Zánět středního ucha - jak dlouho teče hnis?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.4.09 18:59

Zánět středního ucha

Ahojky,

mám takový dotaz:

Dcera měla před 5 týdny obou stranný zánět středního ucha, tak jí obě ouška píchali a na:,–(ili ATB (Ospamox). Nic jí z těch oušek neteklo.

Nyní po přesně 5 týdnech má opět zánět středního ucha. Naštěstí teď jen pravé. Ve čtvrtek jí to píchali, v pátek na:,–(ili ATB (Augmentin Duo 2×2ml) a poslali stěr někam do laborky. Ve středu máme přijít na kontrolu (jelikož v pondělí je zavřeno a v úterý tam prý bude moc lidí, tak máme přijít ve středu- nejpozději).

Ale o to ani nejde, který den jít na ko. Spíš mě zajímá, jak dlouho jí z toho ouška ještě bude téct ta krev s hnisem?
Nejde o ty zašpiněné věci (čepičky, svetříky, lacláče, prostěradla a deky), ale spíš jak dlouho to prostě máme ještě takhle nechat- jestli je to normální, že to takhle dlouho teče (od čtvrtku ráno 8:30). Nebo máme zajít na pohotovost?
Někteří známí mi říkali, že jim to teklo jen ten den- chvíli po tom píchnutí, maximálně do večera měli klid.

Kluci nikdy zatím nic takového neměli, tak jsem zmatená.

Moc díky za rady a zkušenosti.

Martina

Dcera měla te'd v pátek 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
11.4.09 19:23

Ahoj,

usi jsme meli pichane jen jednou, neteklo nam z nich vubec nic. Ja osobne bych asi zvedla telefon a zkusila zavolat nekam na pohotovost nebo na usni, at ti reknou. Je prece jen teprve sobota a dlouhy vikend pred vami. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
11.4.09 19:30

Synovi jednou teklo ouško 7 dní, byli jsme na kontrole a prý se to může stát, maximum je 10 dní…Chce to chladit, přeju brzké uzdravení a hlavně ať už se to nevrací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1379
11.4.09 20:54

Ahoj,
Matouš byl píchat uši před třemi měsíci - z jednoho mu teklo jen trošku jeden den, ale z toho druhého 4 dny a fakt hodně - hnusný zelený hnis s krví :? A doktorka mi neřekla, že je to špatně, jen mi doporučila to vytírat převařenou vodou kolem ucha a trošku i uvnitř (ale ne úplně vevnitř, snad mě chápeš :oops: ) - ukázala mi to sestřička, jak na to.
Tak držím palce, ať je prckovi brzo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
11.4.09 21:17

Ahoj, synovi teklo ousko tyden. Pak jsme sli na KO, ale jeste to nebylo uplne zahojene, tak jsme museli za tyden zas a uz to bylo ok. ATB kapky jsme nedostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
11.4.09 21:59

První dcera měla zánět 3× a vždy nám bylo doporučeno vyplachovat odvarem z řepíku a to klidně každou hodinu. Ale nevím, jestli ve vašem případě. Takže jí z ucha teklo, ale spíš ten řepík, kapali jsme to tam stříkačkou. Zavolala bych na ušní pohotovost, ať máš klid. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.09 07:35

Ahojky, moc děkuji.

Mě právě říkali, že do toho ouška nemám sahat, ani voda se tam nesmí při koupání dostat a nic.
Má v něm taky ještě od pátku tu gázu co tam dávala dr. Ani není skoro vidět.

Raději jsem zavolala na tu pohotovost a dnes tam jdeme se ukázat.
Tak snad to bude v pořádku.
Ale od včerejška si zase začíná sahat i na to levé ouško :cry: tak snad z toho nic nebude.

Moc vám děkuji za rady.

Martina a spol :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.09 16:20

Tak na té pohotovosti nám to jen vyčistili a byl pak už klid.

Teda do této soboty.

V sobotu jsme museli opět navštívit pohotovost a po 14 dnech opět zánět středního ucha. :cry: :cry: :cry:
Dnes jsme byli u naší ORLožky a oni jí to zase píchali. A zase to pravé. :cry: :cry:

Chudinka naše m,alá. Kluci neměli ani jeden nic nikdy takovýho a ona už tolikrát.

Dr už se to taky nelíbí. Prý je to divný a tak jí vzala dnes stěr z krku a poslala nás na CRP. A zítra se máme opět dostavit, že chce vidět ouško a budou i výsledky.

No jak se dívám do kalendáře, tak měla zánět
5.3. měla zánět v obou uších a obě jí píchali. To brala pak Cefzil ATB.
9.4. měla zánět v pravém oušku a to jí píchali. Brala Augmentin Duo.
25.4. další zánět opět v pravém oušku a dnes jí to opět píchali.

Takže celkem za necelých 8 týdnů měla už 4× píchaný ouška. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Já už nevím, co dělat, aby neměla takové trápení.
Já když byla malá, tak to měla taky, jenže to byla jiná doba.

Poradíte někdo kam se obrátit?
Máte s tím někdo taky takovou zkušenost?
Pomůže očkování Prevenar?
Jak se vyřizuje nárokování na očkování zdarma?

Vím, mám spoustu dotazů, ale snad se tu najde někdo, kdo mi poradí aspoň v některé otázce.

