Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud má rýmu a kašel, tak to asi nebude angína. Nicméně i při rýmě bolí v krku, ty sliznice, takže bolet ho může tohle..
@Lil Kitkatt no, nejhorší je, že má hnusnou rýmu, zelenozlutou a obávám se, že asi antibiotika nás neminou 🙄
Tak to nejspíš ne, zelená rýma nevěští nic dobrého.
Má pořád horečky? Podle toho bych se rozhodla, jestli vyrazit zítra na pohotovost nebo v pondělí k pediatrovi, ale určitě k doktorovi zajděte.
@Lil Kitkatt horečky už nemá, v pátek večer naštěstí nebyla.. Jen akorát moc nejí..
Proste hnusna viroza u obou.
Nejedeni, horecka i bolest v krku jsou normalni.
Antibiotiky jim akorat sejmes imunitu na par tydnu az mesicu dopredu
. Fakt to nejsou lentilky ani nejaka kouzelna pilulka.
Dle popisu mají virózu. Antibiotika by byla zbytečná. Viróza se léčí symptomaticky - tzn. kapky do nosu, klid na lůžku, tekutiny, případně něco na kašel, pokud je. Vše obstaráš v lékárně.
Taky se mi zdá, že jezdíš k dr zbytečně brzy. V pondělí dítě začíná mít teploty a v úterý mažeš k doktorovi - to nedělej. Nauč se chvíli čekat. Doktor ti takhle brzy stejně nepomůže, může jen hádat. Je v pořádku nechat zkontrolovat ošklivý kašel, ale kvůli teplotě bych druhý den k lékaři nejela…
@Whitedog k MUDr bych musela, ptz dcera se léčí s ledvinami, tak bych tam musela s moči, takhle se na ni podívala.. U syna uvidím.. Kasel má, ryma je taky ošklivá, teď začíná mít 37.2. Tak doufám že to vejš nepůjde, jinak hold zítra doktor nás nemine.. Mě jde i o to, abyxhom tu rýmu nějak.. Nepodceňili.. Potom nějaké píchání atd.. Po té rýmě..
@Anonymní píše:
@Whitedog k MUDr bych musela, ptz dcera se léčí s ledvinami, tak bych tam musela s moči, takhle se na ni podívala.. U syna uvidím.. Kasel má, ryma je taky ošklivá, teď začíná mít 37.2. Tak doufám že to vejš nepůjde, jinak hold zítra doktor nás nemine.. Mě jde i o to, abyxhom tu rýmu nějak.. Nepodceňili.. Potom nějaké píchání atd.. Po té rýmě..
Ale houby. I kdyby mel ke 40 horecku jeden vecer, tak to samo o sobe na atb neni.
Antibiotika opravdu nejsou kouzelna pilule na vse.
Funguji pouze na nektere konkretni bakterialni infekce.
Ja a dcery ted mame anginu a presne s takovymhle prubehem, me bolelo v krku moc, ale dcery skoro ne. Nech udelat synovi vyter z krku a uvidis.
Dobrý den, obnovím tu diskuzi.
Už včera ráno mě bolelo v krku, ale nějak jsem to neřešila, v půlce dne jsem si bolesti nevšímala (asi tím jak jsem furt polykala) a při obědu, nebo při každém jídle, co jsem jedla jsem měla pocit zaseklého jídla v krku. Večer mi to nedalo a šla se podívat do úst a viděla jsem tam tohle, mandli mám na pohmat napuchlejší než druhou, dnes mě taky bolí při polykání, ale nemám horečku, ani kašel, jen malinko ucpaný nos. O co se teda jedná?
Syn 17mesicu je nemocný má celkem ošklivou rýmu a kašel, nejí (za celý den si dal piškot, k obědu tak tři lžičky kaše, pak snědl Teda celého lipanka a to je všechno, mlíčko mi nepije). V pátek jsme byli u doktora a ta nic.. Holka má antibiotika, ta v pondělí začínala mít teploty, v úterý doktor, teploty stále byli a tak v pátek jsme opět jeli a nasadila antibiotika. Syn začal ve stredz večer mít teploty, ve čtvrtek až 40°.. V pátek večer oba bez teplot, ale u syna se mi nelíbí ten ošklivý kašel a hlavně rýma.. A to, že nejí.. Dávám sirup na kašel, odsavam a dávám vincetku + kapky do nosu.. Myslím si, že mu musí dost polet v krčku, když nejí, myslíte, že by to mohla být angína, nebo je jen nachlazen.. Přemýšlím, jestli s ním raději nezajedu opět k MUDr.. Moč byla dobrá i crpčko bylo dobrý. Dnes začal i dost kaslat.