Recept: Čokoládoví indiáni

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 12 OSOB
  • Čas 90
Hodnotilo 0 lidí

Ne, není to klasický indiánek z cukrárny. Je to velký divoch, který na chvíli zkrotí i malé divochy, kteří se mohou podílet na pečení i výrobě čelenek.

Postup

Pro těsto vymíchejte vajíčka do pěny, přidejte hnědý a vanilkový cukr. Postupně přimíchejte olej a vodu. (Čím déle budete míchat, tím bude základ vzdušnější!). Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a přidejte do tekuté směsi. Těsto rozetřete na plech (ideálně o rozměrech 30*40 cm) a pečte při teplotě 180 °C asi 20-25 minut.

Tmavou čokoládu nalámete anebo nasekejte na malé kousky. Šlehačku ohřejte ve vodní lázni a přidejte kousky čokolády s moučkovým cukrem. Vše důkladně promíchejte, dokud se nerozpustí všechny kousky. Náplň nechte vychladnout v chladničce. Potom mixérem anebo kuchyňským robotem vyšlehejte tuhou šlehačku.

Z těsta vykrajujte kolečka. Vznikne vám válec, který prořízněte nožem, jako byste rozkrajovali housku, na dvě přibližně stejné části. Vrchní část (pro hlavy indiánů) můžete zaoblit. Spodní část natřete meruňkovým džemem a čokoládovou náplní. Potom na ni přiložte zaoblenou vrchní část.

Před zdobením kakaovou polevou indiány položte na mřížku a pod kterou vložte podnos. Ten zachytí přebytečnou čokoládu. Nejprve zahřejte kakaovou polevu. Když je poleva tekutá, ozdobte nejdřív boky, a nakonec ji rozetřete navrch. Potom polevu nechte zaschnout. Následně můžete přilepit jedlé oči.

Postup pro indiánské čelenky:
Z barevného papíru vystřihnete proužky široké asi 1,5 cm. Proužek umístěte okolo horní části hotového zákusku a odstřihnete s rezervou cca. 1 - 1,5 cm. Vytvořte kruh a sešijte jej sešívačkou. Za „čelenku“ můžete dát barevné pírko a čokoládoví indiáni jsou hotoví.

Autor: Slaďoušek

Ingredience

  • 3 vejce
  • 250 g cukru hnědého
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vody
  • 250 g mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 125 g šlehačky
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce cukru moučka
  • meruňkový džem
  • 2-3 šálky čokoládové polevy
  • jedlé oči
  • barevný papír
  • pírka na dekoraci

Chutnalo vám? Okomentujte recept Čokoládoví indiáni

Váš příspěvek