Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky melo nektere vase ditko zanet stredniho ucha? Ja mam 2 mesicniho bobka a odjela jsem do nemocnice s tim, ze mi zacal malinky plakat po sahnuti na hlavicku. Pani dokotrka nam sdelila, ze se jedna o zanet stredniho ucha v obou ouskach i o zanet zvukovodu. Ouska jsme pichali, nikdy jsem neslysela tak bolestivy plac, co ale znam maminky, tak se detatku melo ulevit, ale moje miminko stale strasne moc krecovite az do vycerpani place kdyz ho treba prevlekam a pohnu hlavickou. Chudacek se mi cely zpoti bolesti a usne, kupodivu nas to nechytlo v noci coz je pry zvlastni. Znovu jsme jeli na pohotvost a tam mi bylo receno, ze se to zlepsilo, teploty nemame. Nemela jste nektera stejny pripad, ze miminko i pote hodne moc plakalo, ale opravdu hodne, stejne jako u propichnuti? Dekuji
jeste chci dodat, ze maly prcek nema teplotu, naopak po odecteni 0,5C nemel skoro ani 36.5
Ted kdyz na nej sahnu ma studenou hlavicku, ale orosenou.
drzim palce, tu su linky, ktore by ti mohli pomoct
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Dekuji moc, snad nas to s kazdym dalsim dnem prejde…myslim ta bolest hlavicky z ousek. Jana
Ahoj, nevim jak u dětí, ale já sama mám zkušenost se zánětem zvukovodů. Před třemi lety jsem měla oboustranný zánět a bolestí jsem málem lezla po zdi a přemejšlela, že by snad bylo lepší umřít. Tak moc to bolelo!!! Prášky co mi doktor napsal (Ibalgin 400) jsem měla brát tři denně, já je jedla jak bonbony, zabral tak na hodinu a pak zase ta PŘÍŠERNÁ bolest. Jak píšeš každej pohyb hlavou do strany, dopředu nebo dozadu způsobuje strašné bolesti. Dny a noci jsem trávila v sedě, s hlavou v naprosto přímé pozici. Obklady (studené ani teplé) mi nepomohly, jen studené nápoje na otok krku. Ta nejhorší bolest trvala tak týden, pak už se to lepšilo.
Když si představím, že to má tvoje miminko, tak se mi chce až brečet, jak moc ho lituju. Pokud ti doktor nedal něco na bolest pro něj, zkus se zeptat, jestli by ti něco nenapsal.
Držím všechny palce co mám, at to máte co nejdřív za sebou.