Zanechání střední školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše:
@smile_xxx já to nerozporuji. Jen reaguji na to že v pokročilém věku pouze se ZS neseženete práci. Což nemusí být vždy pravda. Nepíšu nic, ať se na školu vykasle.
Seženou, ale jakou, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše:
@smile_xxx já to nerozporuji. Jen reaguji na to že v pokročilém věku pouze se ZS neseženete práci. Což nemusí být vždy pravda. Nepíšu nic, ať se na školu vykasle.
Práci třeba sežene, ale jakou? Nekvalifikovanou, manuální a rozhodně ne dobře ohodnocenou. Navíc v šedesáti se jí po cca po více než čtyřiceti letech manuální práce bude s elánem vstávat..
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše:
@ontarova.stara prodavačka třeba v obchodním řetězci bude v 50 stejně Urbana se ZS jako s maturitou. To samé ta barmanka. Jen ta se SŠ bude lepší postavení na trhu práce. Ale pokud bude celý život hákovat za kasou budou dorovnání stejně ( myslím druh zaměstnání)
Jde o to, že ta se ZŠ nebude mít jinou možnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Jde o to, že ta se ZŠ nebude mít jinou možnost.
Přesně tak, navíc se bude třást, aby si tu práci vůbec udržela.
- Citovat
- Upravit
@ontarova.stara se ZŠ může dělat prodavačka třeba v obchodním řetězci. Pokud ji vezmou. Ale vím, že holky normálně brali.
Já nerozporuji, ze by neměla studovat. Ale taky si nemyslím, že se ZŠ musí pouze uklízet WC na nádraží. Samozřejmě to bude mít mnohem, mnohem těžší a bude velmi omezena.
A samozřejmě bych to svému dítěti nikdy nedoporučila a snad každý normální člověk se snaží nějaké vzdělání mít.
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše:
@ontarova.stara se ZŠ může dělat prodavačka třeba v obchodním řetězci. Pokud ji vezmou. Ale vím, že holky normálně brali.
Já nerozporuji, ze by neměla studovat. Ale taky si nemyslím, že se ZŠ musí pouze uklízet WC na nádraží. Samozřejmě to bude mít mnohem, mnohem těžší a bude velmi omezena.
A samozřejmě bych to svému dítěti nikdy nedoporučila a snad každý normální člověk se snaží nějaké vzdělání mít.
Jenže s maturitou si i ta prodavačka může udělat rekvalifikační kurz třeba na účetní. Se zakladkou bude mít na výběr market, fabriku, úklid a to WC.
Kdyby ji ten kluk měl fakt rád, udělá vše pro to, aby tu střední dodělala.
- Citovat
- Upravit
A ty chceš být to, co si o tobě už teď myslí máma? Nicka, co nic neumí a nic nedokázala? Seber se a dokaž rodičům a především sama sobě, že jsi zodpovědná mladá dáma, která to může někam dotáhnout (dál, než na pracák, sociálku a případně pozici uklízečky/prodavačky) a tu školu dodělej. Co bys jinak chtěla dělat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ontarova.stara ano, ale bude v 50 na pozici prodavačka servaná stejně jako ta se ZS. To bylo moje sdělení. Nerozporuji že bez vzdělání to bude mít velmi těžké.
Navíc nevíme co zakladatelkce vadí na škole. Pokud má nějaké psychické problémy, tak by bylo asi dobré je řešit.
Pokud nezvládá školu s brigádu dohromady, asi by bylo rozumně brigádu opustit..
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše:
@ontarova.stara ano, ale bude v 50 na pozici prodavačka servaná stejně jako ta se ZS. To bylo moje sdělení. Nerozporuji že bez vzdělání to bude mít velmi těžké.Navíc nevíme co zakladatelkce vadí na škole. Pokud má nějaké psychické problémy, tak by bylo asi dobré je řešit.
Pokud nezvládá školu s brigádu dohromady, asi by bylo rozumně brigádu opustit..
Ano, taky mi přijde trochu přehnané to vyhrožování že bude mít zničeny život. Jasně, se vzděláním je možností mnohem víc. A bylo by mnohem lepsi kdyby to nějak zvládla. Ale jestli to holt nejde, tak nejde, stres ze si nici zivot ji asi nepomuze. Znám spoustu lidí co dělají nekvalifikovanou práci cely život a nejsou všichni rozhodne zoufalci nešťastní. Za tou kasou mnohé prodavačky jsou až do důchodu, moji uklizecce je skoro 60 a ještě to rozhodně nebali (po rozvodu si koupila domek na hypotéku, tak ještě splácí, ale netrpí u toho nijak, chtěla si splnit sen místo žití v byte). Neuklizi žádná WC ale domácnosti a má sakra pěkne peníze. Uklid domácnosti zacala ted delat znama co v oboru mela furt jen mizerne prace i se SŠ, je o to docela poptavka. A že ve vyšším věku až bude unavená se SŠ sežene lepší práci, tak to pochybuju, pokud by půl života uklizela nebo byla za tou kasou, stejně ji pak nikam jinam nevezmou.
