Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim, chci se zeptat. Mate nektera z Vas problem spojeny se zanestnanim? Delam praci velmi namahavou na ruce. Zacala jsem mit problemy. Zavodni lekar me poslal na nemocenskou se zanetem slach. Musim litat po ortopedii, na kterou me ale objednali s docela dlouhou cekaci dobou. Manzel rika, ze to je prekazka ze strany zamestnavatele a mela bych mit stoprocent hrazenou marodni. Myslim, ze ma pravdu, protoze ted tu praci delat nemohu. Chci sebzeptat i tu, jestli s timto nekdy nekdo bojoval. Diky
Hodně maž kostivalovou mastí (v sádle), kup si výživu na šlachy a vazy INOVO 6, pomáhá při zánětu šlach. Je to prostě z přetížení, nikdo ti bohužel nezaručí, že se ti záněty nebudou vracet. Zkus pohledat i jinou práci, ulevit od přetížení.
Já měla kdysi zánět Achilovky, zánět mi koloval v celém těle, za měsíc mě bolela i druhá achilovka, pak mě bolely i šlachy v zápěstí…
Pomohly mi tyto věci, plus občas ledovat.. Na ortopedii ti totiž nic jiného ani nedoporučí, od bolesti max. Aulin
Jo, tohle vse vim, jen ze do me manzel huci, abych sla k doktorce, ze tohoe je prekazka ze strany zamestnavatele a meli by mi platit stoprocent neocenske… Jenze ja mam doktorku ne prilis prijemnou proto se nejprvw ptam tu, abych se s ni pak nedohadovala
Myslím, že překážka ze strany zaměstnavatele to není, on pro tebe práci podle pracovní smlouvy má, to ty ji nemůžeš ze zdravotních důvodů vykonávat.
Pokud budeš mít problémy dlouhodobě, mohlo by se jednat o nemoc z povolání, ale to musí posoudit lékař a musí být prokazatelné, že je to způsobené prací, kterou vykonáváš.
@Pampelinka píše:
Jo, tohle vse vim, jen ze do me manzel huci, abych sla k doktorce, ze tohoe je prekazka ze strany zamestnavatele a meli by mi platit stoprocent neocenske… Jenze ja mam doktorku ne prilis prijemnou proto se nejprvw ptam tu, abych se s ni pak nedohadovala
Dej manželovi přečíst tohle: http://www.mpsv.cz/ppropo.php?…
Není to ani překážka na straně zaměstnavatele ani pracovní úraz. Je to tvůj zdravotní problém, který má tendence se špatně hojit a opakovaně se vracet, takže bych se začala poohlížet po jiném zaměstnání.