Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky, prosím, opravdu jste někdo zvládly zánět prsa bez atb? Od včera mě bolí půlka prsa jak modřina, dnea od rána už červené a je mi šoufl. V šestinedělí jsem si poležela s tím samým a na atb bohužel došlo. Teď má malá 7,5 měs., tak nechápu z čeho to je. Už nahřívám a mažu tvarohem. A špekuluju, jestli vyrazit rovnou pro atb nebo to zkusit rozehnat sama, ale zatím mám pocit, że kdokoliv měl zánět bez zatvrdlin, skončil na atb stejně.
Díky moc.
Dobry den, ja mela zanet prsa uz po 5te a to jsou male teprve 3 tydny. Vzdycky se mi udela jednou v levem, podruhe v pravem prsu a strida se mi to, k tomu horecky 39 a zimnice no des
Nikdy jsem na to atb nemela vzdy to treba po 2 dnech odeznelo samo.
Měla jsem několikrát zatvrdlinu, horečku.
Nikdy jsem ATB nebrala.
Nahřívala jsem ve vaně, masírovala a snažila se odstříkat.
Nejvíc pomohlo kojení z bolavého prsu. A nejlépe když brada dítěte je u té zatvrdliny.
Měla jsem zánět prsu několikrát, jednou atb a jinak ne - průběh byl stejný s atb i bez, takže opravdu se to dá zvládnout
, pokud samozřejmě nemá zánět nějaký extrémní průběh. Držím palce! ![]()
Já jsem to měla taky v šestineděli a ATB jsem taky nebrala. Hodně teplá sprcha na prsa, masírovat, ikdyž to bolí, prsa dát do tepla, hrubé ponožky. Nepodceňovat otevřené okno. Důležite je být v teple. Měla jsem i horečku která mě skolila.Dala jsem si paralen a na tři hodiny zalehla, byla jsem jak mrtvola vůbec jsem se nemohla pohnout.Babi mi hlídala malého a pak mi ho přiložila k prsu aby mi ho vypil a pak to polevilo. Chtěla jsem to udělat odsávačkou, ale asi by umřela. Držím palce ![]()
@Mava píše:
Měla jsem několikrát zatvrdlinu, horečku.
Nikdy jsem ATB nebrala.
Nahřívala jsem ve vaně, masírovala a snažila se odstříkat.
Nejvíc pomohlo kojení z bolavého prsu. A nejlépe když brada dítěte je u té zatvrdliny.
Já měla zánět nedávno. dala jsem jeden paralen, odpočívala, masírovala a chladila. a hlavně co nejvíc kojit. odeznělo to bez atb. doktorka říkala, že pokud je vysoká horečka víc jak 2 dny, tak atb…jak jsi na tom s teplotou?
Ja mela asi 4× a vzdy bet atb, hodne sem masirovala a sprchovala a malej to vzdycky vytahnul a dala sem si vzdycky i paralen
Zvladnout to bez atb jde, ale hlidej si to a kdyby se to nelepsilo, tak let ke gynekologovi. ja jsem mela zatvrdlinu, masirovala jsem, prikladala, davala obklady, pak uz i atb, specialni kapky, ale nepomohlo nic a udelal se abces a skoncila jsem na chirurgii…
takze hlavne hlidat, nepodcenovat.
Ahoj, měla jsem zánět s horečkami jednou, rozehnala jsem to bez atb. Poradili mi v nemocnici, at po každém kojení ještě aspon pár kapek odsaju nebo odstříkám a zároven při tom masíruju tu zatvrdlinu krouživými pohyby směrem k bradavce. Taky pomáhá nastavit si miminko k sání tak, aby mělo bradičku směrem k té zatvrdlině, tak toho nejvíc vytáhne (i když jsou to někdy trochu krkolomné pozice
Takže poprvé jsem to měla s horečkami, další bolavé zatvrdliny jsem už tímhle postupem vždycky rozehnala dřív, než přišla horečka. Ale určitě pokud má někdo těžký zánět s hnisem a tak, tak to bez atb nejde.
@Alyss1 Ja prave teplotu zatim nemam, je mi jen blbe, proto si rikam, ze pockam. Ale nechci zas cekat a pak skoncit jako minule, to my nechtely antibiotika tri dny vubec zabrat, takze jsem se s jednim zanetem babrala pres tyden ![]()
@Ali-Ali Ja prave vim, cetla jsem myslim i tvuj denicek, psala jsi ho o tom, ze? Ja prave nemam zatvrdlinu, jen cervene a boli. Minule jsem taky nemela zatvrdlinu.
Já taky zatvrdlinu neměla… ale spíš asi vyčkat, já měla podobný dilema, ale zas nemá smysl do sebe hned cpát atb ne?
@Alyss1 No prave, uz jsem i za tehotenstvi do sebe musela cpat atb kvuli zanetu mocaku, pa v sestinedeli hned dqlsi kvuli tem prsum, tak bych to nejradeji zvladla bez. Jen mam pocit, ze co ctu, tak nakonec kazdy s temi atb skonci
Ale mam radost, ze jsou i vyjimky ![]()
Já bych to neviděla tak černě. hodně masíruj, koj, a mezi kojením chladit. když neni horečka, tak je to dobrý. Já když to měla, tak mi taky nejřív bylo šoufl, ale odpol šoufl a už navečer horečka jak blázen…takže to bylo rychlý…a do rána už jen trochu bolelo…