Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nevite do kdy je potreba vybrat recept na antikoncepci? 11.7. mi doktorka dala recept-po sestinedeli, nejaky opakovatelny ze si na nej mohu prasky vyzvednout 2×, je to antikoncepce pri kojeni takze drazsi. S manzelem jsme se tehdy dohodli, ze zatim neni potreba a je skoda davat pres 500 kdyz by byla nevyuzita
jenze od te doby jsme spolu jeste nespali, bez prasku mam blok a nemohu se uvolnit a uzit si to, samozrejme vim ze existuje i kondom ale to neni ono
takze otazka zni:mohu si prasky vyzvednou na recept z 11.7?
@pet-ka zeptej se v lékárně ale myslím, že je to asi půl roku, ale jistá si nejsem ![]()
Antikoncepce nejsou antibiotika nebo jine leky na urcitou nemoc tak snad.. ![]()
Nejlepší bude, když si zavoláš do lékárny. nevím, jestli předpis nemá omezení platnosti 14 dní (nějaké omezení platnosti tam je). i ten opakovaný recept musíš uplatnit a dostaneš opis, se kterým poté přijdeš ještě jednou.
Tady jsem ti našla citaci z vyhlášky: http://otazky.apatykar.info/otazka-46/
akorát nevím, jestli ta lhůta 14 dní platí i na ten opakovaný recept. podle mě ano, na to první použití…
@jessikka ale nemusíš ho poprvé uplatnit do 14 dnu? To z te vyhlášky není az tak jednoznačne… A nebo jsi lékarnice?
@nozu Nee, nejsem, ale pamatuju si, že jsem ten půlrok o pár dní přešvihla a lékárnice mi říkala, že bohužel, že je tam lhůta půl roku.
Jak je to s prvním uplatněním nevím.
Diky, zkusim se tedy poptat.. taky bych pochopila ze by to slo do pul roka ![]()
Holky, prosím poraďte, mám od mudr vypsaný recept na 2×3měsíční balení léků, jde vybrat nejdřív jen jeden a za tři měsíce druhý?
@Salorka píše:
Holky, prosím poraďte, mám od mudr vypsaný recept na 2×3měsíční balení léků, jde vybrat nejdřív jen jeden a za tři měsíce druhý?
to je opakovaný recept? Ten můžete vybrat během šesti měsíců.