Zanechání střední školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@arinecka píše:
To ti víc záleží na rodině přítele, než na svém vzdělání? Nebudˇhloupá a školu dokonči.
Rodina přítele, když tu školu opustíš, bude nad tebou ohrnovat nos úplně stejně jako tvoje máma. Možná i přiměje toho přítele, aby se s tebou rozešel. A takhle nad tebou budou ohrnovat nos všichni, i zaměstnavatelé, i kamarádi, když skončíš jen se ZŠ. Když ti ta škola nejde nebo tě nebaví, tak přestup na jinou nebo na nějaký učňák, abys měla alespoń nějakou kvalifikaci a ne jen ZŠ. Na brigádu se vykašli. Teď jsi v životní etapě, abys získala nějakou kvalifikaci a ne lítat po brigádách. Ty si nech na prázdniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím
Jdu za vámi s tím že vzhledem k mé situaci budu muset a chci ukončit studium.
Odstěhovala jsem se od matky (osobní důvody:ponižování, urážení, rozhodování o tom co můžu a nemůžu i přes to že v té době jsem o víkendech chodila na brigády jen abych jí přispívala do domácnosti i přes to všechno jsem byla nicka) od září jsem studiu zkoušela dát šanci ale marně.
Chodím na různé brigády a k tomu bylo to studium na mojí psychiku to bylo moc.
Teď zjišťuji že to takhle nejde jen mě to ničí ještě k tomu když je to obor který jsem studovat nechtěla ale vzhledem k finanční situaci obou rodičů to jinak nešlo..
Mám přítele který mě v tom podporuje že ať dělám tak jak uznám za vhodné a jak se k tomu cítím NO jenomže je tu menší háček jeho rodina se stále ptá na mé studium a tak se chci zeptat jak jim to co nejlépe podat aby je to nezasáhlo nebo jestli jim říci že školu hotovou mám i když tomu tak není??
Omlouvám se za anonym
No, upřímně, ještě bych si to rozmyslela s tou školou. Tvuj „výlev“ se nedá číst, tak moc tu školu totiž potřebuješ!
Promiň, ale pokud nemáš šikovné ruce na řemeslo, jak se chceš s takovým přístupem uživit, hm? Budete jako s přitou velcí influenceři?
Chápu, jsi v pubertě - matka je nejhorší na světě, prudí, ty musíš chudinka na brigády a studovat a přítel je láska na celý život, to se ví. Takže chceš být velká holka, na truc skončit se školou a momentálně tvůj největší problém je, jak to říct okolí… ![]()
Skončit se školou můžeš samozřejmě, ale za rok, dva tu nepiš, jak to máš strašně těžký, protože máš jen ZŠ. Nejdřív si dej dokupy psaní češtiny a pak teprve přemýšlej, co dál, protože mít základku a psát k tomu ještě jako hotentot, to fakt nechceš do budoucna. Zralá na dospělácký život podle všeho zkrátka ještě nejsi, asi tak bych ti to napsala:)
Příspěvek upraven 08.03.24 v 18:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka se neozývá, tuším, že smršť reakcí ji odradila. Mám pocit, že tam bude situace složitější, že doma asi je to na houby a kdoví, třeba ani vlastní rodiče její vzdělání tak nezajímá. Kde má vzít podporu?
Zdá se, že neplánuje ležet doma na mobilu, ale pracuje (co máš za brigády?), vůbec bych ji neházela do jednoho pytle se všemi, kdo flákají školu a mají představy o pečených holubech.
Nicméně určitě potřebuje někoho, kdo ji podpoří, a to i materiálně, aby brigády nemusela mít a mohla se věnovat studiu. Zajdi minimálně za výchovnou poradkyní ve škole, měla by být schopná to řešit i s někým po sociální stránce (u nás ve škole už je i sociální pedagog, ale vím, že to ještě není standard).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Da12 píše:
Rodina přítele, když tu školu opustíš, bude nad tebou ohrnovat nos úplně stejně jako tvoje máma. Možná i přiměje toho přítele, aby se s tebou rozešel. A takhle nad tebou budou ohrnovat nos všichni, i zaměstnavatelé, i kamarádi, když skončíš jen se ZŠ. Když ti ta škola nejde nebo tě nebaví, tak přestup na jinou nebo na nějaký učňák, abys měla alespoń nějakou kvalifikaci a ne jen ZŠ. Na brigádu se vykašli. Teď jsi v životní etapě, abys získala nějakou kvalifikaci a ne lítat po brigádách. Ty si nech na prázdniny.