- Citovat
- Upravit
Problém je, že když budou mít více uchazečů i na tu kasu, dají logicky přednost člověku s maturitou/výučním listem, než holce se základním vzděláním. Hodně to zaměstnavatele odrazuje, svědčí to mimo jiné o neschopnosti překonávat překážky a dost často lenosti. A lidé, kteří takoví jsou, obvykle nemají moc šancí rozjet si nějaké podnikání nebo se propracovat na nějakou pěknou pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neblbni a školu dodělej, nebo dostuduj alespoň tento rok a potom si požádej o přestoupení na jinou školu, která by tě více bavila. Ale zůstat jen se ZŠ vzděláním je nesmysl a budeš toho později litovat. Intelekt na to máš, když jsi zvládla přijímačky. Věř si trochu, zatni zuby a makej. Přítel tě může za pár let kopnout do zadele a co ti potom zůstane?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím
Jdu za vámi s tím že vzhledem k mé situaci budu muset a chci ukončit studium.
Odstěhovala jsem se od matky (osobní důvody:ponižování, urážení, rozhodování o tom co můžu a nemůžu i přes to že v té době jsem o víkendech chodila na brigády jen abych jí přispívala do domácnosti i přes to všechno jsem byla nicka) od září jsem studiu zkoušela dát šanci ale marně.
Chodím na různé brigády a k tomu bylo to studium na mojí psychiku to bylo moc.
Teď zjišťuji že to takhle nejde jen mě to ničí ještě k tomu když je to obor který jsem studovat nechtěla ale vzhledem k finanční situaci obou rodičů to jinak nešlo..
Mám přítele který mě v tom podporuje že ať dělám tak jak uznám za vhodné a jak se k tomu cítím NO jenomže je tu menší háček jeho rodina se stále ptá na mé studium a tak se chci zeptat jak jim to co nejlépe podat aby je to nezasáhlo nebo jestli jim říci že školu hotovou mám i když tomu tak není??
Omlouvám se za anonym
To ti víc záleží na rodině přítele, než na svém vzdělání? Nebudˇhloupá a školu dokonči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím
Jdu za vámi s tím že vzhledem k mé situaci budu muset a chci ukončit studium.
Odstěhovala jsem se od matky (osobní důvody:ponižování, urážení, rozhodování o tom co můžu a nemůžu i přes to že v té době jsem o víkendech chodila na brigády jen abych jí přispívala do domácnosti i přes to všechno jsem byla nicka) od září jsem studiu zkoušela dát šanci ale marně.
Chodím na různé brigády a k tomu bylo to studium na mojí psychiku to bylo moc.
Teď zjišťuji že to takhle nejde jen mě to ničí ještě k tomu když je to obor který jsem studovat nechtěla ale vzhledem k finanční situaci obou rodičů to jinak nešlo..
Mám přítele který mě v tom podporuje že ať dělám tak jak uznám za vhodné a jak se k tomu cítím NO jenomže je tu menší háček jeho rodina se stále ptá na mé studium a tak se chci zeptat jak jim to co nejlépe podat aby je to nezasáhlo nebo jestli jim říci že školu hotovou mám i když tomu tak není??
Omlouvám se za anonym
Máš velice krátkozraké myšlení. Školu rozhodně dodělej! A ne, nikomu nelži.
Příspěvek upraven 08.03.24 v 12:52
- Citovat
- Upravit
@ontarova.stara prodavačka třeba v obchodním řetězci bude v 50 stejně Urbana se ZS jako s maturitou. To samé ta barmanka. Jen ta se SŠ bude lepší postavení na trhu práce. Ale pokud bude celý život hákovat za kasou budou dorovnání stejně ( myslím druh zaměstnání).
Uvedu příklad. Moje příbuzná celý život dělala v květinářství a obchodě s prodejem. Má učnak tomu zaměřený. V 65 je zdravotně naprosto KO. Ale to by byla i se ZŠ, pokud by tu práci mohla těch 38? Let vykonávat.
Samozřejmě ZS ji sundá možnosti, atd…
Příspěvek upraven 08.03.24 v 08:19