Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jé holky děkuji, už jsem klidná. Na netu to taky psali, ale nejdřív jsem byla vykulená ![]()
Nejen moc, pocitej s tim, ze nasledne budes mit i cervenou stolici… ![]()
Určitě je to z toho. Mně to dělají i silnější multivitm. nápoje.
Chtěla bych se zeptat, včera jsem chodila na WC a měla jsem červenou moč. Hlavně jsem to viděla na toaletním papíře, úplně červený. V neděli jsem měla červenou řepu, myslela jsem si, že to bude z toho, ale na papíře jsem měla i kousky jakoby krve, červené nitky, malé kousky. Tak nevím, jestli to taky může být z červené řepy, nebo je nějaký problém. Dneska je už všechno OK. Trochu mě bolelo i břicho při močení, až na konci. Dneska už jenom trošičku. Tak nevím, jestli to může znamenat nějaký problém, Neřešila bych to, kdybych si nevšimla těch červených nitek. Mám jít k doktorovi? Nechci zbytečně plašit, když by to mohlo být z červené řepy. A pokud by to byl problém, krev by se ukazovala dlouhodobě nebo může být jenom jeden den? Děkuji za rady.
@Isia píše:
Chtěla bych se zeptat, včera jsem chodila na WC a měla jsem červenou moč. Hlavně jsem to viděla na toaletním papíře, úplně červený. V neděli jsem měla červenou řepu, myslela jsem si, že to bude z toho, ale na papíře jsem měla i kousky jakoby krve, červené nitky, malé kousky. Tak nevím, jestli to taky může být z červené řepy, nebo je nějaký problém. Dneska je už všechno OK. Trochu mě bolelo i břicho při močení, až na konci. Dneska už jenom trošičku. Tak nevím, jestli to může znamenat nějaký problém, Neřešila bych to, kdybych si nevšimla těch červených nitek. Mám jít k doktorovi? Nechci zbytečně plašit, když by to mohlo být z červené řepy. A pokud by to byl problém, krev by se ukazovala dlouhodobě nebo může být jenom jeden den? Děkuji za rady.
To je dost nepravděpodobný, to spíš zašpinění menstruační/ovulační.
Kup si v lékárně brusinky s manosou, užívej je a hodně pij. Pokud by obtíže při močení přetrvávaly, tak zajdi ve čtvrtek, či pátek se vzorkem čerstvé ranní moči k lékři - hned ráno.
Další varinta je koupit si ve zdravotnických potřebách diagnostické papírky a načůrat na ně - pokud ti tam vyjdou bakterie a krev v moči, tak k lékaři.
@Isia píše:
Zbarvená moč od červené řepy může být, ale to jí musíš jíst fakt celkem dost a celkem pravidelně a ne jednou v neděli, tedy pokud jsi jí nesnědla fakt hromadu. Stejně tak mi ta barva po řepě přijde taková červená do fialova, ne rudá. No a ty kousky a nitky z řepy být podle mě nemůžou, takže pokud by to nebylo jednorázové, šla bych na kontrolu.
Děkuji za rady. Ono to bylo právě včera celý den, dneska už je to OK. Nikde nic červeného. Právě nevím, zda tyto věci mohou vymizet za jeden den, nebo pokud by byl problém, tak by to trvalo několik dnů.
V neděli jsem snědla misku červené řepy, vím že mi zabarvuje moč, ale zarazily mě právě ty nitky. Ještě jsem se dočetla, že nitky v moči mohou se vyskytovat když člověk málo pije, ale mohla by je taky ta červená řepa zabarvit? Asi uvidím, co to bude dělat, pokud se zase něco objeví půjdu k dr.
Ahoj, jsem vyplašená. Mám červenou moč, menzes nemám. Odpoledne tedy navečer jsem měla chipsy z červené řepy, může to mít souvislost? Moc děkuji