Asi ses překlikla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška Viděla bych to jednoduše. Holka v pubertě, zamilovaná až po uši, jediné, co ji zajímá, je přítel. A škola jde bokem, tak matka proudí, zakazuje, přikazuje, protože je úplně blbá a stará a neví, co je láska a život. Tak se holka odstěhuje k příteli, spíš asi k jeho rodičům a je to. Budou spolu žít jak na ruzovem obláčku a milovat se až do smrti. Je jasné, že jeho rodiče z toho taky urvaní nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
@Eliška Viděla bych to jednoduše. Holka v pubertě, zamilovaná až po uši, jediné, co ji zajímá, je přítel. A škola jde bokem, tak matka proudí, zakazuje, přikazuje, protože je úplně blbá a stará a neví, co je láska a život. Tak se holka odstěhuje k příteli, spíš asi k jeho rodičům a je to. Budou spolu žít jak na ruzovem obláčku a milovat se až do smrti. Je jasné, že jeho rodiče z toho taky urvaní nebudou.
Může být. Podle mě málo informací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to stejně. Šla jsem pracovat a střední si dodělala dálkově. Není to taková suma, aby sis na to nevydělala a ani studium není tolik náročné. Odmaturovala jsem levou zadni. Školy se nevzdávej, budeš celý život litovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška jenže zodpovědný člověk se v 18+, čili někde ve třetáku nevykasle na školu a dotáhne to. A tedy i drahá polovička, pokud nemá pouze ZŠ, tak by ji měla podpořit, ať studuje.
Mně se taky jedno z dětí ve čtvrtáku rozhodlo žít s drahou polovičkou místo na intrnátu. Ale nikdy je nenapadlo že studium přeruší.
Navíc pokud je plnoletá, tak těžko budeš jako rodič tlačit. Musíš tedy finančně dítě podporovat, pokud studuje. To ano.
Já bych to spíš viděla, že dítko přičuchlo k penězům a najednounto vzdělání vlastně tak důležité není.
- Citovat
- Upravit
Dodělat školu… Sama jsem měla hodně divoké dospívání, odešla jsem z domu, návykové látky a spoustu dalších věcí… Ve čtvrťáku jsem ukončila školu… No takže teď se vracím dodělat maturitu+ 3 roky (vzali mě do druháku) s dvěma dětma… A zpětné samozřejmě vidím, jak to vlastně těžký vůbec nebylo, že teď to bude mnohem složitější
ale zase dřív jsem neviděla žádnou budoucnost před sebou, dnes tady mám dvě děti, kterým chci dopřát, co nejvíc a chci aby jejich máma nebyla „nicka“ a až jim jednou budu mluvit o škole, tak mně neřekli „ale ty jsi taky…bla bla“ (byť soudit hodnotu člověka na základě vzdělání je trochu mimo od některých
), takže motivace je
a můj partner mě samozřejmě podporuje, protože jen psychopat chce mít doma ženu, která dělá za minimální mzdu, aby měl jako navrch
Správný partner se snaží, abys byla úspěšná, šťastná, spokojená (v rámci možností), ale to zřejmě bude vzácnost najít ve věkové kategorii 18-25 u mužů.
