Atopický ekzém alergologie

50
19.2.23 21:36

Atopicky ekzem alergologie

Holky já jsem strašně zoufalá potrebuju poradit, pomoct a možná jen utisit. Už nevím co delat máme miminko s šílenou vyrážku no teda spis je to atopak. Máme kortikoidy ty zaberou a ihned po vysazení je vše zpět. Malymu za par dni 3 měsíce. Máme se objednat na alergologii kvůli alergii na kravskou bilkovinu. Volala jsem vsude možně a i prosila o testy. Nejbližší možný termín je až v květnu a to malymu bude 6 měsíců a budeme na přikrmech. Co mám prosím delat. Je mi líto jak malej trpí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tosidelassrandu
19.2.23 21:43

No a proč nedržíš dietu, aby se alergie vyloučila?

• Citovat
  • Upravit
2892
19.2.23 21:49

Určitě držet bezmlecnou dietu, pokud nekojite, tak koupit mléko jako nutrilon alergy care apod. Testy se stejně takhle brzy nedělají, až kolem 1 roku, jelikož dříve mohou být falešně pozitivní či negativní…ale co já vím, třeba doba postoupila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
19.2.23 21:50

Jinak hypoalergenni mleko muze napsat i pediatr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.2.23 21:50

@Tosidelassrandu jo aha pardon důležité. Jsme na UM nemám mléko. Zkoušeli jsme nutrilon alergy ale nic. Doporučené máme neocate ale máme narok až když se alergie prokáže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.2.23 21:51

Od kožní máme napsáno že se máme objednat na alergo i číslo mám ale tam je volný termín až v dubnu dokonce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
19.2.23 21:56
@Elienkaaa píše:
@Tosidelassrandu jo aha pardon důležité. Jsme na UM nemám mléko. Zkoušeli jsme nutrilon alergy ale nic. Doporučené máme neocate ale máme narok až když se alergie prokáže

Ne, nemáte. Pediatrička ti ho normálně předepíše. To jako myslíš, že se nechávají děti trpět než je vyšetří na alergologii?

• Citovat
  • Upravit
50
19.2.23 21:59

@Tosidelassrandu pardon ale tohle mi oznámila kožní. Takže ano, přesně to jsem si myslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
19.2.23 22:03
@Elienkaaa píše:
@Tosidelassrandu pardon ale tohle mi oznámila kožní. Takže ano, přesně to jsem si myslela

To máš samozřejmě řešit s pediatričkou. Ta ti to nenabídla? To si vážně chtěla nechat malý dítě takhle trápit než se vůbec dostanete k alergo?

• Citovat
  • Upravit
65288
19.2.23 22:03
@Elienkaaa píše:

Tak jdi k pediatrovi. Vnuk dostaval recept normalne od dětské lekarky, testy se delaly az v roce. Vysly negativne, i tak mu mleko pisou dal (i kdyz od pul roku v omezenem poctu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1525
19.2.23 22:05
@Elienkaaa píše:
Holky já jsem strašně zoufalá potrebuju poradit, pomoct a možná jen utisit. Už nevím co delat máme miminko s šílenou vyrážku no teda spis je to atopak. Máme kortikoidy ty zaberou a ihned po vysazení je vše zpět. Malymu za par dni 3 měsíce. Máme se objednat na alergologii kvůli alergii na kravskou bilkovinu. Volala jsem vsude možně a i prosila o testy. Nejbližší možný termín je až v květnu a to malymu bude 6 měsíců a budeme na přikrmech. Co mám prosím delat. Je mi líto jak malej trpí

Testy vám můžou vyjít negativní. Do 3 let jsou neprůkazné. Syn má abkm, testovali ho už 3 krát a nikdy nevyšla ale kožní reakce byla a má atopicky ekzem. Jak dlouho jste davala nutrilon alergy care? Musíte minimálně 3 týdny aby se střeva začala hojit. Ono to nezmizí za týden. Zajděte si k dětské, pokud dítě nemá příkrmy je jasný problém že to muže byt z mléka. Pokud nutrilon alergy care měsíc po podávání nezabral poproste si na zkoušku o neocate.
Modlete se at je to jen mléko. My měli seznam 15 potravin které způsobovaly ekzem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
19.2.23 22:09
@Elienkaaa píše:

Běž na fc do skupiny Atopický ekzém nebo Alergie na kravskou bílkovinu, poradí lépe než tady.
Napiš odkud jsi. Možná někdo bude vědět o nějaké alergologii, která vezme dříve.
Většinou v tomto směru řešit buď s hodně dobrou pediatričkou nebo s alergoložkou. Kožní ví většinou kulové. Pediatrička taky, ale ne tak moc

• Citovat
  • Upravit
50
19.2.23 22:15

Naše pediatrička je na prd. Kožní bylo 2.2. A doktorka řekla ze se na to podívá až na kontrole 28.2. Protože to není akutní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
20.2.23 08:42
@Elienkaaa píše:
Naše pediatrička je na prd. Kožní bylo 2.2. A doktorka řekla ze se na to podívá až na kontrole 28.2. Protože to není akutní

Ne, ty jsi na prd, když to neřešíš. Normálně vezmi telefon a zavolej pediatričce, že ti má podle kožní předepsat neocate a okamžitě to dítěti nasaď. Krom fakt nepřijemných kožních problemů u ABMK dítě fakt hodně bolí břicho.

• Citovat
  • Upravit
50
20.2.23 16:53

@Tosidelassrandu laskavě mě prestaňte urážet pokud neumíte číst. Doktorce malého jsem volala ze mám zprávu od kožní ze má doporučený neocaste. A ona mi řekla ať mazu kortikoidy že to do 28.2. Do kontroly vydrzi protože to není akutní. Nicméně jsem to nevydržela a dneska jsem za ní jela a poprosila jí o recept, řekla že se to nedělá pokud nemám potvrzenou alergii z alergologie tak jsem se rozbrečela že už nevím co s ní mám dál dělat že nic nepomáhá a tak mi na to odpověděla “no zkusím jestli to půjde”. Takze neocaste už mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí