Zánět středního ucha - jak dlouho teče hnis?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3760
23.3.15 17:12

@gerose

jo a pokud si vzpomeneš, napiš sem zpětně, jak to s ouškem dopadlo.

držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
23.3.15 17:33

@Gerberka je mu 3.5. Byla tu sousedka zdravotní sestra, tak máme počkat do rána a zatím dávat studený octový obklad a nurofen. I mi poradila dobré ORL, tak snad nebude v noci potřeba jet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22581
23.3.15 17:50

@gerose
Při podezření na zánět středního ucha, bych příště nevyčkávala s návštěvou orl. Je to dost bolestivá záležitost. Také to může být třeba zánět zvukovodu.
Na pohotovosti nám právě taky kdysi poradili ledovat ouško a dávat nurofen :palec: Tak snad do rána vydržíte, držím palce :kytka: Syn vždy dostal kapičky Octobacid a za pár dnů to bylo dobré ;) Naštěstí jsme to vždy podchytili včas, než se zánět úplně rozjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
23.3.15 18:10

Ráno určitě pojedeme, snad to přes tu noc zvládneme a nezhorší se to. Všem děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
24.3.15 10:00

@gerose

ahoj, tak jak to vypadá?
určitě dej vědět, jak to s ouškem dopadlo…držím palce a myslím na vás! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
24.3.15 12:12

@Gerberka děkuji za optání. Má to jen lehce zarudlé, tak dostak kapičky a mělo by to být v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
24.3.15 13:09

@gerose

jojo, tak fajn, synek to taky tak jednou měl ;)…bohužel kolikrát jsme se nevyhnuli píchnutí

dostali jste octobacid na kapání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
24.3.15 13:57

@Gerberka dostali jsme nějaký Otipax :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
6.4.19 08:05

Obnovuji diskuzi. Prosím snad někdo poradí.
V pondělí zánět zvukovodu na pravém, měla jsem longetku druhý den prý ucho super tak mi dala nějaké kapky do očí že je mám dát do nosu. Jenže ve středu zánět středního ucha hnisavý na levém. Tak mám amoksiklav po 8h. Je sobota. Prave mám zalehle a z leveho přez noc mi vyteče zluta voda. Vyplachuji peroxidem . Ucho neboli. Tak teď nevím zda je to ok nebo ne. Kapat kapky do pravého jsem neměla protože prý to pokryjou antibiotika…ale skoro na něj neslyším.
Ten hnis je teda ještě pořád normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
6.4.19 08:44

@lampicka11 Me tece hnis z ucha vetsinou cca tyden… mivam kazdy rok zanet stredniho ucha, uz od detstvi… take na to dostavam atb amoksiklav a cistim peroxidem. Jeste si kapu do nosu muconasal plus. Vydrz, kazdy den by melo hnisu ubyvat. Kdyby ne a byla v nem treba i krev, tak bych sla na orl. Jo a zalehle usi mam i 3 tydny, chodim pak na profuky a nakonec na audiometrii… at jsi brzo fit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
6.4.19 09:23
@Michalka80 píše:
@lampicka11 Me tece hnis z ucha vetsinou cca tyden… mivam kazdy rok zanet stredniho ucha, uz od detstvi… take na to dostavam atb amoksiklav a cistim peroxidem. Jeste si kapu do nosu muconasal plus. Vydrz, kazdy den by melo hnisu ubyvat. Kdyby ne a byla v nem treba i krev, tak bych sla na orl. Jo a zalehle usi mam i 3 tydny, chodim pak na profuky a nakonec na audiometrii… at jsi brzo fit :hug:

Já právě kojím… V prosinci jsem měla to samé ale jen levé ucho. Štve mě že prave je zalehle… :zed:
Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
6.4.19 09:45

@lampicka11 Jj, to znam, ja taky kojim a byla jsem na pichani ucha aji ve 35.tt, ORL dr.byla vydesena vic nez ja, strasne opatrna, asi se bala, abych nezacla rodit (pichani ucha vzdy strasne spatne snasim). Snad se brzo uzdravis a uz se ti to uz nebude vracet :hug: je to narocne, kor kdyz mas miminko a nemuzes si poradne odpocinout, uplne vim, jak ti je… A s tim sluchem je to taky na nic, ja kolikrat vubec neslysela, ze mimi place, starsi dcerky me musely upozornit… nebo jsem se chodila divat na pracku, jestli jeste pere, neb jsem neslysela, ani kdyz odstredovala… hlavne si hlidej kazdou rymu, ja hned jak mam rymu, nasadim muconasal plus a cesnek, nekdy se me podari vyvaznout bez zanetu. Nejhorsi pro me jsou ty skolkove rymy, co dotahne prostredni dcerka, jak to od ni chytnu, okamzite mi to jde do usi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
6.4.19 09:46

@lampicka11 A co dneska rano? Kolik bylo hnisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
6.4.19 09:49

Jo a na zalehle ucho nekdy pomuze, kdyz si zacpes nos (stisknes nosni kridla palcem a ukazovackem) a do toho zacpaneho nosu se snazis nosem vydechnout… je to trochu podobne, jako na tom profuku…ale to kdyztak zkus az ti nepotece hnis, ted jeste nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
6.4.19 09:58
@Michalka80 píše:
Jo a na zalehle ucho nekdy pomuze, kdyz si zacpes nos (stisknes nosni kridla palcem a ukazovackem) a do toho zacpaneho nosu se snazis nosem vydechnout… je to trochu podobne, jako na tom profuku…ale to kdyztak zkus az ti nepotece hnis, ted jeste nee

Mě na to profouknuti Dr říkala že když mám rýmu tak že vubec… No na kapesníku pod uchem jsem mela asi velikostně jako dvě 10kc mince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí