Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dnes moji dceři rok a třičtvrtě potvrdili zánět mozkových blan, je na jednotce intenzivní péče a mám šílený strach, zatím se neví, zda je to virové nebo bakteriální. Tímto prosím všechny maminky, které prošli u svých dětí stejnou nemocí, jaký byly prognózy nebo následky, prosím ozvěte se!!!
Mama kamaradku, ktera tim jako mala prosla…Drzim palecky ad to vsechno dobre dopadne ![]()
Děti to většinou zvládnou dobře. Naštěstí nemám osobní zkušenost, věřím, že je to nápor na nervy a dá to práci ustát, ale věřte, že to malá zvládne.
Můžu se zeptat, jak se to projevilo?
@Halamka zacalo to jako střevní viróza, pak ji stuhlo sijove svalstvo a musela jit na lumbalni punkci
Zkušenost naštěstí nemám, ale prý to malé děti zvládají lépe než Dospělí. Mohla bych se zeptat jestli byla očkovaná? Určitě bude vše v pořádku, určitě je to nápor na maminku, ale malá to určitě zvládne.
Bobánek malý, ať je brzy fit.
Jeden tátův bratranec měl zápal mozkových blan jako dítě, je absolutně bez následků, vystudoval VŠ s červeným diplomem.
Já si tím prošla tedy „až“ v patnácti a bez následků. Posílám hodně síly ![]()
@SarkaLo píše:
Zkušenost naštěstí nemám, ale prý to malé děti zvládají lépe než Dospělí. Mohla bych se zeptat jestli byla očkovaná? Určitě bude vše v pořádku, určitě je to nápor na maminku, ale malá to určitě zvládne. OckovanamenOckovana byla, ale na tenhle druh meningokoka se očkování nevztahuje
Držím palečky, ať to princezna zvládne bez problémů. Věřím, že jo
![]()
Edit: Vlastně mám, ségra měla zánět mozkových blan, když jí bylo 8 let /to bylo koncem 70 let, kdy nebyla medicína na dnešní úrovni/ a je naprosto v pořádku, takže věřte. Posílám spoustu síly a napište, když budete chtít, jak se daří ![]()
Příspěvek upraven 22.03.15 v 17:12
Zkušenost naštěstí nemám, ale co tak vím, je důležité, že se na to přišlo, že nebezpečné je právě to, že se to dlouho považuje za jinou nemoc a nenasadí se včas léčba. Teď už ji léčí, takže věřím, že to bude ok
A malé děti to opravdu snášejí mnohem lépe.
@Monynka
Tak vědí původce, nebo ne? Když píšete, že se očkování nevztahuje na tenhle druh (asi myslíte sérotyp) meningokoka.
To je tedy více,, typů" zánětu mozkových blan? Koukala jsem, že Prevenar 13 je očkovací látka proti meningitide.
Jestliže jí dělali lumbálku, tak ví, zda je to virové nebo bakteriální. Dcera meningitidu (naštěstí virovou) prodělala loni v zimě, děti to opravdu zvládají mnohem lépe než dospělí (i lumbální punkci i samotné onemocnění). Musela mít asi tříměsíční klidovou rekonvalescenci, ale je naprosto v pořádku. Držím palce, ať je brzy ok