Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Prosim o radu. Maly nikdy nemel problem se slzenim, nebo zanetem v ocicku. Ted mu jsou 3mesice a zanitilo se mu jedno ocicko a potom i druhe. Uz 14dni kapeme antibioticke kapky, ale porad tam hnis ma. V obou ocich. Nejde se toho zbavit. Nyni nam pani doktorka doporucila jit na ocni, na proplach slznych kanalku ze budou ucpane. Zajimalo me, pokud jste to nekdo s ditetem mel, to se to objevilo jen tak z niceho nic? Prece jen, az do ted nemel nejmensi problemy. Dokonce to druhe oko zacalo hnisat az nejakou dobu po tom prvnim, ale zalecit nejde ani jedno. Dokonce je na tom ted hur to druhe ocicko.
Pomohl vam ten proplach, pokud to miminko nemelo uz od narozeni?
Ahojky, vselek je materske mleko a bim, ze kdyz nepomahalo nic, tak mlicko pomohlo. Kapej, kapej a uvidis. Snad pomuze a nic mu proplachovat nebudou
@NikolaKNM dcera to měla před rokem. Byly jí dva týdny a začalo jí hnisat pravě oko a za pár dní i levé. Od doktora jsme dostaly kapky Kanamycin, ty nepomohly, tak dostala Tobrex. Hnis jsem čistila Ocuflashem. Nakonec jsme stejně skončily na Bulovce na proplachu kanálků a od té doby má klid.
MM jsem nezkoušela, nekojila jsem.
@NikolaKNM Ano, kapat do oci. Myslim, ze jsou tady i diskuze na toto tema. Ja jsem kapala i do nosanku, kdyz jsem mela pocit, ze ji zacina ryma. Materske mliko je fakt tekute zlato a kdyz nepomuze, tak urcite neublizi.
@Alenaaaaaa me prave prijde divny, ze s tim do ted nemel problemy. Ze to asi nebude ucpany kanalek, to potom ty problemy jsou mnohem drive, ne? Ale treba se pletu. Na ocni kazdopadne zajdeme. Objednali nas az na stredu, tak uvidime, co reknou. Z toho proplachu mam hruzu ![]()
Jinak my mame antibiotika gentamicin, uz 14dni ![]()
@novinarka do nosu bych se asi tolik nebala kapnout mliko. Ale do tech oci? Abych to jeste nezhorsila.
Kazdopadne dekuju za tip. Kouknu jeste i na ty diskuze
moc diky
@NikolaKNM Znám případy, že se to projevilo i později, někdo to neřešil vůbec a holka měla do dospělosti při rýmě hnisavý oči. Pak to rázem utlo a má klid.
Když dceři proplachovali kanálky, tak jsem u toho nebyla, poslali mě na chodbu a možná to tak bylo lepší. Ale trvalo to minutu, malá ani nestihla zaplakat. Neboj se, uvidíš co ti řeknou ve středu, držím palce 😊
@NikolaKNM taky jsem kapala mlíčko do očí, vůbec se toho neboj. U nás to pomohlo ![]()
@CocoCoco13 dekuju a jak dlouho a jak casto jste kapala, nez jste videla zmenu?
Asi tak 3× denně, ale už nevím kdy jsem viděla změnu. Je to už dlouho… ![]()