(Anonym z důvodu citlivých témat z minulosti)
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dodělat školu… Sama jsem měla hodně divoké dospívání, odešla jsem z domu, návykové látky a spoustu dalších věcí… Ve čtvrťáku jsem ukončila školu… No takže teď se vracím dodělat maturitu+ 3 roky (vzali mě do druháku) s dvěma dětma… A zpětné samozřejmě vidím, jak to vlastně těžký vůbec nebylo, že teď to bude mnohem složitějšíale zase dřív jsem neviděla žádnou budoucnost před sebou, dnes tady mám dvě děti, kterým chci dopřát, co nejvíc a chci aby jejich máma nebyla „nicka“ a až jim jednou budu mluvit o škole, tak mně neřekli „ale ty jsi taky…bla bla“ (byť soudit hodnotu člověka na základě vzdělání je trochu mimo od některých
), takže motivace je
a můj partner mě samozřejmě podporuje, protože jen psychopat chce mít doma ženu, která dělá za minimální mzdu, aby měl jako navrch
Správný partner se snaží, abys byla úspěšná, šťastná, spokojená (v rámci možností), ale to zřejmě bude vzácnost najít ve věkové kategorii 18-25 u mužů.(Anonym z důvodu citlivých témat z minulosti)
Kamarádka momentálně šílí z přítele své dcery. Ona na lyceu, chytrá a inteligentní z dobré rodiny a její povedený přítel, lenoch už na základce, opustil učební obor a nehodlá pokračovat. Děvče si zatím neuvědomuje, že zůstat s ním znamená totálně snížit svůj životní standard…kéž by brzy dostala rozum. On se jí dobrovolně nepustí. Zatím na v plánu na vysokou, kéž už by tam byla. Maturitě až za dva roky. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kamarádka momentálně šílí z přítele své dcery. Ona na lyceu, chytrá a inteligentní z dobré rodiny a její povedený přítel, lenoch už na základce, opustil učební obor a nehodlá pokračovat. Děvče si zatím neuvědomuje, že zůstat s ním znamená totálně snížit svůj životní standard…kéž by brzy dostala rozum. On se jí dobrovolně nepustí. Zatím na v plánu na vysokou, kéž už by tam byla. Maturitě až za dva roky.
To je hodně o povaze no… Některé přesvědčí už snížení nějakého životního standardu, ale pokud je někdo umanutý jako já tenkrát (jsem dodnes, ale už jsem samozřejmě dospěla v mnoha ohledech), tak nezabere než nechat projit vlastní zkušeností a pokud něco v hlavě má, tak se k tomu časem snad dobere, co je ten partner zač… Pro matku dvou dcer je momentálně představa dospívání noční můra
… Jinak já jsem taky měla prvního partnera totálně zakomplexovanýho budizknicemu, nikdo nechápal, proč on, a já to dodnes taky nechápu (ale neměla jsem sebevědomí a měla jsem pocit, že přeci nikdo nemá právo, že je „víc“ nebo „míň“-} vyvedl mě z omylu, protože on byl neskutečná svině a parazit a to já jsem taky nebyla kdoví co jako partnerka- závěrem: on byl nakonec na psychiatrii a možná je teď v base no
dnes vidím, že jsem opravdu měla na víc no…
Přeji mamince zmíněné dcery, ať to buď brzy pochopí dcera nebo ať aspoň tuhle životní lekcí zvládne posílena o zkušenost a vše ji dobře dopadne ![]()
Omlouvám se za zmatený text, lezou po mně už dvě hodiny děti, které mají spát ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kamarádka momentálně šílí z přítele své dcery. Ona na lyceu, chytrá a inteligentní z dobré rodiny a její povedený přítel, lenoch už na základce, opustil učební obor a nehodlá pokračovat. Děvče si zatím neuvědomuje, že zůstat s ním znamená totálně snížit svůj životní standard…kéž by brzy dostala rozum. On se jí dobrovolně nepustí. Zatím na v plánu na vysokou, kéž už by tam byla. Maturitě až za dva roky.
Ještě jen dodám, že já jsem opravdu žila šíleným životem, jak ze špatného filmu, ale moje mamka mně nikdy neodsoudila, ale vždy jen říkala, že když budu chtít pomoct- léčebná, práce s bydlením, tak mám přijít… No nepřišla jsem, ale pomohl mi nový partner a já jemu, ale opravdu tam sehrála roli jako matka, která vyjádřila nesouhlas, ale nikdy mně neodsoudila a neposlala pryč od sebe a snažila se věřit tomu, že vím, co dělam a co dělat mám ![]()
- Citovat
- Upravit