Zánět prsa bez atb

1716
26.2.13 08:16

zánět prsa bez atb

Ahoj holky, prosím, opravdu jste někdo zvládly zánět prsa bez atb? Od včera mě bolí půlka prsa jak modřina, dnea od rána už červené a je mi šoufl. V šestinedělí jsem si poležela s tím samým a na atb bohužel došlo. Teď má malá 7,5 měs., tak nechápu z čeho to je. Už nahřívám a mažu tvarohem. A špekuluju, jestli vyrazit rovnou pro atb nebo to zkusit rozehnat sama, ale zatím mám pocit, że kdokoliv měl zánět bez zatvrdlin, skončil na atb stejně.
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
862
26.2.13 08:20

Dobry den, ja mela zanet prsa uz po 5te a to jsou male teprve 3 tydny. Vzdycky se mi udela jednou v levem, podruhe v pravem prsu a strida se mi to, k tomu horecky 39 a zimnice no des :? Nikdy jsem na to atb nemela vzdy to treba po 2 dnech odeznelo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
26.2.13 08:22

Měla jsem několikrát zatvrdlinu, horečku.
Nikdy jsem ATB nebrala.
Nahřívala jsem ve vaně, masírovala a snažila se odstříkat.
Nejvíc pomohlo kojení z bolavého prsu. A nejlépe když brada dítěte je u té zatvrdliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
26.2.13 08:25

Měla jsem zánět prsu několikrát, jednou atb a jinak ne - průběh byl stejný s atb i bez, takže opravdu se to dá zvládnout ;), pokud samozřejmě nemá zánět nějaký extrémní průběh. Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
26.2.13 08:36

Díky moc holky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
26.2.13 08:51

Já jsem to měla taky v šestineděli a ATB jsem taky nebrala. Hodně teplá sprcha na prsa, masírovat, ikdyž to bolí, prsa dát do tepla, hrubé ponožky. Nepodceňovat otevřené okno. Důležite je být v teple. Měla jsem i horečku která mě skolila.Dala jsem si paralen a na tři hodiny zalehla, byla jsem jak mrtvola vůbec jsem se nemohla pohnout.Babi mi hlídala malého a pak mi ho přiložila k prsu aby mi ho vypil a pak to polevilo. Chtěla jsem to udělat odsávačkou, ale asi by umřela. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
26.2.13 08:54
@Mava píše:
Měla jsem několikrát zatvrdlinu, horečku.
Nikdy jsem ATB nebrala.
Nahřívala jsem ve vaně, masírovala a snažila se odstříkat.
Nejvíc pomohlo kojení z bolavého prsu. A nejlépe když brada dítěte je u té zatvrdliny.
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.2.13 09:14

Já měla zánět nedávno. dala jsem jeden paralen, odpočívala, masírovala a chladila. a hlavně co nejvíc kojit. odeznělo to bez atb. doktorka říkala, že pokud je vysoká horečka víc jak 2 dny, tak atb…jak jsi na tom s teplotou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
26.2.13 09:33

Ja mela asi 4× a vzdy bet atb, hodne sem masirovala a sprchovala a malej to vzdycky vytahnul a dala sem si vzdycky i paralen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.2.13 09:41

Zvladnout to bez atb jde, ale hlidej si to a kdyby se to nelepsilo, tak let ke gynekologovi. ja jsem mela zatvrdlinu, masirovala jsem, prikladala, davala obklady, pak uz i atb, specialni kapky, ale nepomohlo nic a udelal se abces a skoncila jsem na chirurgii…
takze hlavne hlidat, nepodcenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
26.2.13 09:45

Ahoj, měla jsem zánět s horečkami jednou, rozehnala jsem to bez atb. Poradili mi v nemocnici, at po každém kojení ještě aspon pár kapek odsaju nebo odstříkám a zároven při tom masíruju tu zatvrdlinu krouživými pohyby směrem k bradavce. Taky pomáhá nastavit si miminko k sání tak, aby mělo bradičku směrem k té zatvrdlině, tak toho nejvíc vytáhne (i když jsou to někdy trochu krkolomné pozice :) Takže poprvé jsem to měla s horečkami, další bolavé zatvrdliny jsem už tímhle postupem vždycky rozehnala dřív, než přišla horečka. Ale určitě pokud má někdo těžký zánět s hnisem a tak, tak to bez atb nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
26.2.13 10:34

@Alyss1 Ja prave teplotu zatim nemam, je mi jen blbe, proto si rikam, ze pockam. Ale nechci zas cekat a pak skoncit jako minule, to my nechtely antibiotika tri dny vubec zabrat, takze jsem se s jednim zanetem babrala pres tyden :twisted:
@Ali-Ali Ja prave vim, cetla jsem myslim i tvuj denicek, psala jsi ho o tom, ze? Ja prave nemam zatvrdlinu, jen cervene a boli. Minule jsem taky nemela zatvrdlinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.2.13 10:52

Já taky zatvrdlinu neměla… ale spíš asi vyčkat, já měla podobný dilema, ale zas nemá smysl do sebe hned cpát atb ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
26.2.13 11:37

@Alyss1 No prave, uz jsem i za tehotenstvi do sebe musela cpat atb kvuli zanetu mocaku, pa v sestinedeli hned dqlsi kvuli tem prsum, tak bych to nejradeji zvladla bez. Jen mam pocit, ze co ctu, tak nakonec kazdy s temi atb skonci :nevim: Ale mam radost, ze jsou i vyjimky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.2.13 12:16

Já bych to neviděla tak černě. hodně masíruj, koj, a mezi kojením chladit. když neni horečka, tak je to dobrý. Já když to měla, tak mi taky nejřív bylo šoufl, ale odpol šoufl a už navečer horečka jak blázen…takže to bylo rychlý…a do rána už jen trochu bolelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková