Zanechání střední školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Zdravím
Jdu za vámi s tím že vzhledem k mé situaci budu muset a chci ukončit studium.
Odstěhovala jsem se od matky (osobní důvody:ponižování, urážení, rozhodování o tom co můžu a nemůžu i přes to že v té době jsem o víkendech chodila na brigády jen abych jí přispívala do domácnosti i přes to všechno jsem byla nicka) od září jsem studiu zkoušela dát šanci ale marně.
Chodím na různé brigády a k tomu bylo to studium na mojí psychiku to bylo moc.
Teď zjišťuji že to takhle nejde jen mě to ničí ještě k tomu když je to obor který jsem studovat nechtěla ale vzhledem k finanční situaci obou rodičů to jinak nešlo..
Mám přítele který mě v tom podporuje že ať dělám tak jak uznám za vhodné a jak se k tomu cítím NO jenomže je tu menší háček jeho rodina se stále ptá na mé studium a tak se chci zeptat jak jim to co nejlépe podat aby je to nezasáhlo nebo jestli jim říci že školu hotovou mám i když tomu tak není??
Omlouvám se za anonym
A co chceš dělat bez vzdělání? Budeš nicka, přesně to, co ti vadí na mámě a co píšeš v tvém příspěvku. Školu bych k vodě nepouštěla. Pokud je toho na tebe teď moc, požádala bych o odklad z psychických důvodů, prostě si daný ročník znovu připomeneš v příštím školním roce, není to propadnutí. Ale úplně školu nechat je prostě blbost. Z brigád se dá žít krátkodobě, nikoliv plnohodnotně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím
Odstěhovala jsem se od matky (osobní důvody:ponižování, urážení, rozhodování o tom co můžu a nemůžu i přes to že v té době jsem o víkendech chodila na brigády jen abych jí přispívala do domácnosti i přes to všechno jsem byla nicka) od září jsem studiu zkoušela dát šanci ale marně.
Teď zjišťuji že to takhle nejde jen mě to ničí ještě k tomu když je to obor který jsem studovat nechtěla ale vzhledem k finanční situaci obou rodičů to jinak nešlo..
Mám přítele který mě v tom podporuje že ať dělám tak jak uznám za vhodné a jak se k tomu cítím NO jenomže je tu menší háček jeho rodina se stále ptá na mé studium a tak se chci zeptat jak jim to co nejlépe podat aby je to nezasáhlo nebo jestli jim říci že školu hotovou mám i když tomu tak není??
Omlouvám se za anonym
Super nápad.. a co chceš dělat dál? Čím se chceš živit? Co chceš dělat? To jak to podas jeho rodině je asi nejmenší problém ze všech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti stačí, že se základním vzděláním seženeš jen mizerně placenou práci, je to tvoje volba. Já bych nespoléhala na přítele - dnes je, zítra být nemusí a pak sama povedeš ten mizerný život, co tvoji rodiče. Nebaví tě, co studuješ? Jdi na jiný obor, teď zkus požádat o dálkové studium.
Já bych pro to vzdělání udělala maximum. Obzvlášť, když nechceš před rodinou přítele vypadat jako nicka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš to mít určitě těžký, ale měla by být pro Tebe priorita dodělat školu. Jelikož si odešla od matky, je ti nejspíš 18, tak v prváku asi nebudeš, tak to je opravdu škoda vzdávat. Zkus se to vydržet kvůli sobě i kdybys měla opakovat ročník. Mít základní vzdělání je prostě průser a jednou toho budeš litovat a ne za dlouho. Přítel by tě měl podpořit hlavně v tom, aby si dodělala školu, jinak je velká šance, že si zničíš život a kdyby ses chtěla někdy do školy vrátit, bude to hodně těžký. Opravdu to zkus ještě zvážit i za cenu, že bys přežívala na čínský polévce, je to fakt důležitý. Navíc máš toho přítele, tak ten by tě měl podpořit a pomoc, pokud už pracuje. Navíc jako student máš nárok na výživné od rodičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V žádném případě že školy nedocházej! Kolik ti chybí? Rok max dva. Koukni se a dodelej je, co jsou dva roky studia oproti 50 letům práce v příšerných pozicích, protože bez matury slušnou práci neseženeš? Rodiče dej k soudu, ať posílají alimenty a koukej školu dodělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je přesně důvod, proč nesnáším devátou třídu.
Vydrž to, teď jsi chudák, ale bez vzdělání budeš chudák i celý další život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí to být hrozně náročné a je pochopitelné, že z toho chceš vypadnout, prostě utéct.
Bohužel máme v širším příbuzenstvu podobný případ, kdy příbuzná nechala studia střední školy v posledním ročníku a odešla z domu k příteli. Školu si nikdy nedodělala.
Střih: Cca dvacet let poté má stále základní vzdělání, rozvádí se. Má dvě děti. A dělá pomocnou kuchařku ve školní jídelně. Má problém s tím, jak děti bez manžela uživí (i našetřit na kauci na byt je pro ni problém).
Školu za každou cenu dodělej! Jinak si děláš start do života neskutečně těžký.
Hodně štěstí, ať se ti to podaří.
- Citovat
- Upravit
Jojo, pak to bude jako z Holek z porcelanu, ceka Te zivot tezky. Neblbni, podelas to cely, mit jen zakladku je traga, budes nula, se kterou kazdej zamete v praci..
Příspěvek upraven 08.03.24 v 07:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době přibývá těch, co mají i VŠ. Se ZŠ se na trhu práce nebudeš vůbec chytat. A seženeš pouze podřadnou práci za málo peněz. Rozmysli si to ještě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byt vzdelana je jedna z nejdulezitejsich veci, co pro sebe muzes udelat. Bude se od toho odvijet cely tvuj zivot a stejne te tohle rozhodnuti jednou dozene a pak si budes dodelavat jakoukoli stredni skolu jen proto, abys mela nejaky papir. Pri praci a s deckama „u nohy“. At nemusis delat ta nejpodradnejsi zamestnani (neopovrhuji zadnou praci, pouze ti vykresluji situaci).
Pokud studia opravdu zanechas a jde ti jen o to, abys nevypadala v ocich pritelovych rodicu blbe, tak jsi hloupa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli necháš školu, tak jsi hloupá. To, co údajně zažíváš od matky, budeš celý život zažívat na pracovním trhu. Jo, asi to není příjemný, ale stojí za to to vydržet a vzdělání si dodělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za anonym