Regresní terapie

7041
14.2.13 12:34

Regresní terapie

Chtěla jsem se zeptat, vyzkoušela jste některá tuto alternativní metodu terapie? Nebo slyšeli od známých, rodiny, kamarádů aj.? Kdyžtak napište zkušenosti. Názory typu je to blbost, nebezpečené aj. prosím nepsat, chápu, že i to, že nejsem v hypnóze a dostanu se k zapomenutým zážitkům může být traumatizující.
Celkem mě to zaujalo, jen potřebuji načerpat spoustu informací.
Děkuji za odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1132
14.2.13 12:40

Ahoj, já jsem dříve nějaký čas chodila k psychologovi a on zvažoval, že to na mě „zkusí“, ale já nechtěla, když už mělo přijít na věc. Mě to zároveň láká, ale zároveň se bojím. Zase by to možná mnohé vyřešilo :think: a neměla bych třeba blbý stavy, jako mívám kolikrát teď. No, kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.2.13 12:42

@saphire absolvovala jsem! byl to neskutečnej zážitek, plnej emocí, velmi silnej! pomohlo mi to hodně - díky tomu mám po 5ti letech marného snažení 3 děti ;)

takže za mě ano…ale pozor! je třeba najít opravdu kvalitního a ověřenýho terapeuta! nezkušený terapeut může napáchat spíš zlo! pokud by Tě to nenechal odžít tolikrát, kolikrát je třeba, můžeš z toho mít deprese a tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
14.2.13 12:45

@dvojmatka to pomáhá k otěhotnění??? 8o to jsem netušila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.2.13 12:47

@Alik.htm pomáhá na jakýkoliv zdravotní problém! tenkrát jsem terapeutce volala, jestli s tím má zkušenost - tak říkala, že neplodnost ještě neřešila, byla jsem první případ a pomohlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
14.2.13 12:48

@dvojmatka aha, tak to bych možná mohla zkusit taky… Jak vidíš podle mého podpisu, tak se nedaří a nedaří :( Je fakt, že se říká, že psychika je k otěhotnění hodně důležitá. Docela dost o tom popřemýšlím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.2.13 12:50

Osobně jsem na ní nebyla, ani ji neprovádím, ale v tomto směru jinak pracuji a některým klientům ji vytestuji jako nejvhodnější řešení jejich problému jako je řešení fobií, astma, alergií nebo i chorobné žárlivosti atd. apod.. není vhodná pro každého, ale v drtivé většině má pozitivní efekt ve velice brzké době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
14.2.13 12:52

Mám za sebou x-těchto terapií, včetně rodinných konstelací, kraniosakrální terapie apod. Byla jsem před 10 lety absolutně proti jakékoliv alternativě a teď na ní nedám dopustit :lol: Za mě určitě ano. Jen opravdu pozor na výběr terapeuta. Jinak jsem touto cestou řešila alergie na kde co, rodinné vztahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.2.13 12:53

@Alik.htm podpisu jsem si všimla…a moc držim palce! psychika je mrcha…nicméně věta o tom, jak na to nemyslet je hovadina na entou! já jsem si prostě musela cosi z minulého života odžít a zrušit jakýsi slib. :roll: bylo to fakt hodně zajímavý! strašně jsem se bála na to jít, bála jsem, co strašnýho budu muset zažít, ale zajímavé je, že i když člověk zažívá strašný věci, tak to prostě vnímáš jinak a po terapii jsem se cítila taková lehká, jen plná myšlenek, otázek a strašně mi postupně zapadaly různý věci a zážitky do sebe a člověk zjišťuje, že nic v životě není náhoda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
14.2.13 12:55

Ahoj, regresní terapie se má podstoupit jen v případě, že máš opravdu problém, nikdy ne jen ze zvědavosti, pak na to člověk totiž nemusí být připravený a dokáže to nadělat paseku. Každopádně je to „výlet“ do minulých životů ze kterých si neseme spoustu bloků, když je regresní terapie provedena správně, těchto bloků tě dokáže terapeut zbavit a „problém“ se vyřeší.

