Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pipet v pribalaku vim ze pisou ze muze tak lepsi s tim pocitat ![]()
Tyto léčivé přípravky mohou snížit antikoncepční účinek nebo mohou být příčinou nečekaného krvácení. Patří sem léčivé přípravky používané k léčbě:
o epilepsie (např. primidon, fenytoin, barbituráty, karbamazepin, oxkarbamazepin, topiramát, felbamát);
o tuberkulózy (např. rifampicin); o k léčbě infekce virem HIV (např. ritonavir);
o jiných infekcí (antibiotika s výjimkou amoxicilinu a doxycyklinu, u kterých se ukázalo, že neovlivňují uvolňování hormonů z přípravku NuvaRing).
Rostlinné přípravky obsahující třezalku také mohou snížit účinnost přípravku NuvaRing.
Jestliže během používání přípravku NuvaRing chcete užívat přípravky obsahující třezalku, poraďte se o tom nejdříve se svým lékařem.
Přípravek NuvaRing ovlivňuje účinek jiných léčivých přípravků, jako je ciklosporin a antiepileptikum lamotrigin.
@Anonymní píše:
To nemám. Tak já ho tam nechám. Je blbost, aby se na něm držely bakterie/viry, které můžou zánět moč. ústrojí způsobit?
jo to je blbost : ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem si vydobyla popis RTG a mám šutr v ledvině. Za to Nuvaring fakt nemůže.
to asi fakt ne
![]()