Díky předem. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
28.4.09 06:16

Ahoj Marti, napisu ti nase zkusenosti z U.S.A., kde zijeme… Tady je ockovani Prevenarem, da se rict, automaticke, takze nam Matyska taky naockovali a i pres ockovani mel zanet ucha uz ctyrikrat (taky behem kratke doby), coz me teda nasr… Doktorka nam rikala, ze to ockovani je jen proti jednomu druhu bakterii, ale tech bakterii, co zpusobuji zanet ucha, je vic, takze se opravdu muze stat, ze to ockovani nepomuze, kdyz by mala proste mela tu smulu na ty ostatni potvory. Urcite ale stoji za to a vam by to snad i pojistovna proplatila. Tady se ouska nepichaji a na:,–(i se jen antibiotika. Doktorka rikala, ze vi, ze se v nekterych evropskych zemich usi detem pichaji, ale ze oni to nedelaji, protoze je to tezko proveditelne a pro deti bolestive. Antibiotika Matesovi zabraly do 24 hodin a byl opravdu klid. Ovsem potom uz jsme zase byli na nervy z toho, ze by mel mit antibiotika, protoze to samozrejme neni zrovna nejzdravejsi. Tak jsme se pri dalsim zanetu dohodli s doktorkou, ze vyckame a uvidime a ono, svete div se, se mu ten zanet dvakrat spravil sam. Myslim, ze se muzes zeptat doktora, jestli to treba nejde bez pichani, jestli toho chces malou usetrit. Z nasi zkusenosti to jde. My jsme premysleli nad tim, ze jestli by Matysek mel ty zanety porad, tak ze podstoupime zakrok, kdy se nekam do ouska (nevim, kam presne) zavede uzka hadicka, ktera rozsiri kanalek, kterym odteka hnis z ouska. Ouska se pichaji prave kvuli tomu, ze je ten kanalek (opravdu nevim, jak se to spravne nazyva) zuzeny, takze se tam ten hnis hromadi. Zname syn na tom byl a uz ma pokoj… Tak uvidite ted pres leto. Snad to bude lepsi. My taky doufame, protoze v lete deti nemaji moc rymu a s rymou se ten zanet usi vetsinou sveze. Alespon u Matyska to tak vzdy bylo… Preju zdrava ouska!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
28.4.09 06:26

Jeste jsem zapomela napsat, ze ten zakrok se provadi v celkove narkoze. Je to vlastne operace, ale asi to detem, co na to trpi, hodne, pomuze… Taky jsem byla prekvapena, ze ty zanety tu nejak moc nedramatyzuji. Jsem si stezovala doktorce, jak ten nas prdola ty zanety ma casto a ona mi na to rekla, ze je na tom oproti jinym detem dobre. Ze to takova hruza neni. Vlastne nam poradila, ho normalne nechat tak, soupnout mu neco proti bolesti (on Mates kupodivu ty zanety nejak bolestive neproziva i kdyz ho ma velky) a prijit na kontrolu po trech tydnech :! Meli jsme recept na ty antibiotika, kdyby nahodou pry plakal. Zijeme v Minnesote, kde zima trva 6 mesicu a je tu tak okolo -20ti stupnu, takze tu na to deti trpi asi opravdu hodne, zvlast kdyz ty taple americanky detem nedavaji pomalu ani cepice… Tak to jen takovy didatek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
23.3.15 16:56

Ahoj, prosím o radu. Mám u syna podezření na zánět středního ucha. Včera měl teplotu, vylétla mu i k 39, ale 2× jsme dali sirup a pak už mu nevylezla. Nicméně večer si před spaním na ouško sahal. Noc v pohodě, dnes taky, akorát když jsem mu čistila ouško (jenom vlhkým ubrouskem), tak řekl, že ho to bolí, jinak bych si toho nevšimla, je v pohodě, veselý, plný energie. Když mu na to ouško nesahám, tak ho to nebolí, ale když ho zmáčknu, tak ano. A teď řešim, jestli jet na pohotovost (teď už obvoďačka ani Orl nemají otevřeno) nebo počkat do rána a pak jít na to Orl. Teď bych musela sebou tahat i malou dceru, vecer se naštěstí vrací manžel, takže to už bych mohla jen se synem, ale zase nechci něco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30377
23.3.15 17:00

@gerose Mojí dceři při náběhu na bolení ucha pomáhají kapičky Octobacid - může je předepsat pediatr, ale volně prodejné nejsou. Škoda, že jsi to neřešila přes den. Má teď teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.3.15 17:00

@gerose Jela bych, uši se zhoršují v noci, navíc čím dřív se nasadí antibiotika, tím větší šance, že se vyhne píchání.
Teda pokud nemáte nějakou vyloženě blbou zkušenost s vaší pohotovostí co se týče ošetření uší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
23.3.15 17:05

@hanka.br. Teplotu od včerejšiho poledne nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
23.3.15 17:09

@gerose

jak je synek starý? Počkala bych do rána a hned ráno naběhla k dr. nebo přímo na ORL - škoda, žes nešla už dnes přes den - ale to se nedá nic dělat samozřejmě…

babská rada - pokud ho to začne bolet víc a stěžovat si, zkus kápnout do ouška normálně kapátkem trochu Alpy (může být i slivovice teda) - prostě nějaký alkohol, jasný, je to teda „nářez“, bude mu to ze začátku nepříjemný, ale my se takto vyhnuli už několikrát píchání ucha, že se to „zastavilo“ - tohle mi poradili 2 dr. na ORL a odsouhlasili to takto, že je to taková „první pomoc“. Nebo aspoň tamponek namočený v alpě a vytřít ouško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí