Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky,
chtěla jsem se zeptat, jaké vaše dítka zotavovaly po operaci nosní mandlicky?
Měli jsme ji ve čtvrtek ráno, večer nás pustili domu.
Prvni den jsme měli kasovitou stravu, dnes Banány, aktivie, dynova polevka krémová, rajská s knedlíky… samé mekke.
Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho třeba můžeme dát rohlíček? Nebo nějaké typy na jídlo? Malej by chtěl neustále už běžnou stravu, což zatím bohužel dát nemůžeme. Zmrzlinu teď v tom rocni období radši dávat nechci.
Co nás aktuálně trochu trápí- teploty žádné, jen trochu ryma (kapeme do nosu, sem tam kasel)
Díky
Je ještě doplňuji dotaz- procházka? Nejradši bych si dnes zašla na procházku na malé kolečko.
samozřejmě mimo kolektiv apod.
@Bubla Bůčková
Jee a vše ok? Malého trochu právě bolel trošku krk t tě hadičky při operaci a mám strach aby se nějak ta jizva po odstranění mandle nerozjela..
@terka-com píše:
Dobrý den maminky,chtěla jsem se zeptat, jaké vaše dítka zotavovaly po operaci nosní mandlicky?
Měli jsme ji ve čtvrtek ráno, večer nás pustili domu.
Prvni den jsme měli kasovitou stravu, dnes Banány, aktivie, dynova polevka krémová, rajská s knedlíky… samé mekke.
Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho třeba můžeme dát rohlíček? Nebo nějaké typy na jídlo? Malej by chtěl neustále už běžnou stravu, což zatím bohužel dát nemůžeme. Zmrzlinu teď v tom rocni období radši dávat nechci.
Co nás aktuálně trochu trápí- teploty žádné, jen trochu ryma (kapeme do nosu, sem tam kasel)
Díky
@stinga
Sem hrozně unavena takže se trochu cítím jak po nějaké lobotomii, když si to teď zpětně po sobě čtu.
jinak děkuji:)
@terka-com tak se běž s chlapečkem trochu projít a jdi brzy spát
, dietu chlapeček opravdu už nemusí - jen nesmí do kolektivu týden,
a zmrzlinu bych také nedávala, ta je při nachlazení nevhodná, já dávám pouze v létě a při plném zdraví
@stinga píše:![]()
![]()
dceru operovali v 13.00 a v 17.00 jí donesli na večeři rohlík a med, mně donesli chleba s máslem, ona snědla ten můj chleba a já její rohlík, žádnou dietu neměla ani minutu, a ven šla druhý den,
a prosím tě mluv normálně - rohlíček jako myslíš vanilkový vánoční doufám?
proč bys nemohla dát normální stravu?
mandlička, rohlíček a tebe také operovali? že píšeš v množném čísle?
No, já teda nevím, kde dceru operovali, ale my jsme dietu taky měli držet.
Zakladatelko, brala bych to tak nějak podle stavu a toho, jak se cítí. První dva dny to byly výživy s namočeným piškotem, mléčné výrobky, puding, polívka, myslím, že omáčka s těstovinama. Rohlík asi nevadí, ale moc bych to nepokoušela. Měl slíbený, že po kontrole bude řízek a ten p. foktorka dovolila. A v té dnešní zimě bych asi procházku vynechala.
@Hrozina píše:
No, já teda nevím, kde dceru operovali, ale my jsme dietu taky měli držet.Zakladatelko, brala bych to tak nějak podle stavu a toho, jak se cítí. První dva dny to byly výživy s namočeným piškotem, mléčné výrobky, puding, polívka, myslím, že omáčka s těstovinama. Rohlík asi nevadí, ale moc bych to nepokoušela. Měl slíbený, že po kontrole bude řízek a ten p. foktorka dovolila. A v té dnešní zimě bych asi procházku vynechala.
dceru operovali ve Zlíně, vše proběhlo na jedničku a jak píšu, hned navečer dostala rohlík, o žádné dietě nebyla řeč, ani žádnou nedržela,
pouze týden mimo kolektiv dětí,
jo a ještě se týden neměla umývat hlava a koupat se v horké vodě
Naše dostala dvě hodiny po operaci piškoty namočený v čaji. K večeři měli toust se sýrem. Druhý den donesli rohlíky. Dali nám domů papír s tím co smí a nesmí. 4 dny bez vycházek, týden bez kolektivu. 14 dní dodržovat měkkou nepálivou stravu a žádný horký koupele. A neskákat- to bylo nejtěžší ![]()
Tak dnes se malej budil tak10× v noci se silnou bolesti v krku.
Jeli jsme ráno do nemocnice a dostali jsme antibiotika ![]()