Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zalehnutí ucha může být, pokud by hlava více bolela a/nebo se přidaly horečky, byla by vhodná kontrola na ORL pohotovosti.
Nějaké kapky na splaskavani sliznic máš? Po zánětu středního ucha s prasknutim bubinku a následným pichanim neb toho samo nevyteklo dost, jsem špatně slyšela snad měsíc, bylo to pěkně nepříjemné. Myslím, že u dospělých to trvá prostě dlouho.
To by měli vědět spíš doktoři. Já mám je takové babské rady. Nesmí se smrkat moc silně, neboť to právě způsobuje zalehlé uši. Trochu pomáhá kapička slivovice na smotek vaty a strčit do ucha. Ty bolesti hlavy, nemůžeš mít zánět vedlejších nosních dutin? O tom něco vím, to jsem měla už několikrát. Na to jsem vždycky brala atb. Taky jsem do injekční stříkačky natáhla trochu odstáté vincentky a vleže si tím proplachovala nos, to mi poradili na ORL, vyhnula jsem se tak punkci nosní chrupavky, takže výsledek dobrý. Taky pomáhá ponořit lokty do hodně horké vody na 10 minut a ten zánět, co sedí v dutinách, se po několika hodinách uvolní. Taky se musí hodně pít a brát Sinupret nebo něco podobného. U zánětu vedlejšich nosnich dutin právě často bývají bolesti hlavy, někdy se k tomu přidá i to ucho, je to blízko sebe. Víc asi neporadím, je to na doktora.
Mne dost pomohly kapky Nasivin.. mela jsem asi pred 2 tydny to same..
Zkoušela jsi cibuli? Nakrájet cibuli najemno, ohřát na pánvi, zabalit do kapesníku a přiložit na ucho, tak na půl hodiny, několikrát denně. Je antibakteriální, dávám ji dětem, jak je začne bolet ucho, a nerozjede se jim to.
Tak mně po pichnutí ucha trvalo půl roku, než mi odlehlo a dodnes na něj neslyším tak dobře, jak na to druhé. Pokud ti to prasklo samo, je to stejné, prostě musíš čekat, než se to tam zahojí.
Dobrý den, je to týden co beru antibiotika na hnisající zánět středního ucha, plus kapu kapičky do nosu pamycon, ten den co mi byla nasazena antibiotika tak doktor ucho pouze jen proplachl vodou neboť mi to prasklo samo, týden předtím mně ucho už bolelo a zalehlo mi v něm ale bouhzel kvůli práci jsem se k lékaři dostala až po týdnu. Po propláchnutí vodou jsem na ucho slyšela trošku lépe vyteklo dost hnisu ale stejně žádná sláva, minulý pátek jsem byla na kontrole kde mi ucho jen vyčistili s tím že to není stále dobré a 2 1. mám jít na další kontrolu.Je to přes 14 dní a já mám ucho stále zalehle špatně na něj slyším plus se přidali každodenní bolesti hlavy, manžel už si snad myslí že simuluji😩 neboť trpím často na gynekologické záněty a už mi říká že celý rok mám pořád něco, myslíte že to zalehnutí do kontroly přejde? a jsou normální ty bolesti hlavy?