Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Monynka píše:
Já jsem slyšela, že u té bakteriální je mensi riziko trvalých následků, teď mi to řekla paní doktorka
Podle mě je to obráceně - virovou většinou děti zvládnou bez následků, bakteriální je horší… Ale samozřejmě se můžete dostat bez následků i z té bakteriální - už víš, jakou má?
@Doctus píše:
@Monynka
Z antivirotik připadá do úvahy jen ganciclovir i. v. (proti CMV infekcím) a aciclovir i. v. (proti herpetickým infekcím). Ostatní virové menignitidy, které probíhají spíše pod obrazem meningoencefalitidy, se léčí symptomaticky. Důležitá je protiedémová terapie, kde se používá dexamethason (glukokortikoid).
Nezlob se na mě, sice se tu krásně plácáš po rameni za vědomosti ale k čemu třeba zrovna tenhle příspěvek je???
@Monynka ahoj, držím malé palce, děti to zvládají dobře a nemocnice v Olomouci je špičková, můj tam dojíždí 150km na kardiologii (paradoxně po doporučení místních kardiologů)
![]()
@BlueFairy
Když jste tak chytrá, tak jste mohla reagovat dříve. Celý původní příspěvek byl nějaký zamotaný, jednou neznali původce, podruhé možná ano. Takže člověk neví, názvy léčiv jsem napsal proto, že by si zakladatelka mohla vzpomenout na název, neboť firemní názvy se generickým mnohdy podobají.
@Doctus píše:
@BlueFairy
Když jste tak chytrá, tak jste mohla reagovat dříve. Celý původní příspěvek byl nějaký zamotaný, jednou neznali původce, podruhé možná ano. Takže člověk neví, názvy léčiv jsem napsal proto, že by si zakladatelka mohla vzpomenout na název, neboť firemní názvy se generickým mnohdy podobají.
Tak to se omlouvám, to je pravda, vidíte
někdy píšu rychleji, než myslím
![]()
@Monynka Tak s takovou hnusnou nemoci zkusenost zadnou nemam, ale malicke preji brzke uzdraveni
a vam pevne nervy, zachvilku zase malou budete mit u sebe ![]()
@SarkaLo píše:
To je tedy více,, typů" zánětu mozkových blan? Koukala jsem, že Prevenar 13 je očkovací látka proti meningitide.
Trochu mícháte jablka s hruškami. Prevenar13 je vakcína proti 13 druhům pneumokoka z 90 druhů. Pneumokok může způsobit meningitidu, ovšem který druh? Třeba zrovna ten, proti kterému není očkování.
Očkování proti meningitidě je Bexsero /proti typu B/ a Nimenrix /A, C, W135, Y/.
Všem moc děkuji za podporu, hned po desáté hodině jedeme za ní. ![]()
Chtěla jsem Všem moc poděkovat, co nám drží palecky, malé se daří dobře, antibiotika zabírají a pomalu to ustupuje! A tohle vše nejspíše napáchal streptokok!
@Monynka píše:
Chtěla jsem Všem moc poděkovat, co nám drží palecky, malé se daří dobře, antibiotika zabírají a pomalu to ustupuje! A tohle vše nejspíše napáchal streptokok!
super zpráva ![]()
@Monynka To moc ráda slyším, myslela jsem na vás. Ať se to dále zlepšuje ![]()