Zánět močových cest u dítěte 9 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4497
25.2.19 13:42

Já jsem tím trpěla v dospělosti a chce to zajít za nějakým hodně dobrým urologem aby udělal kompletní testy a zjistil jaká je přesná příčina. Nevím odkud jste, ale mě pomohli tady:
 http://www.urocentrumbrno.cz/#

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.2.19 14:12

Ahoj, dcera měla podobné potíže, její první zánět močových cest taky přerostl do zánětu ledvin, se kterým byla v nemocnici. Pak jsme byli odesláni do péče nefrologa, kam už cca 4 roky pravidelně docházíme. Nějakou dobu byl relativně klid, pak měla asi 3 záněty během 2 nebo 3 měsíců, léčeno ATB a chemoterapeutiky. Byla odeslána na UFM (uroflowmetrii, tam se měří průtok moči, tzn. jak rychle to teče a kolik toho vyteče, jestli to vyčůrá najednou nebo pak ještě po kapkách dočůrává apod.), nefroložka jí dělala UTZ, kterým se zjišťuje, zda vyčůrá všechno (když část moči zůstává v měchýři, je to živná půda pro bakterie, které ten zánět způsobují. Dr mi to vysvětlovala tak, že když se zdravá holčička blbě utře po velké potřebě, tak to nevadí, protože veškerou moč i s bacily vyčůrá. Kdežto když se utře špatně ta naše, tak se jí to v té zbylé moči množí. A skutečně, tu poslední sérii zánětů nejspíš u nás odstartovalo nedokonalé utření někde na výletě v lese.).
Takže doporučuji, objednejte se na nefrologii, tam vám poradí. Ty zbytky moči v měchýři se dají řešit speciálním cvičením (i když to může trvat dost dlouho). Nebo vám může předepsat léky na relaxaci měchýře, nebo taky preventivní nízkou dávku ATB (to měla dcera, musela je chuděra zobat 2 roky a teď je má vysazené jen na zkoušku)… atd.

Jinak samozřejmě se doporučují brusinky (ani tak ne ty sušené, těch by se muselo sníst moc, ale v lékárně se dají koupit tablety nebo sirup s extraktem z nich), lichořeřišnice, urologický čaj…

Co se stravy týče, nefroložka dost zdůrazňovala, že se má naučit pít čistou vodu a nejíst moc sladkostí - cukr podporuje růst bakterií. Vyřadit džusy, které „dráždí močák“ - nevím, co přesně si pod tím představit, ale varovala nás před nimi. A samozřejmě dost pít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.19 14:23

Jo a dceři je 8 a chodíme do Všeobecné fakultní nemocnice, oddělení nefrologie, Ke Karlovu 2, Praha.

Ty různé procedury a léčby píšu chaoticky, samozřejmě nejsem doktor a vy můžete mít ještě jiný problém než dcera, takže se vám může dostat jiné léčby, ale chtěla jsem jen dát takový příklad toho, co by vás mohlo čekat.

K těm džusům a dráždění močáku mě ještě napadá, že nám je vymlouvala kvůli tomu, že dcera trpí na úniky moči. Ale to se zeptáte ;) .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA