani pro maso okolo 2st. Potom se nebojim ho tam nechat. Ja bych to asi cele vyhodila. Ale nyslim si ze to poznáš pri peceni, bude to smrdět. Teda stalo se mi to a buckem venku byl v pohode a v troubě smrděl..je možné že jsi to přinesla zkazene. Ja kupim kazdou chvili neco co uz špatné.. těžko říct :think:

Máme novou lednici, je v ní tak cca 5 stupňů, mám šuplík na zeleninu a jako přijde mi, že zrovna v něm se ta čerstvá zelenina (bez obalů) kazí tedy rychleji, než by měla :mrgreen: nebo mi ten čas plyne nějak rychle.. jinak právě, že jsem na něj zapomněla a měla jsem ho v lednici tak 3 dny, víc ne, bohužel jsem na něj zapomněla, takže i to, že jsem ho chtěla dřív naložit. No, taky jsem tomu moc asi nepomohla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
25.6.18 13:42
@potvurka89 píše:
@alisekR s těmi Vodňanskými kuřaty s tebou souhlasím ty se kazí rychle a jsou pak i lepkavé
:poblion: fuj, vůbec mi nemluv. Mají přímo ve Vodňanech podnikovou prodejnu. Dřív jsem si tam nechala kupovat maso, když tam taťka jel služebně. Dneska ani náhodou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.6.18 13:45

@K97 3 dny jsou dost. Vyhod to. 3 dny nechavam u kuřecího max ale v supliku pro maso kde je teplota pro maso jak jsem psala 1 C -2C a maso je úplně ztuhle a krásně ledove. V lednici bych 3dny nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
25.6.18 13:54

@alisekR já kupuju kuřecí od rohlíku od malých farem tam je vždy v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí