Zánět středního ucha (propíchnutí)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.10.21 08:31

Zánět středního ucha( propíchnutí )

Dobrý den,

syn měl bohužel zánět středního ucha (v obouch) v pátek jsme jeli večer na pohotovost, kde doktorka propíchal obě uši :,(

Na léčbu nám bylo řečeno že máme pouze vyplachování porobou vodou… Nic víc..

Pravidelné vyplachujeme a nic moc teda :(

Syna to bolí stále, hlavně v noci a hlavně co… Špatně, ale opravdu špatně slyší.. Přemýšlíme že pojede opět na pohotovost, ať napíšou nějaké kapky (antibiotika) do uší… Nebo co byste doporučili? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1567
10.10.21 09:11

Dceři vždy při zánětu stř. ucha dali antibiotika celková. A na bolest dávat Nurofen (je i protizánětlivý). Ve vašem případě bych jela na pohotovost znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.21 09:27
@TinaAn píše:
Dceři vždy při zánětu stř. ucha dali antibiotika celková. A na bolest dávat Nurofen (je i protizánětlivý). Ve vašem případě bych jela na pohotovost znovu.

Už jsme tady :(

• Citovat
  • Upravit
2707
10.10.21 10:11

Já nejsem doktor samozřejmě, ale my kdysi dostali na usnim octobacid, a bylo nám řečeno, že je skvělej proti zánětu, že pak není třeba píchat, protože on to rádoby propichnuti zařídí sám a ne tak drasticky, že tam způsobí malou dírku aby případně ten hnis mohl vytékat.. Kapli jsme jednou nebo dvakrát a bylo po všem :nevim: ja trpěla v mládí na záněty, jednou jsem byla na píchání jako dítě a už nikdy víc teda 8o zalecila jsem to vzdycky ledovým obkladem a pití čaje po lzickach pořád a pořád dokola ( prý se při polykání otvírá nějakej otvor a ucho se čistí) pak jsem každé píchání zažehnala to
Takto.. A ten led je i proti bolesti a i zahání zánět.. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
10.10.21 10:22

@Terrinka93 Já mám zkušenost, že na pohotovosti se s tím moc nepářou a ucho píchnou. Když jsme jeli na ORL, tak nikdy nepíchali, jen nasadili atb a do ucha kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.10.21 11:14

Z mojí zkušenosti - na pohotovosti ouška jen píchají. Stalo se nám přes svátky, museli jsme na pohotovost a ouško píchnuté. Po svátcích jsme šli k dětskému a ten by v žádném případě nepíchal a dal antibiotika. Když jsme to řešili znova s druhým ouškem, dětský dal octobacid a bylo vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
10.10.21 11:18

@TinaAn dokážu si to dost dobře představit… Doufám, že mý děti se tomu vyhnou, protože já z toho mám trauma na celej život. Nejsem moc příznivcem samolecby, ale když mi asi v šestnácti řekla dr, že mám zánět a ať si dojedu na píchání, řekla jsem že prostě ne, tak řekla at teda zkusím to s tím čajem, ale že už tomu asi zabránit nepujde, pila jsem ten čaj horkej s medem a citrónem po lžickach jeden za druhým, na uších dva pytlíky s ledem a druhý den jsem šla na kontrolu a prakticky byla potřeba jen doléčení, zánět jsem tím zahnala skoro úplně.. Píchání uší a zubař.. Moje celoživotní traumata :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí