Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím pomoc. U dvouletého to vypadá na zánět středního ucha. Naše Dr není, na ORL jsem volala, že tam mají frontu na několik hodin, ale přijet můžeme. Každopádně vím, že existovaly nějaké kapky jako první pomoc. Nemá někdo název, moc prosím?
nebo cokoliv, co by počínající zánět dokázalo zkrotit? Diky
Splaskávající kapky do nosu (Olynth?), Sinupret na zředění hlenu a nurofen. Hodně pít. Nejdůležitější je umožnit té rýmě, aby ucho zase opustila. Na ucho proti bolesti zkusit rozkrojenou cibuli.
Nurofen na bolest a tlumi i zanet.
Sprej do nosu na rymu 3× denne na splasknuti sliznice.
Sinupret sirup, at se to pekne uvolnuje, nevim, jestli je od 2 let.
Nakrajena cibule do ponozek na usinpod cepici (tohle pomaha nejvic).
Zanety ucha mel syn uz aspon 15×, mam to odzkouseno.
AkusTone bez receptu, Otipax na recept. Zrovna pár dnů zpátky jsme taky řešili ![]()
Otobacid, zrovna jsme dostali od ušního na ucho - zánět. Nemohl by ti ušní poslat recept? Aspoň se zeptat…
Volně prodejný je Otic Solution, ale Otobacid je mnohem lepší, každopádně ten je na recept, jak už bylo psáno výše.
Kapky do nosu, nurofen, otipax nebo otobacid - ty jsou na recept, neposlali by ti ho z ORL bez navstevy? Jednou jsem ho takhle v patek po obede vyzebrala bez problemu. Nebo Boralkohol, ten se da volne koupit.
@Petája ptala jsem se, ale nee.. ochotný byli, z by je člověk praštil ![]()
Holky, díky moc.. zajela jsem aspoň do lékárny, takže nějaké věci nakoupené. Budu se modlit, že jsme to chytli včas.. na ORL na několik hodin čekání se bojím, mám před porodem, tak ať nechytnu ještě nějakou srandu i já.. díky moc ![]()
V začátku pomaha otobacid. Zkus se poptat v nejaky lokální skupince..
Nám Otobacid předepsala normálně dětská doktorka. Zavolala jsem, ona poslala recept. Zkus si zavolat, pokud ví, že léky nijak nezneužíváte a dítě zná, mohlo by to proběhnout po telefonu.