Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahojky…já když jsem dopadla stejně po třech měsících kojení…zánět prsa,tak mi doporučili naložit se do hodně horké vody…hlavně ty prsa ,aby byli ponořené…a pak jsem to všechno dobře dostala ven odstříkáním. Bojuj…já měla zánět bolestivej ,jako čert. Ale ta vana pomohla.
Taky doporučuju vanu, voda horká, jak jen sneseš, prsa ponořit, někdy je nutné i na 30-40 minut a nejlepší je u toho asistence manžela, který občas zkouší pořádně potáhnout. Jinak ve vodě masírovat. Dobrá jsou i homeopatika. Obklady - v misce smíchej trošku tvarohu s panákem slivovice (není nutné), dej na bavlněný kapesník, přilož na prso anech působit cca hodinku, tvaroh ztvrdne. Pak můžeš opakovat. Jinak základ je nahřívat ve vodě a odsávat (to podporuje uvolnění mlíka). Mimo vanu chladit tvarohovými obklady( to podporuje ústup zánětu).
holka, pokud ti teče hnis, tak je to nejspíš rozjetý zánět a bez atb. se toho asi nezbavíš
můžeš samozřejmě zkusit „babské rady“ (nic proti nim, mě taky hodně pomohly), ale když už to hnisá, já bych jela na pohotovost, doktor na tě koukne, nejspíš odebere vzorek toho, co ti vytéká a nasadí antibiotika
já měla něco podobného, chtěla jsem to taky rozhánět teplem, masáží, tvarohem, slivovicí … nakonec jsem pro klid (samozřejmě byl pátek večer) zavolala laktační poradkyni a ta mě hned hnala na pohotovost, že takhle rozjeté (teklo mi mlíko se zeleným, mezitím nějaký kousky zatvrdlýho mlíka) to prostě sama nezvládnu
Podle toho co popisuješ máš zánět prsu, to už asi bohužel obkladama nerozeženeš. Je otázkou času kdy ti vyskočí horečka a pak je péče o dítě děs běs(vlastní zkušenost, měla jsem 40tky a měsíční dítě).
Val k doktorovi, dostaneš atb, a do pár dní se ti uleví.
Prosím o radu, 14 dní nekojím a před dvěma dny rudý flek na prsu, ztvrdlo a teď se to snažím odsát (teče nazelenalý hnis a dostat to z tama je fakt zázrak), vím že jsem to asi zanedbala, ale snažila jsem se to rozehnat obklady. Půlku jsem zhruba odsála, ale pořád mi tam zůstala zatvrdlina pod bradavkou a s tou už ne a ne pohnout. Bradavka z odsávačky popraskaná a krvavá. Nemáte někdo nějakou radu jak se toho zbavit?Do nemocnice se bojím jako čert kříže!!! Prosím