Takže za mě ano, regresní terapie je velice prospěšná ale měla by se používat jedině ze závažného důvodu ne ze zvědavosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
14.2.13 13:07

Wau, tolik odpovědí :) nečekala jsem to :)
Rozhodně se nechystám na průzkum kvůli své zvědavosti, ale už dlouho trpím hlavně po psychické stránce, nevím jestli to lze specifikovat, možná nejvíc asi nedůvěrou vůči všem okolo mě. Jistá nedůvěra je z mých aktuálních zážitků, ale vím, že mě to provází už od dětství kdy jsem se tzv. držela mamince za sukně. Takže pokud mi regresní terapie pomůžu, budu jen ráda. Stačí jen jedno sezení, nebo jste některá potřebovala více.
A jak jste se vyrovnaly s novými citovými prožitky po skončení terapie - nebyl problém? Je jasné, že u terapeuta to neukončíte, nesete si to dál do života a musíte to zpracovat i sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 13:18

Holky, když čtu vaše příspěvky, tak já trefila asi na pěknýho podvodníka :zed:
na regresi jsem byla jednou kvůli psychickym potížím a vůbec mi to nepomohlo, hodne jsem o tom četla, proto jsem měla nějakou představu, přesne jak pišete, čekala jsem nějaký návrat do minulého života a místo toho mi byla puštěna meditační hudba a snažila se mě přesvědčit, ze moje pocity k současné životní situaci nejsou takové jak je vnímám. Proste vůbec to nepomohlo, možná ten den jsem měla dobrý pocit, ale tím to skončilo.
Nevím jestli bych to chtěla podstoupit znovu a když tak jen na doporučeni k někomu fakt dobremu…

• Citovat
  • Upravit
5278
14.2.13 13:19

@saphire doporučuju se na terapii nemalovat - celý 4 hodiny jsem tam probrečela, tak jsem vypadala dost legračně :lol: a doporučuju neřídit auto - nechat se někým odvézt. mě výřily v hlavě myšlenky, jako blázen a nemohla jsem se soustředit na řízení - se divim, že jsem dojela v pořádku. jinak ty prožitky - ono se to blbě popisuje…ale třeba se mi to podaří - v jednom z minulých životů jsem cosi špatnýho provedla, když jsem si to odžila poprvé, tak jsem na otázku terapeutky „jak se cítím“ odpověděla, že dobře, že jsem udělala správnou věc! nechala mě to odžít snad 30× a to už jsem pak brečela a říkala, že už to nechci vidět, že jsem udělala hroznou věc, že jsem neměla právo takhle rozhodnout a tak jsme se mohli v tu chvíli pohnout dál a odžila jsem si další momenty z toho života! ale ve chvíli, kdy bylo po všem - mi bylo opravdu dobře, jen mozek jel na plný obrátky a to ještě hodně dlouho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
14.2.13 13:20

Tohle téma mě také velmi zajímá. Jsem v některých situacích hodně žárlivá. Některé vztahy ve svém životě nechápu, protože s některýma lidma bych se ráda bavila, ale cítím z nich negativitu vůči mě. Ráda bych tyto vztahy pochopila, hlavně bych chtěla vědět, zda některé mé chování souvisí s minulými životy. Holky, které jste regrestní terapii zažili, ke komu jste šly, jak dlouhá je jedna terapie, kolik se za takovou terapii platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.2.13 13:24

@micha.bello byla jsem v Praze u Dominiky Pluhařové - dá se najít na netu! je opravdu dobrá! první terapie je o tom, že hodina je taková seznamovací a 3 hodiny terapie, jako takové…platila jsem 1200,–. jestli má ceny stále stejné, to nevim! ale ceny se tak pohybujou kolem 400,– za hodinu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková