Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
podle mě jestli máš už takové bolesti mělo by to být průkazné
já kolikrát při IMC měla minimální potíže ale už hodně bakterií a krve v moči.. Šla bych za gynekologem, mě vždy říkal že mám chodit za ním, snad ti něco napíše, nebo na pohotovost, zánět není legrace kor v při těhotenství ![]()
řešila bych to s gynekologem. Zánět v těhotenství není žádná sranda, odpálené ledviny taky ne…
Já kvůli ledvinám v těhotenství skončila ze dne na den na rizikovém ve 30TT, takže bych to nezlehčovala, i když těhotenství proběhlo v pohodě, donosila sem, prostě jako by se nic nestalo, ale pár dní sem si poležela na kapačkách.
Holky.. já mám gynekologa úplně na ho.no a nikdo nepribira nové pacienty a to jsem mu s přítelem už dala 7000 za jeho “služby” v soukromé ordinaci. Ten mi řekne ze když nic nebylo v moci, tak zánět ledvin nemám.. ale přece není možný aby mě ze dne na den spolu s ledvinou začal bolet podbrisek a začalo pálit při čurani
![]()
Měla jsem podobný problém. V jedné porodnici úplně zdravá, za pár hodin v druhé porodnici masivní zánět ledvin. Rozhodně bych trvala na kontrolním vyšetření a opakovaných odběrech.
@Vavanda tak jestli se bojíš, že tě s opakovanými testy pošle do háje, tak mu neříkej, že ti je už dělal obvoďák… ![]()
Jinak musí být bájo nemoct důvěřovat zrovna gyndaři ![]()
Mě když se udělalo zle, tak sem letěla rovnou na gynekologickoporodnickou pohotovost (první pocit byl, že jsou to křížový bolesti, takže sem se vyděsila, abych předčasně nerodila).
@Vavanda Mě když bolel podbřišek a v zádech,nastoupila ledvinová kolika,bolesti se stupňovali…Pálení při čůrání jsem neměla,v moči prý také nic…
Musela jsem na pohotovost,na urologii,tam mi pomohli…
Ale to jsem měla já......
@Vavanda a tu moč posílali i na kultivaci, nebo se dělala jen moč papírkem. Jako zánět močového měchýře bez pozitivní kultivace by byl rarita. Nicméně už jsem viděla moč papírkem negativní a v moči nakonec bakterie vyšly. Zánět ledviny s normálním nálezem moči (negativní kultivace + negativní moč chemicky) být může a to v případě, že dojde obstrukci močovodu. Pak ta ledvina moč vlastně neodvádí a ta moč co vymočíš tedy může být negativní. Zřejmě to je případ o kterém píše @Tools .
Pokud gyndař není dobrý, tak bych zjela na urologickou pohotovost nebo gyn. pohotovost (ambulanci) a ty vás na uro odešlou. Chtělo by to spíše uz ledviny od odborníka než papírkovou metodu.
@Vavanda tak to bylo dobré udělat tu kultivaci když máš potíže. Sterilní zkumavku koupíš v lékárně a zítra to dones na gyndu nebo k obvodní. Jistota je jistota. Záněty močových cest v těhotenství jsou blbé. A pokud tě bolí v obl. ledviny tak případně sono ledviny. Nevím jestli to třeba není schopen udělat gynekolog.