Do kdy vybrat recept?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65294
11.8.19 20:22
@Salorka píše:
Jak poznám, že je opakovaný? :mrgreen:

mám pocit, že je to tam napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.8.19 20:24

Nikde to tam nevidím a ani na netu jsem nikde nenašla obrázek, že vypadá jinak než normální. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
11.8.19 20:34
@Salorka píše:
Nikde to tam nevidím a ani na netu jsem nikde nenašla obrázek, že vypadá jinak než normální. :nevim:

tak jedině se zeptat v lékárně. Není tam ani doba platnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
11.8.19 20:36
@Salorka píše:
Nikde to tam nevidím a ani na netu jsem nikde nenašla obrázek, že vypadá jinak než normální. :nevim:

poví ti to v lékárně a mě teda mudr upozorňuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23990
11.8.19 20:40
@Salorka píše:
Jak poznám, že je opakovaný? :mrgreen:

Podle mě z toho, že je na něm 2×3měsíční dávka… :nevim: Normálně píše obvoďák prášky max na 3 měsíce… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.8.19 20:54

Zítra se v lékárně zeptám, tak uvidíme. Ono je na tom receptu právě napsáno 6×, ale balení je vždy na tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.8.19 05:22

A mas papirovy klasicky recept nebo pruvodku k elektronickemu? Na klasickem bys nekde videla napsane repetatur 2× napriklad. Na pruvodce to byt muze a nemusi, to ti reknou az v lekarne az se podivaji na erecept na ulozisti.

Bud mas napsane 2 baleni po 3 blistrech a pak je platnost 14 dni, nebo mas napsane 1 baleni po 3 blistrech s opakovanym vydejem a pak ma platnost minimalne pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
12.8.19 07:41

@Ijen blbý je, že teď je několik druhů receptů a čert aby se v tom vyznal. Někde si přečteš do kdy je platný, někde není v podstatě nic. Na houby je i to, že dřív když lék chvíli nebyl, tak si nechali recept a když došel, dostala jsem ho. Ted zmizí z úložiště a smůla po termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.8.19 12:13

@vokishka ty pruvodky nemaji jednotne predepsany format, takze zalezi jaky ma dr software a v jake podobe je tiskne. Nekdy je platnost uvedena, nekdy datum predpisu, na nekterych mozna neni uvedene ani jedno. Obecne porad plati 14 dni platnost receptu jako driv. Pri castecnem vydeji lze platnost v lekarne prodlouzit o cca tyden. Pokud je vypadek leku dlohodoby ( coz je ted kazdou chvili neco ), tak bohuzel na ulozisti propadne, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.8.19 20:01

Takže v lékárně mi bez problémů dali jen to jedno balení s tím, že recept mi vrátili a musím zbytek vybrat do začátku září, tzn. prodloužili výdej receptu o týden, kdy normálně je 14dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
13.8.19 03:07
@Salorka píše:
Takže v lékárně mi bez problémů dali jen to jedno balení s tím, že recept mi vrátili a musím zbytek vybrat do začátku září, tzn. prodloužili výdej receptu o týden, kdy normálně je 14dní
Čili opakovaci nemas a odpovida to bezne praxi castecneho vydeje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
13.8.19 07:52
@Salorka píše:
Takže v lékárně mi bez problémů dali jen to jedno balení s tím, že recept mi vrátili a musím zbytek vybrat do začátku září, tzn. prodloužili výdej receptu o týden, kdy normálně je 14dní

pozor na to manželovi taky slíbili prodloužení o týden a další lékarnice mu pak léky nedala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
13.8.19 11:53
@ka2ka píše:
pozor na to manželovi taky slíbili prodloužení o týden a další lékarnice mu pak léky nedala :zed:

Tak to nevime jak bylo, prodlouzeni se zadava hned pri tom castecnem vydeji a na ulozisti se hned uklada. A nejlip si hned nechat novy datum platnosti napsat na pruvodku, pokud ho clovek teda nema jen v mobilu. Nekdo udelal chybu, ale to tady tezko zjistime. Kazdopadne ta moznost existuje a je treba se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
13.8.19 12:04
@Ijen píše:
Tak to nevime jak bylo, prodlouzeni se zadava hned pri tom castecnem vydeji a na ulozisti se hned uklada. A nejlip si hned nechat novy datum platnosti napsat na pruvodku, pokud ho clovek teda nema jen v mobilu. Nekdo udelal chybu, ale to tady tezko zjistime. Kazdopadne ta moznost existuje a je treba se domluvit.

nevím, jen upozornuju na to že se to stát může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital